Reseguide till New York

Upptäck det bästa med New York, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska New York

Ju mer du upplever, desto mer kommer du längta efter alla New Yorks äventyr. Det är en stad full med möjligheter och kontraster: höga skyskrapor och gröna parker, exklusiva restauranger och rustika gatukök, bullriga taxibilar och skinande limousiner, opera och hip-hop, samt vackra radhus och karaktäristiska flerfamiljshus. New York City är helt enkelt som ett varuhus, öppet dygnet runt och fyllt med oändliga val på sina hyllor. Det enda problemet är att bestämma sig för vad man ska välja. Du kommer snart inse att det är omöjligt att uppleva allt, hur gärna du än skulle vilja.

ValutaUS-dollar
Befolkning8,18 miljoner
SpråkEngelska

Saker att göra i New York

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker New York

Insider-tips för New York

De bästa artiklarna som nämner New York skrivna av våra reseexperter

De bästa upplevelserna i New York

Visa alla
Saker att göra i ditt område med de bästa omdömena

När ska man besöka New York?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

2 901 kr - 13 535 kr

Temperatur

1 - 25 °C

Nederbörd

71 - 114 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka New York i juli då genomsnittstemperaturen är 25 °C, och den högsta kan gå upp till 30 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −3 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika New York i juli då nederbörden ligger på omkring 114 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 71 mm nederbörd i genomsnitt.

Varning om resebegränsningar

Inreserestriktioner

USA har begränsat inresa för alla utländska medborgare som har passerat eller varit i Kina, Iran, de flesta europeiska länder (Österrike, Belgien, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Monaco, San Marino, Vatikanstaten), Storbritannien, Irland, Brasilien och Sydafrika under de senaste 14 dagarna. Med undantag för vissa resenärer som omfattar vissa familjemedlemmar till amerikanska medborgare eller fast bosatta, inklusive makar, barn (under 21 år), föräldrar (förutsatt att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år) och syskon (förutsatt att både syskonet och den amerikanska medborgaren eller fast bosatta är ogifta och att hans/hennes amerikanska medborgare eller fast bosatta barn är ogifta och under 21 år). Det finns också ett undantag för resenärer med följande visum: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, CR-1, CR-2, D, E-1 (som anställd vid TECRO eller TECO eller den anställdes närmaste familjemedlemmar), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-1, IR-4, IH-4, Nato-1 till Nato-4 eller Nato-6 visum; Medlemmar av USA: s väpnade styrkor, makar och barn till medlemmar av de amerikanska väpnade styrkorna; Resenärer med inbjudan från USA: s regering för ett syfte relaterat till inneslutning/lindring av Coronaviruset (COVID-19); Resenärer med dokument som utfärdats av US Department of Homeland Security, US Customs and Border Protection, eller US Department of State som visar att resenären är undantagen från begränsningen. B1-besättningsmedlemmar som bedriver lightering, OCS-verksamhet (OCS), vindkraftsaktivitet, privat flyg- /sjöbesättning och andra liknande besättningsmedlemsaktiviteter; Studenter med F-1- eller M-1-visum och deras F-2- och M-2-beroende, om de kommer från eller har varit i Irland, Storbritannien eller inom Schengenområdet de senaste 14 dagarna.

Inträdeskrav

Alla resenärer som är 2 år eller äldre (inklusive amerikanska medborgare och transitpassagerare) presentera ett negativt COVID-19-virus- eller antigentestresultat utfärdat 72 timmar före avresan eller ha bevis på att de har återhämtat sig från COVID-19 innan de går ombord på sitt plan. Resenärer måste fylla i ett intygsformulär före avresa. Undantag eller undantag från testkraven kan beviljas av CDC på en extremt begränsad basis när akuta resor (som en akut medicinsk evakuering) måste äga rum för att rädda någons liv och hälsa och skydda någon mot en allvarlig fara eller då en persons fysisk säkerhet gör att testning inte kan göras före avresan. Amerikanska medborgare och permanenta invånare som anländer från Storbritannien måste uppvisa ett läkarintyg med negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom 72 timmar före avresa. Resenärer som anländer till New York State måste fylla i ett Traveler Health Form . Resenärer som anländer till Massachusetts måste fylla i ett Massachusetts Health Form .

