Reseguide till Lund

Upptäck det bästa med Lund, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Lund

Universitetsstaden Lund är inte bara en plats för studenter och akademiker, den är också en turistmagnet. Många trivs med att strosa runt på kullerstensgatorna och ta en kopp kaffe på en av Lunds alla kaféer. Här finns också lummiga parker och spännande museer. Det stora biblioteket i Lundagård gör det till en upplevelse att utforska Lund.

Valutasvensk krona
Befolkning76 263
SpråkSvenska

Saker att göra gratis i Lund

  • Eftersom Lund är en stad för studenter finns det gott om gratisaktiviteter i Lund att prova. Många uppskattar att besöka Botaniska trädgården som är en vacker plats, inte minst på våren. Det finns många spännande växtarter här att läsa och få mer information om.
  • De allra flesta känner till Lunds domkyrka, och det här är en mäktig katedral som du inte vill missa. Den byggdes under tidig medeltid och har ett imponerande torn och ett mycket gammalt altare.
  • Lunds konsthall har alltid fri entré och har oftast flera olika aktuella utställningar parallellt. Missa inte denna stilfulla byggnad med inbjudande glaspartier och en trivsam atmosfär.
  • Det kostar ingenting att besöka parken som hör till friluftsmuseet Kulturen. Slå dig ner vid den lilla dammen och betrakta de historiska byggnaderna i korsvirkesstil.

När ska man besöka Lund?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

411 kr - 6 551 kr


Så tar du dig till Lund

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Lund och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
Scandinavian Airlines
25 dec.
BOS12:25Boston Logan Intl
33t 55m
2 stopp
MMX04:20Malmö Sturup
22 jan.
MMX01:10Malmö Sturup
15t 15m
2 stopp
BOS16:25Boston Logan Intl
6 166 kr
Hitta liknande
Scandinavian Airlines
25 dec.
BOS06:25Boston Logan Intl
18t 30m
3 stopp
MMX06:55Malmö Sturup
22 jan.
MMX01:10Malmö Sturup
15t 15m
2 stopp
BOS16:25Boston Logan Intl
7 194 kr
Hitta liknande

Hållbart resande i Lund

  • Du kan stötta hållbar turism i Lund, ett exempel är att det nu finns en spårvagn som gör det enkelt at ta sig mellan staden och dess ytterkanter.
  • Hotel Concordia kan vara ett boendealternativ för den klimatsmarta eftersom det är miljöcertifierat. Hotellet Grand ser alltid till att laga sina rätter med säsongens råvaror, och de ska helst vara ekologiska.
  • Lund upplevs bäst till fots och det är oftast ganska krångligt att köra bil i city. Om du låter bilen stå minskar du på utsläppet av koldioxid. Området runt Östgöta nation är speciellt gemytligt.
  • Reko Deli är ett bra ställe för att köpa goda delikatesser och närodlade råvaror. De ser till att sälja varor som producerats med hänsyn till djurhållning och miljö. Steget är inte långt till hållbar turism i Lund.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Lund?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Lund är Malmö Sturup flygplats, Ängelholm/Helsingborg flygplats och Ronneby Kallinge flygplats.

Hur länge bör jag stanna i Lund?

Besökare spenderar oftast 3 dagar i Lund i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Lund?

Ja, du kan hyra bil i Lund för ungefär 510 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Lund?

Hjärup, Stångby och Staffanstorp är några platser du kan besöka under din resa till Lund.


Börja planera din resa till Lund