Hotell i Säffle

Hitta de bästa erbjudandena för 34 hotell i Säffle, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Säffle

Det finns många mysiga hotell i Säffle, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Säffle

Von Echstedtska Garden

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Von Echstedtska Garden?

Om du letar efter ett hotell i Säffle i närheten av Von Echstedtska Garden har du tur. momondo rekommenderar 1 hotell i närheten av Von Echstedtska Garden och i genomsnitt kostar hotell i området 1 040 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Von Echstedtska Garden är vanligtvis 7 % dyrare än genomsnittshotellet i Säffle, som ligger på 959 kr.

Hotell nära Von Echstedtska Garden

Säffle resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Säffle

Vad kostar ett hotell i Säffle?

Ett hotell i Säffles centrum med tre stjärnor i betyg kostar ungefär 1200 SEK per natt. Camping och stugboenden utanför orten ligger på runt 900 SEK per natt. Tips på hotell för din vistelse får du genom att söka hos momondo. Där kan du filtrera din sökning efter din budget och jämföra olika hotell i Säffle för att se vilket boende som passar dig bäst. Bland annat kan du specifikt söka efter boenden som har erbjudanden för konferens, frukost inkluderat i priset eller med särskilda bekvämligheter som badkar på rummet och gym i byggnaden.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Säffle?

Säffle är som bäst att besöka under sommarmånaderna. Då är vädret som soligast och temperaturerna som behagligast. Under sommaren kan du ge dig ut i naturen och utforska Vänern vars badplatser är öppna. Det finns flera barnvänliga bad med långgrunt vatten och rena stränder. Under sommaren äger även många evenemang och firande rum, bland annat midsommarfiranden på hembygdsgårdar i regionen.

Kan man resa till Säffle med låg budget?

Det går bra att resa till Säffle på en liten budget då du kan hitta prisvärda boenden utanför ortens centrala delar. Res under sommaren då du lättast kan njuta av utomhusaktiviteter som är helt gratis. Du kan ta dig runt billigt på cykelvägarna som även ger dig vackra vyer över landskapet.

De bästa transportmedlen i Säffle

Du ska helst ha bil för att kunna ta dig runt i området. Det finns hyrbilsalternativ både nära järnvägsstationen samt nordväst om centrum vid väg 45. Från tågstationen kan du resa till närliggande orter och det finns även bussmöjligheter i området. Busslinjerna som drivs av Värmlandstrafik tar dig runt om Säffles centrum samt till ortens utkanter.

Parkering i Säffle

I Säffle är parkering gratis och du hittar både gatuparkering och parkeringsplatser inne i centrum. Tidsbegränsningar gäller på de mest centrala gatorna och detta är alltid skyltat. Du ska även tänka på att datumparkering gäller i orten vilket innebär att du under datum med udda nummer inte får ställa bilen på den sida av gatan där husen även har udda nummer. Datumparkering gäller dock endast under vinterhalvåret.


Hur mycket kostar ett hotell i Säffle per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Säffle till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Säffle

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Säffle
Amals Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Amals Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

8,0

937 kr

Visa erbjudanden för hotell
Comfort Hotel Royal

Comfort Hotel Royal

7,6

1 058 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Säffle

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Amals Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

Amals Stadshotell, Sure Hotel Collection by Best Western

8,0

937 kr

Visa erbjudanden för hotell
Comfort Hotel Royal

Comfort Hotel Royal

7,6

1 058 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Säffle?

Var du ska bo på hotell under vistelsen i Säffle beror på vilket typ av boende du söker och vilken atmosfär du önskar. För en småstadskänsla med promenadavstånd till butiker och restauranger är hotell i Säffles centrum att rekommendera. I stadskärnan har du gångavstånd till bland annat operahuset, kulturhuset och ortens idrottsplats. Centrum är även att föredra om du endast ska övernatta i orten då du bor nära järnvägsstationen. För annorlunda boende i Säffle är det utanför de centrala delarna du ska leta. Du kan bo på både gård och herrgård i ortens utkanter men fortfarande ha relativt nära till bekvämligheter i centrum. Bland annat Krokstad och Sandbacken har erbjudanden för gårds- och herrgårdsboenden. Billiga hotell i Säffle hittar du också utanför ortens centrala delar. Bland annat kan du hitta billigt boende via camping som du bland annat hittar söder om Säffle vid Vänerns strand. Här får du en mer naturnära atmosfär än om du bor på hotell i Säffles centrala delar.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Säffle

Många av ortens sevärdheter är utsprida på landsbygden och ger dig möjlighet att även uppleva den värmländska naturen. Ta dig till Säffle hembygdsgård som är en av de kulturmiljöer i området som lockar besökare till orten. Hembygdsgården ställer ut flera bruksföremål från det värmländska bondesamhället och har även diverse arkeologiska fynd i sin samling. Vissa fynd är över 6000 år gamla. Det finns också ett fotomuseum på gården med bilder som har anknytning till trakten. Gör också ett besök till Nysäters marknadsbodar som ligger nordväst om Säffle. Bodarna byggdes under 1600-talet och var centrum för handel i området. Här köper du bland annat konsthantverk eller besöker något av de evenemang som anordnas under året. För friluftsaktiviteter finns det många möjligheter runt Säffle. Paddla kajak i sjöarna eller fiska i Lurö skärgård. Det finns även utmärkta vandringsleder i Hösås naturreservat samt över Kniphöjden. För den som vill ha en kortare tur passar Stenbyhöjden bra med sina knappa två kilometer. (Pris kontrollerat 20/03/2019).


Reseinformation om Säffle

Hur länge stannar besökare i Säffle?

En vistelse på 1 natt är det mest populära alternativet för besök i Säffle.

Hur mycket kostar ett hotell i Säffle?

Ett hotellrum i Säffle kommer generellt att kosta dig 896 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Säffle?

Vandrarhem i Säffle (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 694 kr per person och natt. Det är 202 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Säffle.