Reseguide till Mykonos

Upptäck det bästa med Mykonos, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Mykonos

Ön Mykonos är ett semesterparadis mitt i Egeiska havet. Här kan du sola och bada på en av många välskötta badstränder eller promenera i de klassiskt vit-blåa städerna. Här kan du även njuta av den lokala maten. Här hittar du inte bara autentisk grekisk mat utan även lokala specialiteter som ön är känd för som Kopanisti och Lazarakia.

Valutaeuro
Befolkning3 783
SpråkGrekiskt

Saker att göra i Mykonos

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Mykonos

Saker att göra gratis i Mykonos

  • Något som garanterat kommer få igång semesterkänslan när du letar efter gratisaktiviteter i Mykonos är staden själv. Varje gata är som ett vykort och runt varje hörn finns perfekta fotomöjligheter.
  • Hälsa gärna på pelikanen Peter, vilket är helt gratis. Den första Peter adopterades av staden på 50-talet, men han blev en maskot till staden och idag kan du träffa lite olika "Peters" vid hamnen.
  • Konstgalleriet Rarity Gallery grundades 1994 och här kan du uppleva lokala konstnärers verk helt gratis.
  • Du kan återskapa några kända vykort och besöka Mykonos väderkvarnar. Det är vitmålade väderkvarnar som tittar ut över staden, och de är ofta med på bilder från Mykonos.
  • Mykonos folkmuseum har fritt inträde, och här kan du uppleva öns kulturhistoria. De har återuppbyggda historiska rum, traditionella musikinstrument och mycket mer.

När ska man besöka Mykonos?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 302 kr - 145 578 kr

Temperatur

9 - 26 °C

Nederbörd

15 - 170 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Mykonos i juli då genomsnittstemperaturen är 26 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 6 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Mykonos i november då nederbörden ligger på omkring 170 mm. Den torraste perioden är däremot juni med så lite som 15 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Mykonos

  • Ett bra slag för hållbar turism i Mykonos är att trots att det är en relativt liten ö så finns det en välutvecklad lokaltrafik som tar dig längs med hela ön utan att du behöver hitta en taxi eller liknande.
  • Om du vill bo hållbart kan du bo på Harmony Boutique Hotel. Där har du nära till mycket vilket minskar på mängden transport. Det finns även spa och friskvårdscenter som uppmuntrar till en hälsosam och hållbar semester.
  • Mykonos vackra miljö uppmuntrar till besök i den. Från många av stränderna kan du snorkla eller åka ut på vattnet och lära dig mer om djurlivet.
  • Om du vill äta hållbart så kan du till exempel besöka Vegera Restaurant. De serverar lokalproducerad mat och köper in ekologiska råvaror.

Vanliga frågor

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Mykonos är Mykonos flygplats och Ermoupoli Syros flygplats.

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Mykonos under juli, när det ofta blir så varmt som 26 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 9 °C, vilka tenderar att sjunka till 6 °C.


Börja planera din resa till Mykonos