Hitta billiga flyg till Sankt Petersburg

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis 6/12
tis 13/12

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Trender för flygresor till Sankt Petersburg

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Sankt Petersburg och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Sankt Petersburg?

Den billigaste dagen att resa från Sverige till Sankt Petersburg är en måndag då man kan hitta priser så låga som 2 525 kr. Flyg från Sverige till Sankt Petersburg en onsdag kostar generellt mer med ett genomsnittspris på 2 982 kr. Tänk på att dessa priser kan fluktuera beroende på säsong och efterfrågan.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Sankt Petersburg?

Den billigaste tiden på dygnet att flyga till Sankt Petersburg från Sverige är på eftermiddagen. momondo-användare har hittat så låga priser som 2 611 kr när de sökt efter flyg som avgår på eftermiddagen. Försök att inte köpa biljetter mitt på dagen eftersom de ligger runt 2 716 kr. Dessa priser kan naturligtvis variera beroende på årstid och vilken flygplats du flyger till.

Hur lång tid tar det att flyga till Sankt Petersburg?

Om du flyger från en populär flygplats i Sverige, till exempel Stockholm Arlanda eller Göteborg Landvetter, och landar på den mest populära flygplatsen i Sankt Petersburg (Sankt Petersburg Pulkovo), kan du förvänta dig flygtider på i genomsnitt 6t 35m respektive 6t 50m.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Sankt Petersburg?

Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Sankt Petersburg 19 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Sankt Petersburg för i genomsnitt 2 619 kr.

Billigaste flygen till flygplatser i Sankt Petersburg

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Sankt Petersburg från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Sankt Petersburg

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Sankt Petersburg

Stockholm (STO) till Sankt Petersburg (LED)

Vanligtvis är flyg till Sankt Petersburg från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Sankt Petersburg Pulkovo, vilket i genomsnitt kostar 2 619 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN SANKT PETERSBURG TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari5% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Sankt Petersburg kostar i genomsnitt bara 2 458 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL SANKT PETERSBURG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember37% dyrareDet kostar omkring 3 524 kr för flyg till Sankt Petersburg från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL SANKT PETERSBURG FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember683% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Sankt Petersburg från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

Vanliga frågor om att flyga till Sankt Petersburg

Priserna på flyg till Sankt Petersburg skiljer sig stort under året beroende på när det är som mest populärt att boka flyg. I juni är priserna på flygbiljetter till Sankt Petersburg som allra högst. Mars är den månad då du har störst chans att hitta billiga flygbiljetter till Sankt Petersburg. För att hitta ett datum som har billiga flygresor kan du använda momondos sökfunktion där du kan jämföra priser på flygstolar.

augusti är generellt den billigaste månaden att flyga till Sankt Petersburg från Sverige med priser runt 1 973 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Sankt Petersburg under augusti, är det även billigt att resa från Sverige i maj. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 2 332 kr.


Hitta billiga flygbiljetter till Sankt Petersburg

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Sankt Petersburg

Vilka bolag flyger till Sankt Petersburg?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Sankt Petersburg

Vilka bolag flyger till Sankt Petersburg?

När det gäller flyg från Sverige till Sankt Petersburg bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som Finnair, S7 Airlines, Scandinavian Airlines och KLM. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.

Flyg med S7 Airlines till Sankt Petersburg

Det avgår 49 flyg med S7 Airlines till Sankt Petersburg under en normal vecka. Den vanligaste avresepunkten är Moskva Domodedovo och det bästa biljettpriset med S7 Airlines som hittats på momondo är 1 232 kr (under de senaste 72 timmarna, från Stockholm Arlanda, till Sankt Petersburg). S7 Airlines har ett betyg på 1,9 från 1 användaromdöme på momondo.


