Reseguide till Visby

Upptäck det bästa med Visby, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Visby

Visby är en av Sveriges charmigaste städer, med medeltida anor och många vackra gamla byggnader. Den brukar lite romantiskt kallas för "rosornas och ruinernas stad", och det med rätta – det finns alltid något fint att ta kort på vart du än vänder dig i Visby. Det här är en riktig sommarstad, med massor av mysiga kaféer och loppmarknader att upptäcka.

Valutasvensk krona
Befolkning21 970
SpråkSvenska

Saker att göra gratis i Visby

  • Det finns många valmöjligheter för dig som vill uppleva gratis aktiviteter i Visby. Inget besök i Visby är komplett utan en vandring längsmed den historiska Ringmuren. Glöm inte packa med ett par bekväma skor.
  • Utforska spännande växter i Botaniska trädgården och ta en mysig picknick bland de söta fåglarna som håller till i buskarna. Du kan också lära dig mer om olika växter genom att läsa på alla små skyltar.
  • Strandpromenaden är alltid trevlig att besöka och går både att promenera och cykla längsmed. Där finns också fina badplatser. Ett bra ställe när du vill ta dagen som den kommer och varva ner.
  • Ett mysigt område att besöka innanför Ringmuren är Klinten. För inte alltför länge sedan var det ett riktigt fattigt område, men nu har det fått sig ett ordentligt lyft och betraktas som Visbys flottaste. Där finns många fina hus att titta på, vilket är extra roligt om du är intresserad av inredning och trädgårdar.

När ska man besöka Visby?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 036 kr - 7 371 kr

Temperatur

-1 - 16 °C

Nederbörd

20 - 50 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Visby i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är februari då det kan bli så kallt som −3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Visby i juli då nederbörden ligger på omkring 50 mm. Den torraste perioden är däremot april med så lite som 20 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Visby

  • Du behöver inte oroa dig för att få slut på batteri då det finns gott om elbilsladdare, både fristående laddningsstationer från de stora elleverantörerna och laddare utanför mataffärer och hotell.
  • Du kan stötta hållbar turism i Visby. Det smidigaste sättet att transportera sig är att promenera eller att hyra en cykel, vilket gör din semester miljövänlig.
  • Det finns flera miljömedvetna hotell i Visby som serverar ekologisk frukost och som har ett hållbarhetstänk när det gäller städning och resten av verksamheten. Till exempel kan du bo på Best Western Strand Hotel, som är Svanen-märkt.
  • På den ekologiska gården Lilla Bjers kan du äta lunch och middag samt köpa med dig lokalt odlade matvaror. En perfekt utflykt för foodies och de som brinner för ekologisk mat.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Visby?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Visby Wisby Strand Congress & Event, Gotlands konstmuseum och Visby domkyrka.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Visby?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Visby är Stockholm Skavsta flygplats, Visby flygplats och Norrköping Kungsängen flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Visby?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Visby under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att februari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −1 °C, vilka tenderar att sjunka till −3 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Visby?

Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Visby med en nederbörd på omkring 50 mm.

Hur länge bör jag stanna i Visby?

Besökare spenderar oftast 4 dagar i Visby i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Visby?

Ja, du kan hyra bil i Visby för ungefär 883 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Visby?

Axelsro är en av platserna du kan besöka under din resa till Visby.


Börja planera din resa till Visby

Få de senaste insikterna om flyg till Visby
Få de senaste insikterna om flyg till Visby

Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

Hitta flyg till Visby
Börja planera din resa idag
Börja planera din resa idag

Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Visby

Hitta hotell i Visby
Bästa hyrbilsfirmorna i Visby
Bästa hyrbilsfirmorna i Visby

Upplev Visby bakom ratten! Läs mer om de bästa erbjudandena på hyrbilar här.

Hitta bilar i Visby
Bo på ett semesterboende
Bo på ett semesterboende

Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

Hitta semesterboenden i Visby