Reseguide till Florens

Upptäck det bästa med Florens, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Florens

Upptäck konst, arkitektur, mat och vin i den gamla och anrika staden Florens, där du hittar kända museum och restauranger som erbjuder bland annat toskansk mat. Att utforska Florens är perfekt för en avkopplande och romantisk semester då det är en stad med lite trafik och gångavstånd till de flesta platserna.

Valutaeuro
Befolkning349 296
SpråkItalienskt

Saker att göra i Florens

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Florens
아카데미아 미술관
아카데미아 미술관

Galleria dell’Accademia grundades 1784 som idag är ett konstmuseum mest känt för samlingen av renässansmålningar och flertalet statyer skapade av Michelangelo, framför allt David-statyn. 2001 började även en samling av musikinstrument skapade av Niccolò Amati, Stradivarius och Bartolomeo Crisofori att visas på museet.

우피치 미술관
우피치 미술관

Ett av de viktigaste, äldsta och mest välbesökta italienska museerna är Uffizierna. Här hittar du ovärderliga verk, särskilt från den italienska renässansen. Det mest kända konstverket är Botticellis Venus födelse. Byggnaden av palatset påbörjades 1560 och var färdigt 1581.

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Florens

Saker att göra gratis i Florens

  • Att hitta gratisaktiviteter i Florens är enkelt, och det finns förvånansvärt många. Om du älskar doften av rosor är Rosgården den plats du bör besöka, då det finns över 400 arter av rosor.
  • Parco di Pratolino är en stor park och skapades av Framcesco I de’ Medici först som en villa. I mitten finns en stor staty av flodguden Appennine Colossus byggd mellan 1579 och 1580 och sägs skydda parken.
  • Florens största park är Parco Delle Cascine, och är perfekt att besöka om du vill njuta av en joggingtur eller en promenad. Parken började ursprungligen byggas 1564 som jordbruks- och jaktgård för familjen Medici.
  • Om du vill ha bra utsikt över Florens bör du besöka den romersk-katolska kyrkan San Miniato Al Monte som ligger uppe på en av de högsta punkterna i staden.

När ska man besöka Florens?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

5 051 kr - 20 025 kr

Temperatur

5 - 24 °C

Nederbörd

30 - 100 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Florens i juli då genomsnittstemperaturen är 24 °C, och den högsta kan gå upp till 31 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Florens i oktober då nederbörden ligger på omkring 100 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Florens

  • Om du letar efter hållbar turism i Florens kan du glädjas åt att det är en mindre stad med gångavstånd till de flesta platserna. Om du vill komma runt i staden snabbare rekommenderar vi dock att du hyr en cykel som du enkelt kan ta dig runt med.
  • Landsbygden utanför Florens är värd ett avkopplande besök. Staden har fokuserat på att minska avgasutsläppen genom att bygga ut fler häststigar såväl som cykelvägar ut till de populära turistområdena. Passa på att ta en ridtur och var närmare naturen.
  • Om det är den italienska maten du är intresserad av kan du glädja dig över alla lokala restauranger som erbjuder ingredienser som är lokalproducerade. Några restauranger är Carduccio, Il Desco Bistrot och Edorado Il Gelato Biologico.
  • Det finns lite hållbara regler som staden vill att alla som bor och besöker ska försöka följa, bland annat återanvända och återvinna det som använts. Dessutom rekommenderar staden att man besöker de lokala frukt- och grönsaksmarknaderna för att stötta de lokala bönderna samt spara på miljön.

Vanliga frågor

Vilket område är det bäst att bo i när man är i Florens?

Andra gillar att bo i Campo di Marte, Careggi Rifredi eller Gavinana-Galluzzo när de besöker Florens.

Vilken är den bästa flygplatsen att landa på när du flyger till Florens?

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Florens är Bologna Guglielmo Marconi flygplats, Florens Peretola flygplats och Pisa Galileo Galilei flygplats.

Vilka är de varmaste och kallaste månaderna i Florens?

Du kommer sannolikt att uppleva det varmaste vädret i Florens under juli, när det ofta blir så varmt som 24 °C med maxtemperaturer på upp till 31 °C. Du kan förvänta dig att januari blir den kallaste månaden med genomsnittstemperaturer runt 5 °C, vilka tenderar att sjunka till 1 °C.

Vilken är den regnigaste månaden i Florens?

Oktober tenderar att vara den regnigaste månaden på året i Florens med en nederbörd på omkring 100 mm.

Hur länge bör jag stanna i Florens?

Besökare spenderar oftast 3 dagar i Florens i genomsnitt, vilket ger dem tillräckligt med tid att se de största sevärdheterna.

Kan jag hyra bil i Florens?

Ja, du kan hyra bil i Florens för ungefär 430 kr per dag vid denna tid på året, enligt användarsökningar på momondo.

Vart kan jag åka på en dagsresa till från Florens?

Galluzzo, Pozzolatico och Fiesole är några platser du kan besöka under din resa till Florens.


Börja planera din resa till Florens

Få de senaste insikterna om flyg till Florens
Få de senaste insikterna om flyg till Florens

Hitta den bästa tiden att resa, de billigaste priserna och populäraste flygbolagen.

Hitta flyg till Florens
Börja planera din resa idag
Börja planera din resa idag

Få en överblick över de bästa hotellen i de mest populära stadsdelarna i Florens

Hitta hotell i Florens
Bästa hyrbilsfirmorna i Florens
Bästa hyrbilsfirmorna i Florens

Upplev Florens bakom ratten! Läs mer om de bästa erbjudandena på hyrbilar här.

Hitta bilar i Florens
Bo på ett semesterboende
Bo på ett semesterboende

Njut av alla bekvämligheter som hör ett hem till på semestern. Läs mer om semesterboenden här.

Hitta semesterboenden i Florens