Reseguide till Malmö

Upptäck det bästa med Malmö, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Malmö

Valutasvensk krona
Befolkning261 548
SpråkSvenska

När ska man besöka Malmö?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

2 424 kr - 10 499 kr

Temperatur

0 - 16 °C

Nederbörd

30 - 70 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Malmö i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 20 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −2 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Malmö i augusti då nederbörden ligger på omkring 70 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

Sverige har begränsat inresa för de flesta utländska resenärer som kommer från länder utanför det utvidgade Europeiska området åtminstone till den 31 mars. Svenska medborgare och personer med fast bosättning kan fortfarande återvända till Sverige från länder utanför EES. Den 2 juli meddelade den svenska regeringen att medborgare och varaktigt bosatta i EES-länderna, Andorra, Monaco, San Marino, Schweiz eller Vatikanstaten, personer med svenskt uppehållstillstånd och deras familjemedlemmar nu kan resa in i Sverige, oavsett syftet med resan. Från den 21 december till den 14 februari inför Sverige ett tillfälligt inreseförbud som kommer att gälla för utlänningar som kommer från Storbritannien, Danmark och Norge med undantag för vissa resenärer. Visumhållare från Sverige och personer med visum över tre månader för ett annat EES-land får också komma in, liksom personer med ”väsentligt syfte” såsom sjukvårdspersonal, hälsoforskare och studenter vid en svensk institution. Mer information finns att tillgå här. Dessutom får invånare i Australien, Kanada, Georgien, Japan, Nya Zeeland, Rwanda, Sydkorea, Thailand, Tunisien och Uruguay också komma in i Sverige. Diplomater, gränsarbetare, sjukvårdspersonal, transportpersonal, hjälparbetare och resenärer som av brådskande familjeskäl besöker Sverige får också resa in.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt testresultat utfärdat inom 48 timmar före resan. Resenärer under 18 år är undantagna från testkravet.

Karantänskrav

Den svenska regeringen rekommenderar att alla passagerare som anländer från Storbritannien efter den 12 december ska isolera sig i 7 dagar och ta ett PCR-test på ankomstdagen och efter 5 dagar.

Visa nuvarande reserestriktioner för Sverige

Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i Malmö?

  Andra gillar att bo i Centrum, Södra innerstaden eller Hyllie när de besöker Malmö.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Malmö?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Malmö under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 20 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 0 °C, vilka tenderar att sjunka till −2 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i Malmö?

  Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Malmö med en nederbörd på omkring 70 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i Malmö?

  Besökare spenderar oftast 1 dagar i Malmö i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i Malmö?

  Ja, du kan hyra bil i Malmö för ungefär 464 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från Malmö?

  Bunkeflostrand är en av platserna du kan besöka under din resa till Malmö.


Skapa din egen guide till Malmö
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till Malmö