Reseguide till Åbo

Upptäck det bästa med Åbo, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Åbo

Valutaeuro
Befolkning175 945
SpråkFinska, Svenska

När ska man besöka Åbo?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

1 404 kr - 5 623 kr

Temperatur

-5 - 16 °C

Nederbörd

20 - 80 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Åbo i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −8 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Åbo i augusti då nederbörden ligger på omkring 80 mm. Den torraste perioden är däremot mars med så lite som 20 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Finland har återupptagit passagerarflygningar från Storbritannien, Irland och Sydafrika, dock är Finlands gränser fortfarande stängda för utländska medborgare som inte är bosatta i landet, med vissa undantag. Den finska gränskontrollen har en lista över länder med mindre strikta gränskontroller - resenärer som kommer från dessa länder behöver inte isolera sig när de anländer till Finland. Medborgare från Österrike, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Irland, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige och Schweiz bosatta i Finland och deras familjemedlemmar kan komma in i landet till följd av väsentliga skäl. Från och med den 13 juli kommer resor mellan Finland och länder i EU/Schengenområdet och Storbritannien samt Algeriet, Australien, Sydkorea, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Thailand, Tunisien, Uruguay och Kina (under förutsättning att ömsesidigheten bekräftas i EU) att tillåtas för arbete och andra väsentliga ändamål för invånare i dessa länder. Dessutom finns det ett särskilt undantag som tillåter en kvot av arbetstagare som arbetar som bärplockare att resa från Thailand till Finland. Resenärer som anländer inom EU eller en Schengenmedlemsstat får resa in i Finland om de reser i arbetet eller studerar i Finland. Hälso- och sjukvårdspersonal, transportpersonal, diplomater, humanitär biståndsarbetare, militär personal, resenärer som reser in av tvingande familjeskäl och arbetstagare som dagligen pendlar till ett annat land får också resa in i landet. Mer information finns på finska gränsbevakningens hemsida.

Inträdeskrav

Alla resenärer som anländer till Helsingfors flygplats från utlandet kommer att erbjudas att ta ett frivilligt Covid-19-test. Testet är gratis.Alla resenärer som anländer till Finland är berättigade till ett gratis COVID-19-test via FINENTRY-programmet.

Karantänskrav

Personer som anländer till Finland från andra länder än de som nämnts tidigare måste själv sitta i karantän i 14 dagar vid ankomsten. Självisoleringsperioden kan förkortas om resenären kan uppvisa två negativa COVID-testresultat. Det första testet ska ha ägt rum högst 72 timmar innan ombordstigning på ett flyg till Finland, och det andra testet tidigast 72 timmar efter det första testet.

Transiteringsregler

Medborgare och invånare i ovannämnda länder som återvänder till sina hemländer via Finland kan också transitera genom landet.

Visa nuvarande reserestriktioner för Finland

Platser att äta på i Åbo

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Åbo

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Åbo?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Åbo är Helsingfors Helsinki-Vantaa flygplats, Tammerfors Tampere-Pirkkala flygplats och Åbo flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Åbo?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Åbo under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −5 °C, vilka tenderar att sjunka till −8 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Åbo?

  Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Åbo med en nederbörd på omkring 80 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Åbo?

  Besökare spenderar oftast 1 dagar i Åbo i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Åbo?

  Ja, du kan hyra bil i Åbo för ungefär 477 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Åbo?

  Reso och S är några platser du kan besöka under din resa till Åbo.


Skapa din egen guide till Åbo
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Åbo