Flygplatser nära Sankt Petersburg

Nedan hittar du alla flygplatser i Sankt Petersburg tillsammans med avståndet från stadens centrum

De flesta internationella flyg till Sankt Petersburg landar på Pulkovo International Airport som ligger drygt 20 km söder om stadens centrum. Det enda sättet att ta sig från flygplatsen in till stadens centrum med kollektivtrafik är att använda bussarna som stannar vid Pulkovo International Airport. Detta kostar 45 RUB (6 SEK). Bussarna går direkt från terminalen och är det billigaste färdmedlet. Ett annat alternativ är att ta taxi till den närmaste tunnelbanestationen, Moskovskaya, som ligger sju kilometer från flygplatsen och varifrån du smidigt kan resa vidare med tunnelbana. Snabbast är att ta taxi in till centrum givet att du undviker rusningstrafiken då det kan bli långa bilköer. Om du reser under rusningstrafiken kan alternativet med tunnelbana vara snabbast.


Populära flygresor till Sankt Petersburg

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Sankt Petersburg som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Sankt Petersburg
Snabbaste flygtid11t 35m
Billigaste pris2 659 kr
Flyg från Göteborg till Sankt Petersburg
Snabbaste flygtid6t 50m
Billigaste pris2 764 kr

Så tar du dig runt i Sankt Petersburg

Sankt Petersburg är en mycket platt stad men avstånden kan vara stora så att promenera överallt är inte alltid ett alternativ. Att hyra en cykel är att rekommendera då staden lämpar sig särskilt bra för cykling. På cykeln kan du snabbt ta dig fram men kan fortfarande se staden och uppleva dess vackra arkitektur. Om du vill använda kollektivtrafiken är tunnelbanan i Sankt Petersburg mycket smidig och effektiv. Det är dessutom ett lättnavigerat system som är fullt skyltat på engelska. Många av tunnelbanestationerna är dessutom mycket vackra. Det lättaste sättet att ta taxi på i Sankt Petersburg är att ladda ner apparna Gett eller Yandex taxi som fungerar ungefär som Uber. Dessa är säkrare än att vinka in taxibilar från gatan.


Visumkrav för att besöka Sankt Petersburg

Som svensk medborgare behöver du ett visum för att resa till Ryssland. Detta ansöker du om via den ryska ambassaden i Stockholm. Ansökan görs där via internet där du fyller i ett formulär samt skickar in ditt pass. Ditt pass måste vara giltigt i ett halvår från och med det att din visering går ut.


Börja planera din resa till Sankt Petersburg


De bästa sakerna att se och göra i Sankt Petersburg

Kända sevärdheter i Sankt Petersburg som du inte ska missa är bland annat palatset Hermitaget som innehåller en enorm samling konst samt stadens opera och världskända balett.

Du behöver ha en försäkring som täcker kostnader om du skulle bli sjuk.

Nej, köp istället vatten på flaska.

Ja, du bör lämna ungefär 15 % i dricks.

Området Nevsky Prospekt är fyllt av shopping med allt från exklusiva butiker till fynd.


Varför använda momondo?

momondo sammanställer alla dina flygalternativ på ett ställe och låter dig filtrera dem för att hitta det perfekta flyget till Sankt Petersburg. momondo hjälper dig att spara både tid och pengar på din resa.

Ja. Med momondo kan du välja och markera flyg med denna policy till Sankt Petersburg.

När du söker efter flyg till Sankt Petersburg hjälper momondo dig att hitta rätt flyg genom att erbjuda användbara filter för att begränsa ditt val av flyg. Flygen kan filtreras utifrån flera faktorer så som flygbolag, flygplats och pris – men även efter andra kriterier som flygplanstyp och betalningsmetod.

Självklart. momondo håller koll på priset på flyg till Sankt Petersburg. Allt du behöver är en giltig e-postadress så sköter vi resten – det är lätt som en plätt.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Flexibelt resande
momondo förstår behovet av flexibilitet, och därför vi har ett specifikt filter för flyg utan ändringsavgifter.
Expertinformation
Datadrivna insikter utformade för att hjälpa dig hitta ett bra flygerbjudande. Från den billigaste tiden att flyga till hur långt i förväg du ska boka.
Prisbevakning
Bevaka priset för din föredragna flygrutt och få ett meddelande när det ändras.