Reseguide till Helsingborg

Upptäck det bästa med Helsingborg, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Helsingborg

Helsingborg ligger vackert beläget vid Öresund och du kan ta färjan över till Danmark, vilket kallas att tura. Upptäck en trevlig stadskärna med butiker, restauranger, konstgallerier, museer och kaféer. Njut av utsikten från den medeltida borgtornet Kärnan. Den är en belöning som är verkligen är värd namnet efter alla trappsteg upp.

Valutasvensk krona
Befolkning91 025
SpråkSvenska

Insider-tips för Helsingborg

De bästa artiklarna som nämner Helsingborg skrivna av våra reseexperter

Saker att göra gratis i Helsingborg

  • På Dunkers kulturhus, som har många spännande konstutställningar och evenemang, är det fri entré till alla utställningar som ligger på entréplan. Barn och ungdomar får besöka alla utställningar på kulturhuset utan konstnad.
  • Om du letar efter gratis aktiviteter i Helsingborg är ett bra tips att bege dig till Gröningen. Det är ett fint grönområde där du till exempel kan spela boule eller basket. Stranden ligger alldeles i närheten och att bada där kostar inte heller ett öre.
  • Besök gärna Helsingborgs vackra och nyrenoverade stadsbibliotek. Det kostar så klart ingenting att slå sig ner och läsa en bok där. Bland böckerna finns det många spännande verk om Skånes händelserika historia.
  • S:ta Maria kyrka är en gratis sevärdhet och bjuder på flera vackra skatter som ett gammalt altarskåp och källaren nere i sakristian. Ett foto på den vackra, röda tegelbyggnaden passar bra i semesteralbumet.

När ska man besöka Helsingborg?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 594 kr - 7 587 kr


Så tar du dig till Helsingborg

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Helsingborg och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
Scandinavian Airlines
21 maj
IAD13:30Washington, D.C. Dulles Intl
19t 45m
2 stopp
AGH09:15Ängelholm/Helsingborg
3 juli
AGH13:10Ängelholm/Helsingborg
28t 10m
2 stopp
IAD17:20Washington, D.C. Dulles Intl
14 888 kr
Hitta liknande

Hållbart resande i Helsingborg

  • Det görs stora och långsiktiga satsningar på hållbar turism i Helsingborg. Ett exempel är att det finns gott om cykelvägar som du kan cykla på. En av dem är Kattegattleden som går mellan Helsingborg och Göteborg.
  • Hotell Linnea är en del av Best Western-hotellkedjan. Den goda och klimatsmarta maten som serveras där är hemlagad och närproducerad. Scandic hotell verkar aktivt för att skona miljön. De använder till exempel inte engångsprodukter såsom tvålar.
  • Du behöver inte ta bilen när du är i Helsingborg. Det går alldeles utmärkt att promenera längs strandpromenaden, ta ett dopp vid Pålsjöbade eller utforska de många grönområdena som finns i stadens utkanter.
  • På Matkooperativet Helsingborg kan du handla ekologisk och närodlad mat och massor av godsaker. Det går till exempel att handla lösvikt och därmed drar du ner på onödigt emballage och minskar svinn.

Platser att äta på i Helsingborg

Här finns något för alla smaker. Ta en titt på de högst rankade restaurangerna i Helsingborg

Vanliga frågor

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Helsingborg är Malmö Sturup flygplats, Vaxjo flygplats och Ängelholm/Helsingborg flygplats.

Besökare spenderar oftast 5 dagar i Helsingborg i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.


Börja planera din resa till Helsingborg