Reseguide till Dublin

Upptäck det bästa med Dublin, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Dublin

Valutaeuro
Befolkning1,02 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i Dublin

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Dublin

Insider-tips för Dublin

De bästa artiklarna som nämner Dublin skrivna av våra reseexperter

När ska man besöka Dublin?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 256 kr - 8 772 kr

Temperatur

5 - 16 °C

Nederbörd

49 - 79 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Dublin i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 2 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Dublin i oktober då nederbörden ligger på omkring 79 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 49 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Irland tillämpar för närvarande inga restriktioner för inresa, men alla resenärer som anländer till landet från områden utom Nordirland måste fylla i ett formulär för att lokalisera passagerare i folkhälsofrågor (ett Public Health Passenger Locator Form).

Inträdeskrav

Resenärer måste fylla i ett COVID-19-formulär för lokalisering av passagerare före ankomst, på https://cvd19plf-prod1.powerappsportals.com/en-us/. Från och med den 16 januari måste alla ankommande resenärer (förutom de som anländer från Nordirland) uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före ankomst. Barn som är 6 år och under är undantagna från detta krav. Internationella transportarbetare, inklusive arbetare inom luftfarts-, sjöfarts- och vägtransportsektorn är också undantagna från detta krav om de reser för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Den som anländer utan ett PCR-test måste ta ett test inom 36 timmar efter ankomst.

Karantänskrav

Alla resenärer måste genomgå en 14-dagars karantänperiod som måste genomföras på adressen som anges på formuläret Passenger Locator Form. Personer som reser från ett annat land till Irland och anländer via Nordirland måste också följa den obligatoriska karantänregimen. Resenärer kan lämna karantänen för att ta ett RT-PCR-test minst fem dagar efter ankomst. Om en skriftlig bekräftelse att resultatet av detta test är negativt erhålls kan karantänperioden avslutas. Alla resenärer som anländer från Brasilien och Sydafrika måste slutföra karantänens hela 14 dagar, oavsett om ett negativt testresultat erhålls. Det finns vissa begränsade undantag från kravet på att slutföra den obligatoriska karantänen: Patienter som reser av brådskande medicinska skäl, internationella transportarbetare som har ett Annex 3 certifikat; Förare av tunga godsfordon; Flyg- och sjöbesättning, Gardaí/försvarsmakten, i fall då de utför sina uppgifter, reser till staten enligt en arresteringsorder, utlämningsförfarande eller annan obligatorisk rättslig skyldighet, diplomater eller andra som reser för att utföra eller tillhandahålla tjänster till en kontorsinnehavare eller vald representant, transitpassagerare som anländer för att resa till en annan stat och som inte lämnar hamnen eller flygplatsen.

Visa nuvarande reserestriktioner för Irland

Övernattningar i Dublin

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Dublin?

  Andra gillar att bo i Whitehall - Botanic Gardens, North Inner City eller Finglas - Glasnevin när de besöker Dublin.

 • Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Dublin?

  Rekommenderade flygplatser för att flyga till Dublin är Dublin flygplats och Waterford flygplats.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Dublin?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Dublin under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 5 °C, vilka tenderar att sjunka till 2 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Dublin?

  Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Dublin med en nederbörd på omkring 79 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Dublin?

  Besökare spenderar oftast 3 dagar i Dublin i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Dublin?

  Ja, du kan hyra bil i Dublin för ungefär 311 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Dublin?

  Mount Merrion, Raheny och Castleknock är några platser du kan besöka under din resa till Dublin.


Skapa din egen guide till Dublin
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Dublin