Reseguide till Wien

Upptäck det bästa med Wien, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Wien

Wien är idag Österrikes huvudstad, men under många år var det huvudstad för det kejsardömet Österrike-Ungern. I denna historiska stad kan du besöka gamla vackra byggnader och gå på museum eller teater. Du kan avsluta allt med en klassisk wienerschnitzel vid en restaurang där du ser ut över floden Donau som rinner genom staden.

Valutaeuro
Befolkning1,57 miljoner
SpråkTyska, Kroatiska

Saker att göra i Wien

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Wien

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Wien

Saker att göra gratis i Wien

  • Runt Belvedere-palatset finns det vackra barock-trädgårdar och en botanisk trädgård. Det är helt gratis att se trädgårdarna även om det kostar att gå in i palatsbyggnaderna. Det hindrar dig dock inte från att se de imponerande byggnaderna utifrån.
  • Om du vill uppleva lite finkultur utan att tömma plånboken kan du besöka St. Marx-kyrkogården. Det är en gammal vacker plats där den legendariska Mozart begravdes.
  • Staden Wien har ordnat med ett gäng officiella vandringsleder runt omkring staden just för att kunna erbjuda gratisaktiviteter i Wien. Bland annat finns det en rundtur där du följer floden Donau genom staden.
  • I Wiens museum-komplex finns det mer konst än vad man hinner se på en dag. Vissa delar av dem är gratis, och bland annat har de ett rum gjort för just gratis inträde.

När ska man besöka Wien?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

3 759 kr - 17 464 kr

Temperatur

1 - 22 °C

Nederbörd

21 - 67 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Wien i juli då genomsnittstemperaturen är 22 °C, och den högsta kan gå upp till 27 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som −1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Wien i juli då nederbörden ligger på omkring 67 mm. Den torraste perioden är däremot januari med så lite som 21 mm nederbörd i genomsnitt.


Övernattningar i Wien

Hitta de bästa hotellen, lägenheterna och vandrarhemmen för din vistelse

Hållbart resande i Wien

  • Lokaltrafiken är ett bra val när du funderar över hållbar turism i Wien. Det finns både tunnelbanor, bussar och spårvagn som både är ett miljövänligt och ett prisvärt alternativ.
  • Det finns många vegetariska och veganska restauranger i Wien och många med ett hållbart tänk. Till exempel finns restaurangen Simply Raw Bakery som bara använder lokala växtbaserade ingredienser till all sin mat.
  • Om du vill bo hållbart så är kanske Magdas hotel något för dig. De har en multikulturell personal med olika bakgrunder som alla jobbar med att återvinna det som går. Gamla möbler görs om till nya och de serverar frukost med lokala ingredienser.
  • Mitt i Wien ligger Erholungsgebiet Wienerberg, en stor park med en sjö mitt för dig som vill uppleva naturen utan att lämna storstaden.

Vanliga frågor

Vad finns det att se i Wien?

Enligt momondos användare är de mest populära sevärdheterna i Wien Wien Hauptbahnhof, Spanska ridskolan och Erdberg Station.

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Wien?

Andra gillar att bo i Josefstadt , Innere Stadt eller Floridsdorf när de besöker Wien. Överväg också att leta efter boende i Hernals  eller Landstrasse .

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Wien?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Wien är Wien flygplats och Graz flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Wien?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Wien under juli, när det ofta blir så varmt som 22 °C med maxtemperaturer på upp till 27 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 1 °C, vilka tenderar att sjunka till −1 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Wien?

Juli tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Wien med en nederbörd på omkring 67 mm.

Hur länge bör jag stanna i Wien?

Besökare spenderar oftast 9 dagar i Wien i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Wien?

Ja, du kan hyra bil i Wien för ungefär 490 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.


Börja planera din resa till Wien