Reseguide till Dublin

Upptäck det bästa med Dublin, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Dublin

Besök och utforska den medeltida och pittoreska staden Dublin. Andas in och skåda historia längs gatorna i form av gamla byggnader, historiska platser, gatukonst och minnesmärken. Ta en promenad över de många broarna och se hur de skiljer sig åt, gå på restaurang, café eller besök en irländsk pub. Dublin är en stad som passar de flesta.

Valutaeuro
Befolkning1,02 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i Dublin

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Dublin

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Dublin

Saker att göra gratis i Dublin

  • Om du är en musikälskare bör du passa på att ta en promenad till Grafton Street eller Henry Street där du hittar flera gatumusikanter.
  • En promenad längs River Liffey på kvällen är en bland alla gratis aktiviteter i Dublin du kan passa på att göra. Se hur ljuset reflekteras på vattenytan medan du går över en av de många broarna från ena sidan fylld av musik, till den andra med shoppingsugna människor.
  • Man kan inte besöka Irland utan ett besök till ett slott. Utanför Dublins slott kan du besöka slottsträdgården gratis. Här hittar du möblerade hytter, arkitektur och konstverk. Har du tur erbjuder de ibland även offentliga utställningar.
  • Om du vill gå på en guidad tur utan att betala kan du ladda ner någon av gratisapparna som erbjuder en inspelad guidning runt i Dublin.

När ska man besöka Dublin?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

1 288 kr - 14 154 kr

Temperatur

5 - 16 °C

Nederbörd

49 - 79 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Dublin i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 2 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Dublin i oktober då nederbörden ligger på omkring 79 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 49 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Dublin

  • Om du är ute efter hållbar turism i Dublin kan du vara volontär en dag tillsammans med Clean Coasts-initiativet, som hjälper till att plocka skräp längs med stränderna. Det finns även hjälporganisationer där du bland annat kan hjälpa sälarna som finns i området.
  • Passa på att lära dig mer om hur man kan leva ett mer hållbart liv genom att besöka någon av utställningarna som hålls i vetenskapsgalleriet på Pearse Street. Galleriet erbjuder utställningar som ökar din kunskap om hur du bland annat kan minska ditt ekologiska fotavtryck.
  • Att besöka lokala restauranger som serverar lokalproducerad mat är inte bara miljövänligt men även ett bra sätt att stötta lokala butiker. Du kan bland annat besöka Airfield Estate, Overends Kitchen eller 3fe.
  • För att minska ditt ekologiska fotavtryck ännu mer är det en bra idé att hyra en cykel för att enkelt ta dig runt och upptäcka staden. Du kan dessutom ta en guidad cykeltur genom stadsdelarna.

Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Dublin?

Andra gillar att bo i Castleknock - Blanchardstown, Ballsbridge eller Whitehall - Botanic Gardens när de besöker Dublin. Överväg också att leta efter boende i North Inner City eller Finglas - Glasnevin.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Dublin?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Dublin är Dublin flygplats och Waterford flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Dublin?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Dublin under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 5 °C, vilka tenderar att sjunka till 2 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Dublin?

Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Dublin med en nederbörd på omkring 79 mm.

Hur länge bör jag stanna i Dublin?

Besökare spenderar oftast 2 dagar i Dublin i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Dublin?

Ja, du kan hyra bil i Dublin för ungefär 504 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Dublin?

Mount Merrion, Raheny och Castleknock är några platser du kan besöka under din resa till Dublin.


Börja planera din resa till Dublin