Reseguide till Antwerpen

Upptäck det bästa med Antwerpen, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Antwerpen

Många anser att Antwerpen, Belgiens näst största stad, är landets absolut coolaste med sitt breda kulturutbud och många fina restauranger och caféer med hög standard. Staden bjuder på vackra medeltida byggnader och unik arkitektur som imponerar på de flesta. Antwerpen är även en erkänd modestad med goda möjligheter till lyxshopping.

Valutaeuro
Befolkning459 805
SpråkTyska, Franskt, holländska

Saker att göra i Antwerpen

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Antwerpen

Saker att göra gratis i Antwerpen

  • Det finns många roliga och gratis aktiviteter i Antwerpen att välja på för dig som ska turista där. Antwerpens tågstation är helt klart värd ett besök för den fantastiska arkitekturen från tidigt 20-tal. Många anser att denna station är en av världens vackraste.
  • I hamnområdet i Eilandje ("den lilla ön") kan du promenera runt bland kullerstensgator och gamla lastkajer utan att behöva spendera några pengar.
  • Att strosa runt i Gamla stan, den medeltida delen av Antwerpen, är både mysigt och spännande. Det går utmärkt att vandra runt på egen hand utan guide om man så vill.
  • Om du vill ha fler tips på gratisaktiviteter i Antwerpen så rekommenderar vi att besöka kyrkor och katedraler, exempelvis vackra Saint Paul’s Church som byggdes 1639. Det kostar inget att gå in och i kyrkan finns mycket konst och arkitektur att beundra.

När ska man besöka Antwerpen?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 348 kr - 13 243 kr

Temperatur

3 - 17 °C

Nederbörd

40 - 80 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Antwerpen i juli då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 0 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Antwerpen i juli då nederbörden ligger på omkring 80 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 40 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Antwerpen

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Antwerpen

  • Det finns tillgång till kollektivtrafik såsom spårvagn, tåg och buss. Det är även populärt att cykla och stadens storlek gör det lätt att ta sig runt. Mycket finns dessutom inom gångavstånd.
  • När det gäller hållbar turism i Antwerpen och miljövänliga övernattningar finns många alternativ. Ett tips är att hålla utkik efter hotell som deltar i Den Grønne Nøgle, ett program som mäter hotellets miljöpåverkan. Några exempel på hotell med ekoprofil är Hotel Indigo Antwerp och Astoria Hotel.
  • I Antwerpen finns det många restauranger som erbjuder ekologisk och/eller vegansk kost, till exempel EXKi Keyserlei som erbjuder ekologísk snabbmat.
  • Eftersom staden är promenad- och cykelvänlig är det en upplevelse i sig att ta sig runt. Gå på stadsvandring och upptäck staden, på egen hand eller med guide.

Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Antwerpen?

Andra gillar att bo i Zuid, Historisch Centrum eller Borgerhout när de besöker Antwerpen. Överväg också att leta efter boende i Berchem eller Brederode.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Antwerpen?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Antwerpen är Bryssel flygplats, Bryssel södra Charleroi flygplats och Antwerpen flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Antwerpen?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Antwerpen under juli, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 3 °C, vilka tenderar att sjunka till 0 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Antwerpen?

Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Antwerpen med en nederbörd på omkring 80 mm.

Kan jag hyra bil i Antwerpen?

Ja, du kan hyra bil i Antwerpen för ungefär 498 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Antwerpen?

Zwijndrecht, Borsbeek och Mortsel är några platser du kan besöka under din resa till Antwerpen.


Börja planera din resa till Antwerpen