Reseguide till Uppsala

Upptäck det bästa med Uppsala, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Uppsala

Uppsalas karaktäristiska silhuett, med slottet och domkyrkans två torn som avtecknar sig mot himlen ser du på långt avstånd. Staden är en av Sveriges äldsta, och präglas idag både av sin historia och den framåtanda som det stora antalet studenter bidrar med. Här finns roliga aktiviteter för alla, oavsett intresse.

Valutasvensk krona
Befolkning127 734
SpråkSvenska

Saker att göra gratis i Uppsala

  • Upplandsmuséet är ett bra val om du söker gratisaktiviteter i Uppsala. Muséet är inhyst i en vacker byggnad intill Fyrisån, och visar utställningar som fokuserar på stadens och länets historia.
  • Om du på riktigt vill känna historiens vingslag föreslår vi ett besök till Gamla Uppsala, som ligger en bit norr om stan. Här ligger Gamla Uppsala högar, som består av tre gravhögar som ska ha rests åt sveakonungarna på 500-talet.
  • Du som är intresserad av växter bör göra ett besök till Botaniska trädgården. Trädgården, som breder ut sig nedanför Uppsala slott innehåller allt från en barockträdgård till ett orangeri, och även köksväxter.
  • För stora och små djurälskare vill vi rekommendera Gränby 4H-gård. Här får ni träffa bland annat getter, hästar och kaniner på nära håll, och det finns även möjlighet att prova på ridning.

När ska man besöka Uppsala?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

2 173 kr - 6 553 kr

Temperatur

-4 - 16 °C

Nederbörd

26 - 72 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Uppsala i juli då genomsnittstemperaturen är 16 °C, och den högsta kan gå upp till 21 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −6 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Uppsala i augusti då nederbörden ligger på omkring 72 mm. Den torraste perioden är däremot februari med så lite som 26 mm nederbörd i genomsnitt.


Så tar du dig till Uppsala

Ta en titt på olika alternativ för att resa till Uppsala och de bästa erbjudanden som nyligen hittats av momondo-användare
Icelandair
2 dec.
BOS06:35Boston Logan Intl
27t 00m
1 stopp
ARN15:35Stockholm Arlanda
12 dec.
ARN07:50Stockholm Arlanda
27t 45m
1 stopp
BOS11:35Boston Logan Intl
4 345 kr
Hitta liknande
Icelandair
9 nov.
BOS06:35Boston Logan Intl
18t 10m
1 stopp
ARN06:45Stockholm Arlanda
16 nov.
ARN07:50Stockholm Arlanda
10t 55m
1 stopp
BOS18:45Boston Logan Intl
4 401 kr
Hitta liknande
Icelandair
29 jan.
BOS15:00Boston Logan Intl
9t 45m
1 stopp
ARN06:45Stockholm Arlanda
5 feb.
ARN07:50Stockholm Arlanda
10t 55m
1 stopp
BOS18:45Boston Logan Intl
4 412 kr
Hitta liknande

Hållbart resande i Uppsala

  • Gör som studenterna och ta dig fram i Uppsala på cykel. Stadens stadskärna är relativt liten, vilket gör hyrcykel till ett både miljövänligt och praktiskt sätt att färdas runt.
  • I Uppsala finns flera hotell som fått den internationella miljömärkningen Green Key. Några exempel är Radisson Blu, Elite Hotel Academia och City Stay.
  • Gynna hållbar turism i Uppsala genom att äta på klimatsmarta restauranger. Svanenmärkta restaurangen i UKK samt veganska Los Vegos och Veganos Café är goda alternativ.
  • Maximera ditt besök i Uppsala och gå en guidad tur. Olika företag erbjuder olika teman så du kan lära dig mer om det du tycker är mest intressant.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Uppsala?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Uppsala är Stockholm Arlanda flygplats, Stockholm-Bromma flygplats och Stockholm Skavsta flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Uppsala?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Uppsala under juli, när det ofta blir så varmt som 16 °C med maxtemperaturer på upp till 21 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt −4 °C, vilka tenderar att sjunka till −6 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Uppsala?

Augusti tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Uppsala med en nederbörd på omkring 72 mm.

Hur länge bör jag stanna i Uppsala?

Besökare spenderar oftast 3 dagar i Uppsala i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Uppsala?

Ja, du kan hyra bil i Uppsala för ungefär 478 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Börja planera din resa till Uppsala