Reseguide till Malmö

Upptäck det bästa med Malmö, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Malmö

Malmö är en av Sveriges största städer med närhet till kontinenten. Här är det restaurangtätt och dessutom finns det gott om parker och långa stränder. I centrala Malmö ligger det mesta inom promenad- eller cykelavstånd. Gågatan är väldigt trevlig att strosa längs och du passerar ett antal trevliga torg på vägen.

Valutasvensk krona
Befolkning261 548
SpråkSvenska

Saker att göra i Malmö

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Malmö

Saker att göra gratis i Malmö

  • Konstälskare kan få uppleva gratis aktiviteter i Malmö och detta görs enklast genom att bege sig till Malmö konsthall som har gratis inträde till sina spännande utställningar. Dessa ändras regelbundet och gästas av både svenska och internationella utställare.
  • De kostar ingenting att gå till det vackra Stadsbiblioteket i Malmö och många uppskattar utsikten från de stora panoramafönsterna över parken utanför. Här kan du läsa tidningar, bläddra i böcker och kika på utställningar.
  • Turning Torso är en populär sevärdhet och många åker till byggnaden för att föreviga den ståtliga arkitektoniska byggnaden. Turning torso är en viktig del av Malmös skyline och har blivit en symbol för Malmös växande ambitioner.
  • Längs Ribersborgsstranden finns det möjlighet att promenera och njuta av den uppfriskande havsluften. Här finns också flera utegym och lekplatser för barnen.

När ska man besöka Malmö?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

2 650 kr - 16 355 kr

Temperatur

0 - 16 °C

Nederbörd

30 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Malmö i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −2 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Malmö i augusti då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Malmö

  • Malmö är verkligen en cykelstad och du kan cykla vart som helst i staden på ganska kort tid. Det finns gott om cykeluthyrare och även elcyklar. Dessutom är landskapet platt och lättframkomligt.
  • I Malmö finns det flera loppisar och du kan handla på Emmaus som har en stor och fräsch butik centralt. Även Myrorna är en bra plats för fynd. Loppisshopping är ett bra sätt att främja hållbar turism i Malmö.
  • Malmö har gott om veganska och ekologiska kaféer och många gör mat på råvaror från gårdar i Skåne. Ett exempel är Holy Greens som serverar goda sallader efter säsong. AB Småland har alltid veganska bakverk och havremjölk till kaffet.
  • Om du vill välja ett miljövänligt sätt att transportera dig för sightseeing kan du hyra en trampbåt och ta dig runt kanalen.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Malmö?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Malmö Malmö Centralstation, Emporia och Slottsparken. Du vill kanske också ta en titt på Triangeln Malmö och Sankt Gertrud.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Malmö?

Andra gillar att bo i Centrum, Södra innerstaden eller Hyllie när de besöker Malmö.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Malmö?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Malmö under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 0 °C, vilka tenderar att sjunka till −2 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Malmö?

Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Malmö med en nederbörd på omkring 70 mm.

Hur länge bör jag stanna i Malmö?

Besökare spenderar oftast 6 dagar i Malmö i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Malmö?

Ja, du kan hyra bil i Malmö för ungefär 532 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Malmö?

Arlöv och Bunkeflostrand är några platser du kan besöka under din resa till Malmö.


Börja planera din resa till Malmö