Flyg till Tjeljabinsk

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Tjeljabinsk.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ryssland

När är den bästa tiden att flyga till Tjeljabinsk?

Hur lång tid tar det att flyga till Tjeljabinsk?

Hur lång tid det tar att flyga till Tjeljabinsk (CEK) beror på vilket flygalternativ man som resenär väljer. Du kan till exempel resa från Arlanda (ARN) med en mellanlandning, en resa som kan ta allt mellan cirka åtta och ett trettiotal timmar. Allt beror som sagt på vilket flygbolag man väljer och hur lång, eller hur många, mellanlandningarna är. Man får helt enkelt se vilka alternativ som finns tillgängliga för de aktuella resedatumen.

Från vilka flygplatser kan du flyga direkt till Tjeljabinsk?

I dagsläget finns det inga flygbolag som flyger direkt från någon av våra svenska flygplatser till Tjeljabinsk Airport (CEK), Ryssland. Men det finns flera bolag som flyger till destinationen via ett eller flera stopp. Från Arlanda (ARN) och Stockholm kan du till exempel flyga med Aeroflot och välja mellan flighter som har mellan en och tre mellanlandningar. Ta del av fler fördelaktiga flygerbjudanden på momondo.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Tjeljabinsk?

    Generellt är augusti den billigaste månaden att flyga från Sverige till Tjeljabinsk. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 3 023 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Tjeljabinsk under augusti, är det även billigt att resa från Sverige i mars. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 3 033 kr.


Kan jag flyga till Tjeljabinsk från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Tjeljabinsk

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Tjeljabinsk.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Tjeljabinsk.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Tjeljabinsk.

Dokument
Sjukförsäkringspolicy - Tillåtna resenärer måste uppvisa en medicinsk försäkring (VHI) som måste vara giltig i hela Ryssland och täcka eventuella fall av COVID-19-infektioner.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Tjeljabinsk?

Returresa till Sverige från Tjeljabinsk

Testkrav för COVID-19
Besökare från Tjeljabinsk måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Tjeljabinsk behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Tjeljabinsk inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Tjeljabinsk?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Tjeljabinsk
  • Vilka bolag flyger till Tjeljabinsk?

    När det gäller flyg från Sverige till Tjeljabinsk bokar de flesta av momondos användare med ett populärt flygbolag som Aeroflot. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Tjeljabinsk

Nedan hittar du alla flygplatser i Tjeljabinsk tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till centrum från Tjeljabinsk flygplats?

Det finns ett antal sätt att ta sig från Tjeljabinsk flygplats och in till stadens centrum. Naturligtvis kan man hyra en egen bil, på flygplatsen finns alla de internationella större biluthyrningsfirmorna tillgängliga. Vill man kan man även ta en taxi, det är inte speciellt dyrt. Det finns flera bolag som kör denna rutt, bland annat Taksi Premier och Taksi Chelyabinsk. Utöver detta kan man även ta bussen in till stadskärnan, och då är det linje 1 som gäller. Bussen tar dig till Bazhova street, en central gata mitt i Tjeljabinsk, Ryssland.


Visumkrav för att besöka Tjeljabinsk

Vilka pass-r och visumkrav gäller när man reser till Tjeljabinsk?

För att få resa till Tjeljabinsk, Ryssland måste du som svensk efterleva de ryska visumreglerna. Alla svenska medborgare behöver visum för att kunna besöka Ryssland. Vilken typ av visum du skall ansöka om beror på syftet med din resa, man skilje ofta mellan affärsvisum och turistvisum. Dessutom krävs det att man har ett utresevisum som anger tidpunkten för din utresa ur landet. Det vill säga man behöver ha en bokad biljett ut ur landet. Om man överskrider den tillåtna vistelsetiden som visumet omfattas av kan man bli bestraffad med böter och utvisning. Stannar man längre än sju dagar i landet skall man registrera sitt visum hos lokala myndigheter. Ofta brukar hotellet hjälpa till med detta, men stäm av detta så att inga fel begås. Naturligtvis måste du också ha ett giltigt pass. Kontrollera passets giltighetstid när du bokar din resa, det måste nämligen vara giltigt i 6 månader efter inresedatum.


Börja planera din resa till Tjeljabinsk


De bästa sakerna att se och göra i Tjeljabinsk

Vad finns det att se och göra i Tjeljabinsk?

Befinner man sig i Tjeljabinsk måste man ta en tur längs den kända gågatan Kirovka. Det är ett perfekt sätt att insupa den lokala atmosfären och kulturen. Längs gatan samsas butiker, restauranger pubar och andra etablissemang med varandra. Det brukar också vara gott om lokalbor som uppträder som gatuartister i området. Ett intressant museum att besöka är Museum of Labor and Fighting Glory, som tillägnas industrialiseringen av trakten och tillverkningen av krigsmateriel under andra världskriget, något som har präglat staden och dess invånare. Tycker man om djur är ett besök på Tjeljabinsk zoo att rekommendera. Zoot är väldigt välskött och brukar uppskattas mycket av dess besökare. Här kan du få se och uppleva en rad exotiska djur på nära håll. I övrigt är staden känd för att det var här som en jättestor meteorit slog ned 2013. Meteoriten exploderade i luften och tryckvågen som orsakades av explosionen orsakade skada på både bebyggelse och människor som bor i området. Man beräknar att kraften i explosionen var 30 gånger så stor som den som atombomben över Hiroshima avgav.