Reseguide till Los Angeles

Upptäck det bästa med Los Angeles, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Los Angeles

Så fort du har landat känns Los Angeles bekant. Det är som att den fantasi man byggt upp från filmens värld är verklig.

Boulevarder som kantas av palmer, excentrisk strandkultur och vackra människor på glamorösa fester finns visserligen, men det verkliga Los Angeles är så mycket mer än det soliga paradisets uppsluppenhet som skildras på film. Olika kulturer sammanstrålar från stadens alla hörn. I Los Angeles kan du vara precis vem du vill.

Följ dina drömmar om Kalifornien in i solnedgången, men det är räkna med trafikstockning på 10 Freeway, så det kanske tar ett tag.

Valutaamerikansk dollar
Befolkning3,79 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i Los Angeles

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Los Angeles

Saker att göra gratis i Los Angeles

  • De flesta som kommer till Los Angeles har en dröm men alla har inte nödvändigtvis ett välfyllt bankkonto. Lyckligtvis finns det även gratis aktiviteter i Los Angeles.
  • I Los Angeles finns det många intressanta muséer som du kan besöka gratis. Här kan du lära dig mer om Kaliforniens historia, titta på samtida konst eller utforska områdets kulturarv.
  • Den berömda staden erbjuder även spektakulära stränder och lugna vidsträckta parker. Här kan du beundra utsikten, promenera eller uppleva ett picknickäventyr.
  • När du besöker Los Angeles är det ett måste att uppleva storstadspulsen i den dynamiska innerstan. Om du har tur kan du få syn på en artist eller skådespelare som du gillar, eftersom det här även är en moderna kulturell metropol. Vandra omkring på gatorna i din egen takt och se vart dagen och lusten för dig, i drömmarnas stad.

När ska man besöka Los Angeles?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 242 kr - 17 199 kr

Temperatur

14 - 23 °C

Nederbörd

0 - 87 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Los Angeles i juli då genomsnittstemperaturen är 23 °C, och den högsta kan gå upp till 28 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 9 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Los Angeles i februari då nederbörden ligger på omkring 87 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 0 mm nederbörd i genomsnitt.


Så tar du dig till Los Angeles

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Los Angeles och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
Alaska Airlines
17 feb.
IAD16:45Washington, D.C. Dulles Intl
6t 05m
LAX19:50Los Angeles Intl
21 feb.
LAX09:00Los Angeles Intl
4t 44m
IAD16:44Washington, D.C. Dulles Intl
1 857 kr
Hitta liknande
Alaska Airlines
24 jan.
DCA09:15Washington, D.C. R Reagan Nat
6t 03m
LAX12:18Los Angeles Intl
1 feb.
LAX13:05Los Angeles Intl
4t 54m
DCA20:59Washington, D.C. R Reagan Nat
2 066 kr
Hitta liknande
Delta
21 jan.
DCA17:18Washington, D.C. R Reagan Nat
6t 15m
LAX20:33Los Angeles Intl
3 feb.
LAX08:10Los Angeles Intl
4t 55m
DCA16:05Washington, D.C. R Reagan Nat
2 170 kr
Hitta liknande

Hållbart resande i Los Angeles

  • Innovation är en av grundstenarna bakom hållbarhet. Los Angeles, som ligger på en av de mest innovativa platserna i världen, nämligen Kalifornien, har kommit långt i sin resa mot hållbar turism och miljömedvetenhet.
  • Här hittar du ett rikt och varierat utbud av gröna restauranger, butiker och arrangörer av olika events som är världsledande i hållbarhetsfrågan. Många använder avancerade metoder för återvinning, kompostering och energigenerering.
  • Du som vill upptäcka änglarnas stad på ett miljömedvetet och ansvarsfull kan till exempel välja att delta i en guidad tur till fots. Guiderna berättar gärna om initiativ för att främja hållbar turism i Los Angeles.
  • Det finns även ett stort utbud av miljömärkta hotell och vandrarhem i Los Angeles. Flera av byggnaderna drivs av sol- eller vindenergi. Många av hotellen erbjuder dessutom vackra naturnära miljöer.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Los Angeles?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Los Angeles Hollywood Boulevard, Venice Beach och USC.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Los Angeles?

Andra gillar att bo i Hollywood, Los Feliz eller Westwood när de besöker Los Angeles. Överväg också att leta efter boende i Westside eller East Hollywood.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Los Angeles?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Los Angeles är Los Angeles Intl flygplats, Santa Ana John Wayne flygplats och Burbank Bob Hope flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Los Angeles?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Los Angeles under juli, när det ofta blir så varmt som 23 °C med maxtemperaturer på upp till 28 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 14 °C, vilka tenderar att sjunka till 9 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Los Angeles?

Februari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Los Angeles med en nederbörd på omkring 87 mm.

Hur länge bör jag stanna i Los Angeles?

Besökare spenderar oftast 9 dagar i Los Angeles i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Los Angeles?

Ja, du kan hyra bil i Los Angeles för ungefär 469 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Los Angeles?

West Hollywood är en av platserna du kan besöka under din resa till Los Angeles.


Börja planera din resa till Los Angeles