Reseguide till Chania

Upptäck det bästa med Chania, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Chania

Chania är en charmig hamnstad med gamla anor. Du kan enkelt utforska Chania i flera timmar och bara strosa omkring och upptäcka de äldre stadsdelarna nära hamnen. Där finns flera marknader där du kan köpa lokala produkter som till exempel olivolja. Stränderna i närheten är perfekta för sol och bad.

Valutaeuro
Befolkning53 910
SpråkGrekiskt

Saker att göra i Chania

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Chania

Saker att göra gratis i Chania

  • Det finns många gratisaktiviteter i Chania. Parken Kipos ligger bara några minuters promenad från centrala Chania och är ett fint ställe där du kan komma bort från stressen i staden. Där kan du njuta av naturen och se fina fåglar.
  • Mitt i Chania ligger Grekiska fotbollsmuseet, tillägnat det grekiska landslaget. Perfekt för stora och små supportrar. Se intressanta utställningar och lär dig mer om hur fotbollen påverkat människors liv.
  • Fästningen Firkas har gratis inträde. Där kan du lära dig mer om Chanias historia och det är en bra utsiktspunkt. Ett spännande ställe där man känner historiens vingslag.
  • Germaniko Pouli är ett stort monument som den tyska armén reste för att hylla soldaterna som dog när de försökte ta över Kreta. Det är gratis att se och vittnar om öns spännande historia.

När ska man besöka Chania?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 640 kr - 14 283 kr

Temperatur

11 - 26 °C

Nederbörd

1 - 142 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Chania i juli då genomsnittstemperaturen är 26 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 8 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Chania i januari då nederbörden ligger på omkring 142 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 1 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Chania

  • Den mesta maten som restaurangerna serverar är lokalt odlad och fisken är fångad i närheten, vilket möjliggör hållbar turism i Chania. På restaurangen Akrimios kan du äta ekologisk mat, och det finns många alternativ för vegetarianer.
  • Chania är en lagom stor stad att upptäcka till fots. Det finns flera företag som hyr ut cyklar om du vill ta en längre runda.
  • Det finns flera miljövänliga hotell att bo på, till exempel Cretan Dream Royal. Det är ett hotell och restaurang med ekologisk inriktning.
  • På någon av stadens många marknader kan du köpa lokalodlade råvaror. Det passar bra om du har möjlighet att laga mat själv på semestern eller bara är ute efter ett miljövänligt mellanmål.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Chania?

Den bästa flygplatsen för att besöka Chania är Chania Souda flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Chania?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Chania under juli, när det ofta blir så varmt som 26 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 11 °C, vilka tenderar att sjunka till 8 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Chania?

Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Chania med en nederbörd på omkring 142 mm.

Kan jag hyra bil i Chania?

Ja, du kan hyra bil i Chania för ungefär 224 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Chania?

Mourniés, Perivólia och Agii Apostoli är några platser du kan besöka under din resa till Chania.


Börja planera din resa till Chania