Reseguide till Reykjavik

Upptäck det bästa med Reykjavik, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Reykjavik

Reykjavik är ett riktigt drömresemål för äventyrare, livsnjutare och resenärer som älskar spektakulära naturupplevelser. Stadens optimala läge vid kustremsan gör det möjligt att njuta av spektakulära vidder från många av de ikoniska byggnaderna. Reykjavik har dessutom ett stort utbud av intressanta museer, konstgallerier, restauranger, butiker och historiska landmärken att upptäcka.

Valutaisländsk krona
Befolkning118 918
SpråkTyska, Engelska, Isländska

Saker att göra i Reykjavik

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Reykjavik

Saker att göra gratis i Reykjavik

  • Det är inte en kliché att det bästa i och omkring Reykjavik faktisk är gratis! Den enda du behöver för att få ta ett bad i de naturliga källorna är dina badkläder, din handduk och ett äventyrligt sinne.
  • Du som är intresserad av kultur kommer att tycka att det är lätt att hitta gratisaktiviteter i Reykjavik. Till exempel är det kostnadsfritt att besöka de ikoniska kyrkorna som finns i staden.
  • Staden har även flera museer som inte tar ut någon inträdesavgift för att besök. Oavsett om du är intresserad av historia, arkitektur, kultur eller Islands folk kommer du att hitta alternativ som passar dig som handen i handsken.
  • Ett intressant och unikt landmärke som du kan besöka gratis är fyren Grótta Lighthouse, som gör sig bra på bild och har hjälpt sjöfarare att hitta rätt i mörkret i århundraden.

Övernattningar i Reykjavik

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Reykjavik

  • Islands unika natur och flora gör det extra viktigt att arbeta för hållbar turism i Reykjavik. Du kan bidra på många sätt, exempelvis genom att välja klimatsmarta transportmedel.
  • I Reykjavik arbetar många hotell och vandrarhem med miljömedvetna strategier. Grön el, återvinning, källsortering och kompostering är några av dem.
  • I Islands progressiva huvudstad finns det flera klimatsmarta veganska restauranger. Här lagas fräscha rätter som du kan njuta av med riktigt gott samvete.
  • Om du vill kombinera din miljömedvetenhet med din äventyrlighet kan du välja att delta i en vandringssemester. Då får du dessutom uppleva den isländska naturen på nära håll.

Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Reykjavik?

Andra gillar att bo i Laugardalur, Háaleiti og Bústaðir eller Hlíðar när de besöker Reykjavik. Överväg också att leta efter boende i Vesturbær eller Miðborg.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Reykjavik?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Reykjavik under juli, när det ofta blir så varmt som 11 °C med maxtemperaturer på upp till 12 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 0 °C, vilka tenderar att sjunka till −2 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Reykjavik?

Januari tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Reykjavik med en nederbörd på omkring 80 mm.

Hur länge bör jag stanna i Reykjavik?

Besökare spenderar oftast 3 dagar i Reykjavik i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Reykjavik?

Ja, du kan hyra bil i Reykjavik för ungefär 656 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Reykjavik?

Seltjarnarnes, Kópavogur och Álftanes är några platser du kan besöka under din resa till Reykjavik.


Börja planera din resa till Reykjavik