Reseguide till Tel Aviv

Upptäck det bästa med Tel Aviv, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Tel Aviv

Tel Aviv, som på hebreiska betyder "vårens kulle", är ett passande namn på den här pulserande staden. Belägen vid Medelhavets sydöstra hörn, med en sandstrand som sträcker sig från Metzitzim till Jaffa i söder, är Tel Aviv ett självklart val för dig som vill kombinera stads- och strandliv på semestern.

Valutaisraelisk ny shekel
Befolkning250 000
SpråkEngelska, Hebreiska

Saker att göra i Tel Aviv

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Tel Aviv

Saker att göra gratis i Tel Aviv

  • I närheten av Charles Clore-stranden ligger den vackra och arkitekturmässigt intressanta gamla tågstationen HaTachana. Kombinationen av byggnadens historiska karaktär och den bubbliga atmosfären gör HaTachana väl värt ett besök.
  • Du som är intresserad av gatukonst och graffiti bör ta en promenad genom stadsdelen Florentin i stadens södra halva. Här kommer Tel Avivs kulturella mångfald, politiska rörelser och konstnärliga subkulturer till uttryck genom imponerande konstverk.
  • Ett annat hett tips för gratis aktiviteter i Tel Aviv är att upptäcka stadens Bauhaus-arkitektur, som till stor del bidragit till att Tel Aviv finns med på UNESCO:s världsarvslista.
  • Glöm inte att planera in minst en kväll för att sitta på stranden och beundra den färgsprakande och rogivande solnedgången över Medelhavet. Det här är en av stadens vackraste vyer, och en populär aktivitet även bland lokalborna.

När ska man besöka Tel Aviv?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

2 692 kr - 14 099 kr

Temperatur

12 - 26 °C

Nederbörd

0 - 127 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Tel Aviv i juli då genomsnittstemperaturen är 26 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 7 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Tel Aviv i januari då nederbörden ligger på omkring 127 mm. Den torraste perioden är däremot juni med så lite som 0 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Tel Aviv

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Tel Aviv

  • Res miljövänligt genom att hyra en cykel vid de statligt ägda Tel-O-Fun-stationerna, eller andra privata företag. Staden är relativt platt, och perfekt att upptäcka med cykel.
  • Det råder ingen brist på klimatsmarta restauranger i Tel Aviv. Några exempel är Kitchen Market, Anastasia och Ha’kovshim Bistro.
  • Guidade cykelturer är ett toppenalternativ för hållbar turism i Tel Aviv. TLV Biketours arrangerar turer måndag till fredag där deltagarna utforskar stadens stränder, stadsdelen Neve Tzedek och den vita staden, bland annat.
  • För dig som gillar second hand kan vi tipsa om den trendiga loppmarknaden i Jaffa. Efter att du fyndat kan du sätta dig vid något av områdets populära caféer.

Platser att äta på i Tel Aviv

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Tel Aviv

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i HaYarkon - Tel Aviv Beaches, Jaffa eller City Center när de besöker Tel Aviv. Överväg också att leta efter boende i Old North eller Neve Tzedek.

Den bästa flygplatsen för att besöka Tel Aviv är Tel Aviv Ben Gurion Intl flygplats.


Börja planera din resa till Tel Aviv