Reseguide till Florens

Upptäck det bästa med Florens, vad som finns att göra, när det är bäst att resa dit och mycket mer.

Utforska Florens

Upptäck konst, arkitektur, mat och vin i den gamla och anrika staden Florens, där du hittar kända museum och restauranger som erbjuder bland annat toskansk mat. Att utforska Florens är perfekt för en avkopplande och romantisk semester då det är en stad med lite trafik och gångavstånd till de flesta platserna.

Valutaeuro
Befolkning349 296
SpråkItalienskt

Saker att göra i Florens

Sevärdheter och oförglömliga upplevelser du inte får missa när du besöker Florens

De bästa aktiviteterna & sevärdheterna i Florens

Saker att göra gratis i Florens

  • Att hitta gratisaktiviteter i Florens är enkelt, och det finns förvånansvärt många. Om du älskar doften av rosor är Rosgården den plats du bör besöka, då det finns över 400 arter av rosor.
  • Parco di Pratolino är en stor park och skapades av Framcesco I de’ Medici först som en villa. I mitten finns en stor staty av flodguden Appennine Colossus byggd mellan 1579 och 1580 och sägs skydda parken.
  • Florens största park är Parco Delle Cascine, och är perfekt att besöka om du vill njuta av en joggingtur eller en promenad. Parken började ursprungligen byggas 1564 som jordbruks- och jaktgård för familjen Medici.
  • Om du vill ha bra utsikt över Florens bör du besöka den romersk-katolska kyrkan San Miniato Al Monte som ligger uppe på en av de högsta punkterna i staden.

När ska man besöka Florens?

Jämför genomsnittliga flyg- och hotellpriser, temperaturer och nederbörd för att bestämma den bästa tiden för att resa

Resepriser

4 536 kr - 76 581 kr

Temperatur

5 - 24 °C

Nederbörd

30 - 100 mm

Om du är på jakt efter varmt väder kan du besöka Florens i juli då genomsnittstemperaturen är 24 °C, och den högsta kan gå upp till 31 °C. Den kallaste månaden är januari då det kan bli så kallt som 1 °C. Om du vill undkomma regnskurarna bör du undvika Florens i oktober då nederbörden ligger på omkring 100 mm. Den torraste perioden är däremot juli med så lite som 30 mm nederbörd i genomsnitt.


Hållbart resande i Florens

  • Om du letar efter hållbar turism i Florens kan du glädjas åt att det är en mindre stad med gångavstånd till de flesta platserna. Om du vill komma runt i staden snabbare rekommenderar vi dock att du hyr en cykel som du enkelt kan ta dig runt med.
  • Landsbygden utanför Florens är värd ett avkopplande besök. Staden har fokuserat på att minska avgasutsläppen genom att bygga ut fler häststigar såväl som cykelvägar ut till de populära turistområdena. Passa på att ta en ridtur och var närmare naturen.
  • Om det är den italienska maten du är intresserad av kan du glädja dig över alla lokala restauranger som erbjuder ingredienser som är lokalproducerade. Några restauranger är Carduccio, Il Desco Bistrot och Edorado Il Gelato Biologico.
  • Det finns lite hållbara regler som staden vill att alla som bor och besöker ska försöka följa, bland annat återanvända och återvinna det som använts. Dessutom rekommenderar staden att man besöker de lokala frukt- och grönsaksmarknaderna för att stötta de lokala bönderna samt spara på miljön.

Vanliga frågor

Andra gillar att bo i Campo di Marte, Gavinana-Galluzzo eller Isolotto-Legnaia när de besöker Florens.

Rekommenderade flygplatser för att flyga till Florens är Bologna Guglielmo Marconi flygplats, Florens Peretola flygplats och Pisa Galileo Galilei flygplats.


Börja planera din resa till Florens