Flyg till Samara

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 27/9
mån 4/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Samara.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ryssland

När är den bästa tiden att flyga till Samara?

För att få så bra väder som möjligt under din resa ska du ta flyg till Samara mellan maj och september, under dessa månader är det som varmast i landet. Mitt under sommaren ligger temperaturerna på 22-30 °C medan sen vår och tidig höst har temperaturer på 15-20 °C. Samaras högsäsong infaller mellan juni och augusti när det är som mest populärt att boka flyg till den ryska staden. Även under våren, mellan mars och maj, är det många som bokar flygresor. Lågsäsongen i Samara infaller under vintermånaderna när det är som svalast med temperaturer ner mot minusgrader.

När är det billigast att boka flyg till Samara?

Du hittar billiga flyg till Samara under vintern då staden har sin lågsäsong. Även under hösten går det att hitta billiga flygbiljetter till Samara då det är färre resenärer som bokar flygstolar. Allra dyrast är det att resa mitt under sommaren då priserna på flygbiljetter till Samara stiger i pris. Jämför priser på flyg till Samara hos momondo för att hitta billiga resor.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Samara?

    oktober är en annan bra månad för att besöka Samara med genomsnittliga flygpriser från Sverige på omkring 2 879 kr.

  • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Samara?

    Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Samara är en torsdag. Resenärer som väljer att resa till Samara på en torsdag kan ofta hitta biljetter för så lite som 2 727 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Samara är söndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 3 925 kr.


Kan jag flyga till Samara från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Samara

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Samara.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Samara.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Samara.

Dokument
Medical Insurance Policy - Tillåtna resenärer måste uppvisa en medicinsk försäkring (VHI) som måste vara giltig i hela Ryssland och täcka eventuella fall av COVID-19-infektioner.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Samara?

Returresa till Sverige från Samara

Testkrav för COVID-19
Besökare från Samara måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Samara behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Samara inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Samara

Nedan hittar du alla flygplatser i Samara tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Samara landar på Samara Kurumoch International Airport. Denna flygplats är belägen knappt 40 km norr om Samara. För att resa till Samara billigt från flygplatsen kan du ta buss. Bussen avgår utanför flygplatsens ankomsthall och tar dig in till Samara på ungefär en timme. Bussen avgår var 20:e min och kostar 56 RUB (8 SEK). Allra snabbast är det att ta bil vilket tar runt 40 min från flygplatsen in till Samaras centrum. En taxiresa på denna sträcka kostar mellan 550-700 RUB (80-103 SEK) och du hittar alltid taxibilar väntandes utanför ankomsthallen. Du kan också resa med hyrbil om du hellre kör själv. I så fall följer du väg 36K-920 söderut mot Samara.


Kollektivtrafiken i Samara består av bussar och minibussar som går genom stadens centrala delar. Bussarna kan vinkas in närsomhelst under sin rutt så du behöver inte vänta på specifika stationer utan det går bra att vinka in bussen direkt från gatan. De flesta bussar österut mot pl Slavy går längs med ul Kuybysheva. Om du ska till pl Smarskaya finns bussar längs med ul Samarskaya. En bussbiljett kostar 56 RUB (8 SEK) och du betalar detta direkt till chauffören. För att ta taxi är det smidigast att använda Uber som har betydligt billigare priser än vanliga taxibilar. Fördelen med Uber är även att du slipper förhandla om priset med chauffören.


För att resa till Ryssland behöver du ett visum. Detta ansöker du om via Rysslands ambassad och gör detta i god tid innan resan då du behöver skicka in ditt pass till ambassaden för att få din visering. Ditt pass måste dessutom vara giltigt i sex månader. Tänk på att ansöka om ett par extra dagar för ditt visum då det är olagligt att vistas i landet utan giltig visering.


Börja planera din resa till Samara


Vad ska man se i Samara?

Sevärdheter i Samara är bland annat Stalins bunker, Gallereya Viktora och Samara Art Museum.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med de små till barnens konstgalleri som liknar en sagovärld och har en fin samling konst av och för barn. Dessutom kan barnen själva måla inne på museet.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ja, se till att ha en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, drick istället vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Lämna mellan 10-15 % i dricks.

Var ska man shoppa?

Nere vid stranden hittar du små souveniraffärer och småbutiker. Annars är det Cosmoport Shopping Mall som gäller där du hittar allt från stora kedjor till trendiga klädesbutiker. (Priser kontrollerade 13/06/2019).