Karantänskrav

Resenärer uppmanas testa sig 3-5 dagar efter inresa, stanna hemma och sitta i självkarantän i 7 dagar efter resan. Även om de testar negativt måste de fortfarande stanna hemma och sitta i självkarantän under alla sju dagarna. Om testet är positivt ska resenären isolera för att skydda andra från att smittas. Resenärer som inte testade sig rekommenderas att stanna hemma och sitta i självkarantän i 10 dagar efter resan.

All övrig information

Resenärer omfattas av COVID-19-åtgärder som fastställs av den stat/det territorium där de slutligen är destinerade. För mer information gå till CDC:s webbplats.

Visa nuvarande reserestriktioner för USA

Så tar du dig till New York

Ta en titt på olika alternativ för att resa till New York och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
United Airlines
21 dec.
IAD17:15Washington, D.C. Dulles Intl
8t 53m
1 stopp
EWR02:08Newark
22 dec.
EWR05:30Newark
1t 23m
IAD06:53Washington, D.C. Dulles Intl
JetBlue
5 jan.
DCA01:30Washington, D.C. R Reagan Nat
4t 47m
1 stopp
LGA06:17New York La Guardia
5 jan.
LGA09:00New York La Guardia
5t 46m
1 stopp
DCA14:46Washington, D.C. R Reagan Nat
1 070 kr
Hitta liknande
JetBlue
11 dec.
DCA08:00Washington, D.C. R Reagan Nat
1t 25m
LGA09:25New York La Guardia
11 dec.
LGA11:30New York La Guardia
1t 22m
DCA12:52Washington, D.C. R Reagan Nat
1 116 kr
Hitta liknande

Övernattningar i New York

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Populära områden i New York att bo i

Midtown

Bokstavligt talat mitt på Manhattan. Här hittar du många av de viktigaste attraktionerna att bocka av på din sightseeing-lista, inklusive Times Square och Empire State Building.

Upper East Side

Område med mycket gamla pengar, attraktiva bostadshus och historiska museer som Met, Guggenheim och Frick Collection.

SoHo

Tidigare berömt för sin konstscen, idag är SoHo mer känt som ett mecka för sin shopping, som passar varje budget, från mycket låg till mycket hög. Som bonus får du en fantastisk arkitektonisk bakgrund.

Lower East Side

Oavsett om du letar efter mat, dryck eller kärlek är Lower East Side rätt område för att hitta det du letar efter på en fredagskväll. Det är kanske inte vackert här, men det är lätt att ha kul här.

Upper West Side

Många av Manhattans finaste kulturella, pedagogiska och religiösa institutioner ligger på Upper West Side, vilket förklarar varför det är en av de mest sofistikerade delarna av staden. En stadsdel som ständigt dyker upp i filmer och TV-serier.

Chelsea

Chelsea stoltserar med över 200 konstgallerier och är mest känt för sin anslutning till konstvärlden, men har även mycket att erbjuda i form av mat, shopping, rekreation och kultur.


Vanliga frågor

 • Vilket område är det bäst att bo i när man är i New York?

  Andra gillar att bo i Hell's Kitchen, Harlem eller Little Italy när de besöker New York. Överväg också att leta efter boende i East Village eller Chelsea.

 • Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i New York?

  Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i New York under juli, när det ofta blir så varmt som 25 °C med maxtemperaturer på upp till 30 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −3 °C.

 • Vilken är den regnigaste månaden i New York?

  Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i New York med en nederbörd på omkring 114 mm.

 • Hur länge bör jag stanna i New York?

  Besökare spenderar oftast 5 dagar i New York i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

 • Kan jag hyra bil i New York?

  Ja, du kan hyra bil i New York för ungefär 780 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

 • Vart kan jag åka på en dagsresa till från New York?

  Weehawken, Union City och Hoboken är några platser du kan besöka under din resa till New York.


Skapa din egen guide till New York
Samla tips och rekommendationer för din resa på ett och samma ställe.
Skapa guide

Börja planera din resa till New York