Reseguide till Melbourne

Upptäck det bästa med Melbourne, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Melbourne

Melbourne är dynamisk och kosmopolitisk stad under Australiens gyllene sol. Bege dig till kusten och upplev ett stort restaurangutbud, ett kokande nattliv och den välkomnande australiensiska mentaliteten. Kultur och nöjen har inga gränser här. Du kommer uppskatta blandningen av modernt och gammalt. Här finns alltid något roligt evenemang att besöka.

Valutaaustralisk dollar
Befolkning4,25 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i Melbourne

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Melbourne

Saker att göra gratis i Melbourne

  • Du kan hitta flera gratisaktiviteter i Melbourne. En riktigt bra början kan vara att starta med Stadsbiblioteket Victoria som har en magisk interiör med ett välvt, vitt innertak. Här finns massor av digitalt material så att du kan lära dig mer om regionens kultur, folk och historia.
  • Det kan kosta mycket pengar att gå på konstutställningar, men du kan få se häftig street art helt gratis om du utforskar Melbournes trånga gränder.
  • The Wheeler Centre är perfekt för alla litteraturälskare och du kan lyssna på olika gästföreläsare som delar med sig av sin kunskap. De blandar högt och lågt till ingen kostnad alls.
  • Om du bara vill njuta av omgivningarna kan du strosa längs Yarra-floden och få en vy av Melbournes skyline. Man passerar också imponerande byggnader och ett häftigt casino.

När ska man besöka Melbourne?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

19 112 kr - 28 408 kr

Temperatur

8 - 20 °C

Nederbörd

30 - 60 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Melbourne i januari då genomsnittstemperaturen är 20 °C, och den högsta kan gå upp till 26 °C. Den kallaste månaden är juli då det kan bli så kallt som 5 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Melbourne i november då nederbörden ligger på omkring 60 mm. Den torraste perioden är däremot mars med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Melbourne

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Melbourne

  • Hållbar turism i Melbourne är inte svårt att uppnå och du kan alltid inleda resan med att bege dig till CERES som lär dig mer om naturens kretslopp. Du kan besöka en bondgård, lära dig mer om hållbart jordbruk och aboriginsk mat och seder.
  • Det bästa är att utforska Melbourne till fots, eftersom du då minskar koldioxidutsläppet. Det finns speciella guidade turer och ett exempel är Melbourne Walks.
  • PARKROYAL Melbourne Airport vill dra ner på energiförbrukningen och använder nästan bara LED-lampor för att förse hotellet med belysning. De återanvänder också tvålar och ger dem vidare till behövande.
  • Det finns gott om ekologiska kaféer och restauranger i Melbourne och en av dem är Taxi Kitchen som satsar på säsongsbetonade och lokalodlade råvaror. De lägger mycket energi på återvinning.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Melbourne?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Melbourne är Melbourne Tullamarine flygplats, Melbourne Avalon flygplats och Melbourne Essendon flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Melbourne?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Melbourne under januari, när det ofta blir så varmt som 20 °C med maxtemperaturer på upp till 26 °C. Du kan förvänta dig att juli blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 8 °C, vilka tenderar att sjunka till 5 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Melbourne?

November tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Melbourne med en nederbörd på omkring 60 mm.

Hur länge bör jag stanna i Melbourne?

Besökare spenderar oftast 16 dagar i Melbourne i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Melbourne?

Ja, du kan hyra bil i Melbourne för ungefär 514 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Melbourne?

Fitzroy, Collingwood och South Warf är några platser du kan besöka under din resa till Melbourne.


Börja planera din resa till Melbourne