Reseguide till Antwerpen

Upptäck det bästa med Antwerpen, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Antwerpen

Valutaeuro
Befolkning459 805
SpråkTyska, Franskt, holländska

Saker att göra i Antwerpen

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Antwerpen

När ska man besöka Antwerpen?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 509 kr - 8 121 kr

Temperatur

3 - 17 °C

Nederbörd

40 - 80 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Antwerpen i juli då genomsnittstemperaturen är 17 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 0 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Antwerpen i juli då nederbörden ligger på omkring 80 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 40 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Belgien har begränsat inresa för alla resenärer som inte kommer från EES-medlemsstaterna eller Schweiz. Medborgare, fast bosatta och innehavare av visum för längre tid i EES-medlemsstaterna, Schweiz samt deras familjemedlemmar får fortfarande resa in i Belgien från länder utanför dessa länder, men måste isolera sig i 14 dagar vid ankomsten. Från den 1 januari klassificeras inte längre medborgare från Storbritannien som EU / EES-medborgare och får inte komma in i Belgien. Nödvändiga resor är fortfarande tillåtna. Dessa restriktioner gäller inte för brittiska medborgare som är lagligt bosatta i Belgien. De kommer att tillåtas att åter komma in i landet, men kommer att behöva visa bevis på permanent bosättning. Resenärer som anländer från Australien, Japan, Sydkorea, Nya Zeeland, Rwanda, Singapore, Thailand eller Uruguay får också resa in i Belgien. Diplomater, humanitär biståndsarbetare och militär personal får komma in i landet. Medborgare i Andorra, Monaco, Montenegro, norra Makedonien, San Marino, Serbien och Vatikanstaten får resa in i Belgien med bevis på att de ska resa vidare till sina hemländer.

Inresekrav

Alla resenärer måste fylla i ett formulär för passagerarlokalisering 48 timmar före ankomst. Resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 12 år och bosatta i Belgien är undantagna från att presentera ett COVID-19 PCR-RT-testresultat. Från och med den 25 december måste resenärer som anländer från Storbritannien uppvisa ett giltigt läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 48 timmar före ankomst.

Karantänkrav

Belgien har skapat ett trafikljussystem för att spåra länder och regioner som har en hög incidens av COVID-19. Alla resenärer från "röda zoner" måste isolera sig i sju dagar efter ankomsten, medan de som kommer in i Belgien från "orange" regioner ombeds att vara vaksamma. Den uppdaterade listan över regioner finns på denna webbplats (på franska). Invånare som återvänder från en röd zon och stannar i mer än 48 timmar måste genomgå ett obligatoriskt test dag 1 och dag 7 i karantän. Från och med den 2 januari får passagerarna ett sms när de återvänder med vilket de kan registrera sig vid ett testcenter. Testkapaciteten på Bryssels flygplats kommer att utökas ytterligare för att möjliggöra frivilliga test av inkommande resenärer vid ankomst. Testkapacitet utvecklas på Charleroi flygplats och vid Bryssel-Midi station. Resenärer som anländer från Storbritannien är underkastade 7 dagars självisolering vid ankomsten och att ta ett COVID-19-test.

Visa nuvarande reserestriktioner för Belgien

Så tar du dig till Antwerpen

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Antwerpen och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
Iberia
5 okt.
DCA08:10Washington, D.C. R Reagan Nat
24t 45m
2 stopp
BRU08:55Bryssel
20 okt.
BRU03:10Bryssel
19t 02m
2 stopp
DCA22:12Washington, D.C. R Reagan Nat
2 843 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 nov.
DCA03:45Washington, D.C. R Reagan Nat
18t 20m
1 stopp
BRU22:05Bryssel
29 nov.
BRU05:00Bryssel
17t 53m
1 stopp
DCA22:53Washington, D.C. R Reagan Nat
3 848 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 nov.
DCA02:30Washington, D.C. R Reagan Nat
19t 35m
1 stopp
BRU22:05Bryssel
29 nov.
BRU05:00Bryssel
11t 38m
1 stopp
DCA16:38Washington, D.C. R Reagan Nat
4 019 kr
Hitta liknande

Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Antwerpen?

  Andra gillar att bo i Zuid, Borgerhout eller Universiteitsbuurt när de besöker Antwerpen.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Antwerpen?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Antwerpen är Bryssel flygplats, Bryssel södra Charleroi flygplats och Antwerpen flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Antwerpen?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Antwerpen under juli, när det ofta blir så varmt som 17 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 3 °C, vilka tenderar att sjunka till 0 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Antwerpen?

  Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Antwerpen med en nederbörd på omkring 80 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Antwerpen?

  Besökare spenderar oftast 2 dagar i Antwerpen i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Antwerpen?

  Ja, du kan hyra bil i Antwerpen för ungefär 403 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Antwerpen?

  Zwijndrecht, Borsbeek och Mortsel är några platser du kan besöka under din resa till Antwerpen.


Skapa din egen guide till Antwerpen
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Antwerpen