Hotell i Nyköping

Hitta de bästa erbjudandena för 30 hotell i Nyköping, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Nyköping

Det finns många mysiga hotell i Nyköping, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Nyköping

Sörmlands museet
Nyköpings slott
Teater Nyköping

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Sörmlands museet?

Nedan visas de 8 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Nyköping som ligger närmst Sörmlands museet. Genomsnittspriset i närheten av Sörmlands museet är 495 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Sörmlands museet är vanligtvis 41 % billigare än genomsnittshotellet i Nyköping, som ligger på 853 kr.

Hotell nära Sörmlands museet

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Nyköpings slott?

Hotell i närheten av Nyköpings slott är vanligtvis 41 % billigare än genomsnittshotellet i Nyköping, som ligger på 853 kr.

Hotell nära Nyköpings slott

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Teater Nyköping?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Nyköping närmst Teater Nyköping kan du vänta dig priser på 561 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 561 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Teater Nyköping. Hotell i närheten av Teater Nyköping är vanligtvis 34 % billigare än genomsnittshotellet i Nyköping, som ligger på 853 kr.

Hotell nära Teater Nyköping

När är det bra timing att boka ett hotell i Nyköping?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Nyköping
Lågsäsong
januari
Högsäsong
november

är den billigaste månaden att bo här

37 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

27 %

förväntad prisökning

Pris
349 kr - 749 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
söndag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

581 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

616 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Nyköping är: För boende med antalet stjärnor= 1-2, 62 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 3, 66 dagar i förväg. För boende med antalet stjärnor= 4-5, 79 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
477 kr - 590 kr
3-stjärnigt
790 kr - 972 kr
4-5-stjärnigt
902 kr - 1 007 kr

Nyköping resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Nyköping

Hur hittar man billiga hotell i Nyköping?

Hos momondo kan du hitta billiga hotell i Nyköping genom att jämföra priser för olika boenden på nätet. Du kan enkelt filtrera din sökning online efter diverse faktorer som stjärnbetyg, gästomdömen och vilka faciliteter som erbjuds. Tänk på att om du väljer att söka efter hotell med träningshall och spaanläggning eller med frukost inkluderat får du räkna med högre pris. Genomsnittspriset på en hotellnatt i Nyköping ligger på ungefär 600 kronor.

Nyköping på liten budget?

För att spara pengar bör du se till att boka ditt boende i tid istället för att vänta till sista minuten. En friluftssemester i det gröna är också ett tips för att undvika dyra restaurangnotor och hotell inne i centrum. Du kan till exempel njuta av cykelutflykter i området med egen picknick eller campa i något av naturreservaten.

Hur tar man sig runt i Nyköping?

Inne i ortens centrum kan du med fördel ta dig fram till fots då du har gångavstånd till de centrala sevärdheterna. Om du bor på hotell i Nyköpings centrum finner du även mataffärer, butiker och restauranger på behagligt avstånd. Området kring orten har många bra cykelvägar så att hyra cykel för att ta sig fram är att rekommendera. Kollektivtrafiken i staden består annars av bussar som trafikeras av Sörmlandstrafiken. En enkelbiljett inom orten kostar ungefär 30 kronor och du kan köpa din biljett hos återförsäljare, med mobilen eller ombord på bussen. Observera dock att alla bussar är kontantfria så du får köpa din biljett med betalkort.

Kan man boka hotell i Nyköping utan kreditkort?

När du bokar ditt hotell behöver du vanligtvis uppge antingen kredit- eller kontokort som säkerhet. Du kan även bli ombedd att göra detta när du checkar in på hotellet.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Nyköping?

För att själv kunna checka in på hotell i Nyköping behöver du vara myndig, det vill säga 18 år fyllda.

Deposition på hotell?

Om du uppgett ett kreditkort till hotellet vid incheckning behövs ingen deposition. Om du istället angivit ett kontokort håller hotellet vanligtvis en summa reserverat på kortet under din vistelse. Om du inte vill uppge något betalkort kan du fråga om det istället går bra att lämna en kontant deposition.

Parkering i Nyköping

I centrala Nyköping kan du hitta ungefär 2 000 parkeringsplatser och det brukar inte vara svårt att hitta en ledig parkering. Orten är indelad i olika zoner som skiljer sig från varandra gällande avgifter och tider. Timkostnaden för parkering varierar från sex kronor till tolv kronor beroende på inom vilket zon du parkerat.


