Reseguide till Neapel

Upptäck det bästa med Neapel, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Neapel

Vackra Neapel har trollbundit besökare i århundraden. Säkerligen har du hört uttrycket "se Neapel och sedan dö", vilket syftar på att stadens skönhet är så fulländad att man inte kan begära så mycket mer av livet när man väl besökt den. Neapel är även internationellt känd som pizzeriornas hemstad och betraktas därför som den perfekta platsen att njuta av en äkta stenugnsbakad pizza.

Valutaeuro
Befolkning959 470
SpråkItalienskt

Saker att göra i Neapel

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Neapel

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Neapel

Insider-tips för Neapel

De bästa artiklarna som nämner Neapel skrivna av våra reseexperter

Saker att göra gratis i Neapel

  • Eftersom Neapel är en naturnära stad finns det mycket att upptäcka som inte kräver en ambitiös budget. Stränderna och grönområdena som ligger i utkanterna av staden är populära utflyktsmål bland besökare.
  • Ett särskilt populärt utflyktsmål är den ikoniska piren, Naples Pier. I det här vackra området kan du njuta av strandlandskapet helt gratis, ensam eller med ditt resesällskap.
  • Bland resenärer som besöker Neapel betraktas ett besök till stadens historiska distrikt, som ligger i innerstan, ofta som en unik upplevelse. Det finns möjligt att delta i kostnadsfria guidade turer här.
  • Den perfekta upplevelsen för dig som är på jakt efter gratisaktiviteter i Neapel är att besöka stadens många konstgallerier. Det finns ett stort och varierat utbud av konstgallerier som regelbundet anordnar intressanta kostnadsfria utställningar. En del fokuserar på kontemporär konst medan andra har en mer klassisk inriktning.

När ska man besöka Neapel?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 389 kr - 10 167 kr

Temperatur

8 - 24 °C

Nederbörd

24 - 162 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Neapel i juli då genomsnittstemperaturen är 24 °C, och den högsta kan gå upp till 29 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 4 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Neapel i november då nederbörden ligger på omkring 162 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 24 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Neapel

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Neapel

  • Neapel och de närliggande byarna är framträdande inom ekoturismen. Här kan du välja att bo på ett hotell eller vandrarhem som arbetar med klimatsmarta strategier för energiförbrukning, återvinning och kompostering.
  • Staden beskrivs ofta som ett paradis för matälskare. Njut av maten på ett klimatsmart sätt och främja utvecklingen mot hållbar turism i Neapel genom att välja någon av de många veganska alternativen.
  • Som ett alternativ till motordrivna sightseeingturer kan du välja att upptäcka staden till fots. Det finns lokala guider som du kan boka men det går även utmärkt att utforska den spännande stadskärnan på egen hand.
  • För en mer fartfylld upplevelse kan du välja att cykla genom staden. Besökare har möjlighet att hyra en cykel på plats i Neapel. Då kan du även utforska de naturområden och byar som finns i närheten.

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i Posillipo and Chiaia, San Carlo all'Arena eller Zona Industriale när de besöker Neapel. Överväg också att leta efter boende i Norra Neapel eller Centro Direzionale.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Neapel är Neapel Naples flygplats, Salerno Costa d'Amalfi flygplats och Foggia Gino Lisa flygplats.


Börja planera din resa till Neapel