Flyg till Saratov

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Saratov.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ryssland

När är den bästa tiden att flyga till Saratov?

Hur lång tid tar det att flyga till Saratov?

För att flyga till Saratov, Ryssland kommer du tillbringa runt fyra-fem timmar i luften om du flyger från Sverige. Hur länge du behöver vänta vid mellanlandningen avgör resterande restid. En av de snabbaste rutterna från Stockholm Arlanda till Saratov Gagarin tar lite över nio timmar. Då mellanlandar du i Moskva på Sjeremetevos internationella flygplats. Ifrån Göteborg Landvetter kan du flyga till Saratov Gagarin på ungefär nio och en halv timme med en mellanlandning i Frankfurt och en på Moskva Domodedovo. Om du åker ifrån norra eller sydöstra Sverige får du lägga till ytterligare någon timme eftersom du först måste ta dig till Göteborg eller Stockholm.

Varifrån kan du flyga direkt till Saratov?

Det går för tillfället inga direktflyg från Sverige till Saratov. Det går däremot flera olika rutter från Sverige till Moskva eller Sankt Petersburg och du kan sedan flyga vidare till Saratov därifrån. I vissa fall kan du behöva mellanlanda i till exempel Helsingfors innan du flyger till Moskva. Det finns andra rutter där du kan byta flyg i Zürich eller Frankfurt för att sedan åka till Moskva. Titta på olika dagar och flygerbjudanden för att se vad som kan passa dig bäst eftersom vissa flygturer bara går någon dag i veckan.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Saratov?

  Det bästa erbjudandet som hittats på momondo under de senaste två veckorna var ett flyg till Saratov från Stockholm för 4 113 kr. Detta är 22 % billigare än de flesta flygerbjudandena till Saratov. För att hitta de billigaste priserna till Saratov från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Saratov?

  De som flyger till Saratov kan potentiellt hitta bättre priser för Saratov Gagarin flygplats(22 km från stadskärnan i Saratov) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Saratov?

  Saratov Gagarin flygplats har ett genomsnittspris på 5 286 kr per person och är generellt den billigaste flygplatsen att flyga till när du besöker Saratov. Detta genomsnittspris beror på avgångsplats. Prova momondos Flygplats-till-flygplats prisguide för att hitta det billigaste flyget.


Kan jag flyga till Saratov från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Saratov

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Saratov.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Saratov.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Saratov.

Dokument
Sjukförsäkringspolicy - Tillåtna resenärer måste uppvisa en medicinsk försäkring (VHI) som måste vara giltig i hela Ryssland och täcka eventuella fall av COVID-19-infektioner.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Saratov?

Returresa till Sverige från Saratov

Testkrav för COVID-19
Besökare från Saratov måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Saratov behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Saratov inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Saratov?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Saratov
 • Vilka bolag flyger till Saratov?

  Aeroflot är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Saratov. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Saratov med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Saratov

Nedan hittar du alla flygplatser i Saratov tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till stadskärnan från Saratovs flygplats?

När du ankommer till Saratov landar du troligast på Saratov Gagarin-flygplatsen. Du kan ta tåget från flygplatsen in till stadskärnan. Då ska du hoppa på tåg nummer 6472. Det går även tåg till Anisovka och Karamysh. Bussarna som går in till stadskärnan från flygplatsen är snäppet billigare men det tar lite längre tid. Buss nummer 101 går till Saratovs busstation och går ungefär en gång i timmen under dagtid. Det går också att ta en taxi in till staden, vilket är praktiskt då du kan åka hela vägen till hotellet.


Visumkrav för att besöka Saratov

Behövs pass eller visum vid besök i Saratov?

För att resa till Saratov behöver du ha ett pass som är giltigt i minst sex månader efter hemresan. Tänk på att ett nationellt ID-kort inte är tillräckligt. Du behöver också ansöka om ett visum innan du besöker Saratov, Ryssland. Du behöver visa upp ditt visum och pass även i transit mellan terminaler och flygplatser. Om du vistas i Ryssland i mer än sju arbetsdagar så behöver detta registreras. Detta kan hotellen göra åt dig eller företaget/personen som har bjudit in dig. Du får ett kvitto på att detta är gjort och detta måste du visa upp vid passkontroll.


Börja planera din resa till Saratov


De bästa sakerna att se och göra i Saratov

Vad kan du se och göra i Saratov?

Saratov, Ryssland är en ganska vetenskaplig stad vad det gäller saker att göra. Du kan till exempel besöka Eksperimentanium Museum of Entertaining Sciences. Där kan du ta del av en rad olika experiment för att lära dig mer om olika vetenskapliga ämnen. I samma anda finns även Museum of Einstein’s Interesting Sciences. Om du är intresserad av det militära så kan du besöka Saratov State Museum of Military Glory som visar upp mängder med föremål kopplade till den ryska armén och de ryska framstegen genom historien. Utanför museet kan du gå upp för trappa där du får en spektakulär utsikt över Saratov. Om du går runt i parken runtomkring, Park Pobedy, så finns det olika militärföremål att se även där, såsom pansarvagnar och andra militärfordon. Vill du uppleva äldre historia så finns Saratovs lokalhistoriska museum att besöka som berättar om områdets historia genom tiderna. Andra saker att se är kyrkan "Soothe My Sorrows" eller "Lindra mina sorger" som byggdes mellan 1904 och 1906. Den har inspirerats av Vasilijkatedralen i Moskva.  Vill du ägna en eftermiddag åt lite shopping kan du besöka Mall Galereya eller MIR.