Reseguide till Chania

Upptäck det bästa med Chania, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Chania

Valutaeuro
Befolkning53 910
SpråkGrekiskt

Saker att göra i Chania

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Chania

När ska man besöka Chania?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 359 kr - 7 303 kr

Temperatur

11 - 26 °C

Nederbörd

1 - 142 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Chania i juli då genomsnittstemperaturen är 26 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 8 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Chania i januari då nederbörden ligger på omkring 142 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 1 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Grekland har begränsat inresor för alla resenärer med undantag för invånare från EU+-länderna. EU+ består av Europeiska unionen, Storbritannien, Schweiz, Norge, Lichtenstein och Island. Medborgare och invånare från Australien, Israel, Sydkorea, Nya Zeeland, Ryssland, Thailand och Förenade Arabemiraten får också resa in i landet. Inresande från Förenade Arabemiraten måste resa med direktflyg och kunna uppvisa bevis på permanent uppehållstillstånd i Förenade Arabemiraten, returbiljetter och hotellbokningar. Utländska resenärer får endast resa in från andra områden om de tillhör en särskild kategori, t.ex. hälso- och sjukvårdspersonal, studenter, regeringsmedlemmar, diplomater, militär personal, humanitär hjälparbetare, flygbesättning, säsongsarbetare, genomresande eller resande som reser in i Grekland av skäl som har godkänts av Greklands ambassad eller konsulat. Förteckningen över kategorier finns här. Flyg från Turkiet är inställda, förutom flygningar för att få hem grekiska medborgare och invånare samt särskilda flygningar som regeringen beslutat om. Inresande från Albanien och Nordmakedonien måste anlända till Aten.

Inträdeskrav

Alla resenärer måste uppvisa ett medicinskt intyg med ett negativt resultat från PCR-testet för COVID-19 som utfärdats senast 72 timmar före ankomst. Förutom de obligatoriska testkraven för resor som anges ovan måste resenärer som anländer från Storbritannien och Förenade Arabemiraten genomgå ett snabbt COVID-19-test vid ankomst. Alla resenärer, förutom de som endast reser genom en flygplats i Grekland, måste fylla i följande formulär "Passenger Locator Form (PLF)" 24 timmar före incheckning. En QR-kod som genereras utifrån det ifyllda formuläret måste uppvisas vid ankomsten.

Karantänskrav

Passagerare måste testas för COVID-19 vid ankomsten. Mer information finns att läsa här. Resenärer är föremål för en obligatorisk 7-dagars förebyggande karantän. Resenärer som anländer från Storbritannien eller Förenade Arabemiraten måste isolera sig i 7 dagar på den adress de anger på sin PLF i händelse av negativt provsvar. Om de stannar en kortare period måste de självisolera sig fram till avresedagen. Vid slutet av 7-dagars självisolering bör resenärerna genomgå ett nytt PCR-test för att kunna lämna karantänen. Om resultatet av deras snabba COVID-19-test vid ankomst till Grekland är positivt kommer de grekiska myndigheterna att be dem att sätta sig i karantän tills annat meddelats.

All övrig information

Från och med 9 november 2020 måste även alla avresande flygpassagerare lämna in en PLF före avresan.

Visa nuvarande reserestriktioner för Grekland

Vanliga frågor

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Chania?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Chania är Heraklion N. Kazantzakis Apt. flygplats, Chania Souda flygplats och Paleochori Milos flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Chania?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Chania under juli, när det ofta blir så varmt som 26 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 11 °C, vilka tenderar att sjunka till 8 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Chania?

  Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Chania med en nederbörd på omkring 142 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Chania?

  Besökare spenderar oftast 7 dagar i Chania i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Chania?

  Ja, du kan hyra bil i Chania för ungefär 202 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Chania?

  Mourniés, Perivólia och Agii Apostoli är några platser du kan besöka under din resa till Chania.


Skapa din egen guide till Chania
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Chania