Reseguide till Helsingborg

Upptäck det bästa med Helsingborg, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Helsingborg

Helsingborg ligger vackert beläget vid Öresund och du kan ta färjan över till Danmark, vilket kallas att tura. Upptäck en trevlig stadskärna med butiker, restauranger, konstgallerier, museer och kaféer. Njut av utsikten från den medeltida borgtornet Kärnan. Den är en belöning som är verkligen är värd namnet efter alla trappsteg upp.

Valutasvensk krona
Befolkning91 025
SpråkSvenska

Saker att göra gratis i Helsingborg

  • På Dunkers kulturhus, som har många spännande konstutställningar och evenemang, är det fri entré till alla utställningar som ligger på entréplan. Barn och ungdomar får besöka alla utställningar på kulturhuset utan konstnad.
  • Om du letar efter gratis aktiviteter i Helsingborg är ett bra tips att bege dig till Gröningen. Det är ett fint grönområde där du till exempel kan spela boule eller basket. Stranden ligger alldeles i närheten och att bada där kostar inte heller ett öre.
  • Besök gärna Helsingborgs vackra och nyrenoverade stadsbibliotek. Det kostar så klart ingenting att slå sig ner och läsa en bok där. Bland böckerna finns det många spännande verk om Skånes händelserika historia.
  • S:ta Maria kyrka är en gratis sevärdhet och bjuder på flera vackra skatter som ett gammalt altarskåp och källaren nere i sakristian. Ett foto på den vackra, röda tegelbyggnaden passar bra i semesteralbumet.

När ska man besöka Helsingborg?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 440 kr - 7 940 kr


Hållbart resande i Helsingborg

  • Det görs stora och långsiktiga satsningar på hållbar turism i Helsingborg. Ett exempel är att det finns gott om cykelvägar som du kan cykla på. En av dem är Kattegattleden som går mellan Helsingborg och Göteborg.
  • Hotell Linnea är en del av Best Western-hotellkedjan. Den goda och klimatsmarta maten som serveras där är hemlagad och närproducerad. Scandic hotell verkar aktivt för att skona miljön. De använder till exempel inte engångsprodukter såsom tvålar.
  • Du behöver inte ta bilen när du är i Helsingborg. Det går alldeles utmärkt att promenera längs strandpromenaden, ta ett dopp vid Pålsjöbade eller utforska de många grönområdena som finns i stadens utkanter.
  • På Matkooperativet Helsingborg kan du handla ekologisk och närodlad mat och massor av godsaker. Det går till exempel att handla lösvikt och därmed drar du ner på onödigt emballage och minskar svinn.

Platser att äta på i Helsingborg

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Helsingborg

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Helsingborg?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Helsingborg Färjeterminalen, Norra Hamnen och Olympiastadion. Du vill kanske också ta en titt på Dunkers Kulturhus och Sofiero Slott.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Helsingborg?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Helsingborg är Malmö Sturup flygplats, Vaxjo flygplats och Ängelholm/Helsingborg flygplats.

Hur länge bör jag stanna i Helsingborg?

Besökare spenderar oftast 1 dagar i Helsingborg i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Helsingborg?

Ja, du kan hyra bil i Helsingborg för ungefär 491 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Helsingborg?

Helsingör, Pålstorp och Laröd är några platser du kan besöka under din resa till Helsingborg.


Börja planera din resa till Helsingborg

Få de senaste insikterna om flyg till Ängelholm
Få de senaste insikterna om flyg till Ängelholm

Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

Hitta flyg till Ängelholm
Börja planera din resa idag
Börja planera din resa idag

Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Ängelholm

Hitta hotell i Ängelholm
Bästa hyrbilsfirmorna i Ängelholm
Bästa hyrbilsfirmorna i Ängelholm

Upplev Ängelholm bakom ratten! Läs mer om de bästa erbjudandena på hyrbilar här.

Hitta bilar i Ängelholm
Bo på ett semesterboende
Bo på ett semesterboende

Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

Hitta semesterboenden i Ängelholm