Flyg Asien Nepal Katmandu

Flyg till Katmandu

tors 23/1
tors 30/1
Alla månader
Jämför momondo med |

När är den bästa tiden att resa till Katmandu?

9 230 kr
7 550 kr
5 870 kr
4 187 kr
Pris
4.187 kr - 9.230 kr

Den bästa, samt mest populära, perioden att boka flyg till Katmandu är oktober-december. Detta är högsäsongen och de flesta kommer hit på grund av vädret som är perfekt för vandring, samt för att ha möjligheten att få se glaciärer under klar himmel. Den andra mest populära tiden att boka flyg till Katmandu är mellan mars-april månad. Det är lättare att hitta billiga flygbiljetter till Katmandu under dessa månader. Den allra bästa tiden är dock i oktober då temperaturerna ligger omkring 20 °C.

När är det billigast att boka flyg till Katmandu?

Det är billigast att boka flygbiljetter till Katmandu i mars samt april månad. Detta är den näst mest populära tiden att besöka staden och priserna är något lägre än på hösten. Du kan hitta billiga flyg till Katmandu i mars månad för cirka 6000 SEK per person, tur och retur. Om du istället vill boka flyg när det är högsäsong kan du resa till Katmandu billigt även i november. En flygstol i november kostar cirka 7500 SEK per person från Stockholm Arlanda och cirka 8500 SEK per person från Göteborg. Du mellanlandar minst en gång då det inte går några direktflyg till Katmandu från Sverige.


Hitta billiga flygbiljetter till Katmandu

Se de bästa erbjudandena på flyg till Katmandu som hittats av användarna
Snabbast
Billigast
Emirates
Emirates
27 apr.
17:05
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
23t 40m
1 Stopp
KTM
20:30
+1
Katmandu Tribhuvan flygplats
Emirates
06 maj
01:15
KTM
Katmandu Tribhuvan flygplats
21t 25m
1 Stopp
ARN
18:55
Stockholm Arlanda flygplats
6 138 kr
Emirates
Emirates
27 apr.
17:05
ARN
Stockholm Arlanda flygplats
23t 40m
1 Stopp
KTM
20:30
+1
Katmandu Tribhuvan flygplats
Emirates
06 maj
01:15
KTM
Katmandu Tribhuvan flygplats
21t 25m
1 Stopp
ARN
18:55
Stockholm Arlanda flygplats
6 138 kr

Vilka flygbolag flyger till Katmandu?

När du bokar flyg till Katmandu reser du bäst med Qatar Airways från både Göteborg och Stockholm. Qatar Airways har flest billiga flygbiljetter till Katmandu och i många fall även kortast flygtid. Flygresan tar cirka 12-14 h beroende på vilken månad och vilket datum du bokar, och den snabbaste flygtiden ligger på cirka 12-13 h. Det ingår bagage, måltid samt underhållning på flygen med Qatar Airways.


Hur tar man sig från flygplatsen i Katmandu till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Katmandu plus avståndet till centrum
Katmandu Tribhuvan
3 km från centrum

Katmandus flygplats, Tribhuvan International Airport, ligger ungefär 5 km från centrum. Det bästa sättet att dig in till stan är med taxi. Du kan antingen åka med förbokad taxi som finns att boka på flygplatsen, eller med vanlig taxi. För en förbokad taxi betalar du cirka 750 NPR (cirka 65 SEK) medan en vanlig taxi kostar ungefär 400-600 NPR (cirka 35-50 SEK). På kvällarna efter 21:30 stiger priserna på taxi med cirka 100 NPR (cirka 9 SEK). Resan med taxi tar ungefär 20-30 min. Det billigaste sättet in till Katmandu centrum är med buss. Bussen kostar cirka 20 NPR (cirka 2 SEK) per person och resan tar ungefär 30-60 min. Det smidigaste är att ta den gröna bussen till Jamal och sedan promenera i cirka 10 min till Thamel.


Populära flygresor till Katmandu

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Katmandu som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Katmandu
Snabbaste flygtid
17t 35m
Billigast pris
6 128 kr
Flyg från Göteborg till Katmandu
Snabbaste flygtid
20t 20m
Billigast pris
9 373 kr

Hur tar man sig runt i Katmandu?

Det bästa sättet att ta sig runt i Katmandu är med taxi. Om du väljer att ta bussen är det bästa att ta med dig en lokalbo eftersom det är rätt krångligt att navigera på egen hand. Du kan vända dig till ett turistkontor och betala för en lokal turguide. De flesta bussar avgår från Ratna Parks busstation och kör mellan 05:30-21:00. Det är också populärt att åka ”Rickshaw” som är en trehjuling om du ska åka kortare sträckor samt att hyra moped eller motorcykel. Tänk även på att inte lämna din moped ute över natten. I gamla stan i centrala Katmandu går det bra att ta dig runt till fots.


Kan man resa till Katmandu utan pass eller visum?

Du behöver ett giltigt pass samt visum när du reser till Katmandu. Som svensk medborgare kan du ansöka om visum på plats, ett så kallat Visa On Arrival, som är giltigt i 15, 30 eller 90 dagar. Du betalar kontant på plats och visumet kostar mellan 2800-11 280 NPR (cirka 240-900 SEK) per person och för barn under 10 år är det gratis.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Katmandu


Tips och råd om Katmandu

Att se i Katmandu

Katmandu är fyllt med tempel och det är väldigt populärt med vandring i Himalayabergen. Du bör bland annat se Swayambha Stupa som har en vacker stadsvy och är en av de mest heliga platserna för buddhister. Denna plats kallas även för ”Monkey Temple” tack vare de många apor som finns här och är kända som heliga apor. Var försiktig med dina solglasögon och andra värdesaker eftersom aporna tycker om att ta dem. Andra sevärdheter är Durbar-torgen, bland annat Katmandu Durbar Square i centrum, samt Boudhanath Stupa med sina bönehjul.

Aktiviteter med barn

Om du ska resa till Katmandu med barn kan du ta med dem till ett av stadens tempel, Garden of Dreams samt Whoopee Land som är en vatten- och nöjespark cirka 30 min utanför Katmandu.

Kan du dricka kranvatten?

Du bör alltid köpa vatten på flaska i Katmandu.

Ska du ge dricks?

Det är vanligt att ge cirka 10 % på hotell och när du åker Rickshaw. (Priser kontrollerade 13/05/2019).

*Flygpriser till Katmandu baseras på priser för ekonomibiljetter som momondo-användare hittat de senaste 72 timmarna. Dessa priser är inte alltid tillgängliga längre.
Flyg Asien Nepal Katmandu