Reseguide till Dubai

Upptäck det bästa med Dubai, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Dubai

Det här är staden för dig som gillar lyx i överflöd. Dubai är en av världens rikaste städer och ett populärt resmål på grund av det solsäkra klimatet och den relativt korta flygtiden från Sverige. En flashig stad som kombinerar blänkande skyskrapor med vita sandstränder. Man kan förstå varför Dubai ibland kallas för mellanösterns Las Vegas.

Valutaemiratisk dirham
Befolkning1,14 miljoner
SpråkArabiska, Engelska

Saker att göra i Dubai

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Dubai

Saker att göra gratis i Dubai

  • Det är fullt möjligt att upptäcka Dubai utan att behöva öppna plånboken. Vill du utforska gratisaktiviteter i Dubai rekommenderar ett besök till det gamla Dubai, ett område som är bevarat till skillnad från alla moderna byggnader och skyskrapor i downtown Dubai. Här finns både konst och kultur och det är en upplevelse bara att vandra runt i Dubais egna gamla stan.
  • Varje kväll äger en av stadens mest imponerande shower rum i Dubai Festival City. Här kombineras laserstrålar, fontäner, pyroteknik och ljud för att skapa en unik upplevelse och en bländande show.
  • De flesta som besöker Dubai vill ligga på stranden åtminstone någon dag. Njut av turkost vatten och gyllene stränder, en av de mest populära är The Beach at JBR.
  • Ras Al Khor Wildlife Sanctuary ligger i stadens utkant och här kan du se flamingos och många andra fågelarter.

När ska man besöka Dubai?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

9 038 kr - 21 016 kr

Temperatur

18 - 35 °C

Nederbörd

10 - 40 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Dubai i augusti då genomsnittstemperaturen är 35 °C, och den högsta kan gå upp till 39 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 14 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Dubai i februari då nederbörden ligger på omkring 40 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 10 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Dubai

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Dubai

  • Dubai är inte en stad som är gjord att promeneras i, så för att ta sig mellan sevärdheterna rekommenderar vi att ta kollektivtrafik med tunnelbanan, spårvagn, buss eller färja. Detta är både smidigast och snällast mot miljön.
  • Om du vill välja hållbar turism i Dubai när det gäller mat rekommenderar vi att besöka Organic Foods & Cafe som serverar veganska, vegetariska och ekologiska rätter till frukost, brunch och lunch. Comptoir102 är ett mysigt café med organiska och veganska alternativ.
  • Det är kanske svårt att tro att det går att odla grönsaker med tanke på Dubais heta klimat, men grundaren av Green Heart UAE Farm har bevisat att det visst är möjligt. I denna butik kan du shoppa ekologiskt odlad frukt och närproducerade grönsaker.
  • Besök Dubai Desert Conservation Reserve, en ekovänlig öken där du kan beundra det lokala naturlivet.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Dubai?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Dubai Jumeirah Beach Residence, Dubai Marina Mall och Baniyas Square (Dubai Metro). Du vill kanske också ta en titt på Dubai Mall och Gold Souq.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Dubai?

Andra gillar att bo i Downtown, Al Barsha eller Deira när de besöker Dubai. Överväg också att leta efter boende i Bur Dubai eller Business Bay.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Dubai?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Dubai är Dubai Intl flygplats, Abu Dhabi Intl flygplats och Sharjah flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Dubai?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Dubai under augusti, när det ofta blir så varmt som 35 °C med maxtemperaturer på upp till 39 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 18 °C, vilka tenderar att sjunka till 14 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Dubai?

Februari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Dubai med en nederbörd på omkring 40 mm.

Hur länge bör jag stanna i Dubai?

Besökare spenderar oftast 17 dagar i Dubai i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Dubai?

Ja, du kan hyra bil i Dubai för ungefär 313 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Börja planera din resa till Dubai