Reseguide till Sydney

Upptäck det bästa med Sydney, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Sydney

Sydney är en av världens mest älskade kuststäder. Eftersom det är Australien största stad räknat till invånare har Sydney mycket att erbjuda i form av kultur- och nöjesliv, restauranger, klubbar och roliga aktiviteter. Stadens nyskapande arkitektur och byggnadskonst lockar till sig besökare från hela världen. Sydney är även ett populärt besöksmål bland adrenalinälskande äventyrare.

Valutaaustralisk dollar
Befolkning4,63 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i Sydney

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Sydney

Saker att göra gratis i Sydney

  • Du som är på jakt efter gratisaktiviteter i Sydney kommer att älska stadens parker. Det är vanligt att artister, skådespelare och konstnärer uppträder gratis där.
  • I Sydney har du möjlighet att boka en gratis stadsvandring. Stadsvandringarna leds av lokala guider som delar med sig av intressanta fakta och visar upp stadens främsta landmärken, som till exempel det ikoniska operahuset och den botaniska trädgården.
  • Trots att Sydney främst är känd för sin moderna arkitektur finns det även lite äldre byggnader som imponerar. Ett exempel är den anrika katedralen St Mary's Cathedral, som är väl värd ett kostnadsfritt besök.
  • En oförglömlig upplevelse som många besökare i Sydney har med på sin lista över saker att göra är att ta en promenad längs stranden, från Bondi till Coogee. Längst sträckan får du tillfälle att njuta av den storslagna australienska naturen, trots att du befinner dig i Sydney.

När ska man besöka Sydney?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

18 339 kr - 29 111 kr

Temperatur

11 - 22 °C

Nederbörd

50 - 130 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Sydney i januari då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 26 °C. Den kallaste månaden är juli då det kan bli så kallt som 6 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Sydney i mars då nederbörden ligger på omkring 130 mm. Den torraste perioden är däremot september med så lite som 50 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Sydney

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Sydney

  • Australien har alltid varit ett naturnära land där miljön har en särskild plats i det kulturella medvetandet. Därför är hållbarhet ett viktigt värdeord i Sydney. Resan mot hållbar turism i Sydney går stadigt framåt. Du kan bidra genom att välja klimatsmarta aktiviteter och hotell.
  • Stadens universitet University of Technology anordnar regelbundet klimatsmarta aktiviteter som resenärer är välkomna att delta i. Det kan till exempel handla om utställningar, föreläsningar eller festivaler.
  • Passar gärna på att delta i någon av de många hållbara välgörenhetsinsatserna som genomförs i Sydney. Exempelvis är det populärt att stora grupper träffas och plockar upp skräp från stränderna, samtidigt som de socialiserar med varandra och avslutar med en fika.
  • I Sydney är det enkelt att hitta bra veganska restauranger och kaféer. Här lagas maten ofta på lokalproducerade råvaror.

Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Sydney?

Andra gillar att bo i Newtown, The Rocks eller Sydney centrum när de besöker Sydney. Överväg också att leta efter boende i Potts Point eller Glebe.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Sydney?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Sydney är Sydney Kingsford Smith flygplats, Newcastle Williamtown flygplats och Bathurst Raglan flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Sydney?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Sydney under januari, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 26 °C. Du kan förvänta dig att juli blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 11 °C, vilka tenderar att sjunka till 6 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Sydney?

Mars tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Sydney med en nederbörd på omkring 130 mm.

Hur länge bör jag stanna i Sydney?

Besökare spenderar oftast 50 dagar i Sydney i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Sydney?

Ja, du kan hyra bil i Sydney för ungefär 509 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Sydney?

Rushcutters Bay, Balmain East och Edgecliff är några platser du kan besöka under din resa till Sydney.


Börja planera din resa till Sydney