Hur mycket kostar ett hotell i Nyköping per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Nyköping till låga priser.
3 stjärnor
Stjärnholms slott
Bäst värde

Stjärnholms slott

8,8

954 kr

Visa erbjudanden för hotell
4 stjärnor eller mer
Tuna Kyrkby Bed & Breakfast
Bäst värde

Tuna Kyrkby Bed & Breakfast

9,2

2 489 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Nyköping

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Nyköping
Stjärnholms slott

Stjärnholms slott

8,8

954 kr

Visa erbjudanden för hotell
Tuna Kyrkby Bed & Breakfast

Tuna Kyrkby Bed & Breakfast

9,2

2 490 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Nyköping

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Stjärnholms slott

Stjärnholms slott

8,8

954 kr

Visa erbjudanden för hotell
Tuna Kyrkby Bed & Breakfast

Tuna Kyrkby Bed & Breakfast

9,2

2 490 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Nyköping?

I vilket område du bör välja att bo under din vistelse i Nyköping beror på vilken typ av boende och omgivning du söker. Staden ligger i Södermanland där Nyköpingsån rinner ut i Östersjön. Inne i ortens centrum kan du promenera längs ån och upptäcka historiska och kulturella platser. Med ett centralt beläget hotell i Nyköping bor du nära centralen och har de flesta bekvämligheter på gångavstånd. Du hittar bland annat många av ortens restauranger och barer i innerstaden. Med ett hotell vid Stora torget bor du nära Rådhuset, St Nicolai kyrka och Solparken. Vid torget hittar du också turistbyrån där du kan hämta ut en karta över sevärdheter i Nyköping. Nära Vallarna bor du vid en av Nyköpings största sevärdheter, Slottet, där Nyköpings gästabud ägde rum under 1300-talet.

Utanför ortens centrala delar hittar du vackra vandrings- och cykelleder. Du kan även ägna dig åt aktiviteter som kajak och bergsklättring. Så du som söker en mer aktiv semester med friluftsliv gör rätt i att leta hotell i ortens utkanter. Ungefär 15 kilometer väster om ortens centrala delar bor du nära Berga Kulle Naturreservat. Tack vare bergsplatåerna kan du få vackra utsikter under vandringar i reservatet. För motionsspår, grillplatser och cykelvägar är Hållet-Marieberg-Stenbro naturreservat, beläget norr om Nyköping, ett lämpligt val.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Nyköping

I Nyköpings stad kan du njuta av kulturella och historiska sevärdheter liksom vacker orörd natur i ortens omgivningar. Nyköping är kanske allra mest känt för händelserna under 1300-talet som kallas för Nyköpings gästabud. Kung Birger bjöd då in sina bröder Valdemar och Erik till ett gästabud på slottet, Nyköpingshus, för att sedan låta dem svälta ihjäl i fängelsehålorna. Idag kan du se en skådespel av dessa händelser på slottet, en föreställning som uppskattas av både vuxna och barn.

Om du är sugen på shopping är det konsthantverk som du ska sikta in dig på. I Nyköping kan du shoppa både glas, textiler, tapetseri och silversmide. På Hantverksgruppen Sörmland hittar du traditionellt konsthantverk från regionen beståendes av bland annat ull- och keramikarbeten.

För naturnära upplevelser är Nyköping en utmärkt destination. Området kring orten har barnvänliga badplatser vid havet, naturreservat för vandringar och cykelturer samt flera trevliga båtturer. Ta båten ut till öarna Äspskär eller Beten där du hittar grillplatser, trevliga avskärmade stränder med klippor att sola på och flera vandringsleder. Du kan även hyra en egen kajak för att utforska regionen från vattnet. Vid Nyköping hittar du också Ridleden som sträcker sig nära 50 kilometer genom Sörmlands landskap. Det finns flera ställen i området där du kan hyra en häst för att få en unik upplevelse av omgivningarna.


Reseinformation om Nyköping

Hur länge stannar besökare i Nyköping?

Den genomsnittliga längden på en vistelse i Nyköping är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Nyköping?

För bokning av ett hotell i Nyköping kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 1 406 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Nyköping?

Den billigaste månaden att boka hotell i Nyköping är januari. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 321 kr% billigare än under högsäsong.

Vilken dag är det billigast att bo i Nyköping?

För närvarande är lördag den billigaste dagen att bo på hotell i Nyköping. fredag är den dyraste.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Nyköping