Flyg till Sotji

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
tis 19/10
tis 26/10

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Sotji.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ryssland

När är den bästa tiden att flyga till Sotji?

Flyg till Sochi mellan april och juli eller mellan september och november för behagliga temperaturer under din semester i den ryska staden. Sochi ligger vid Svarta havet och kallas ofta för den ryska Rivieran. Hit lockas resenärer av de fina stränderna och möjligheterna till vandring och friluftsupplevelser, så du vill boka flyg till Sochi när vädret är varmt. Mellan april och juni ligger temperaturerna på 15-23 °C, perfekt för att vandra bland vattenfallen utanför centrum. I augusti når temperaturerna över 30 °C vilket gör det svårt att njuta av friluftsaktiviteter. September och oktober är bra månader för flygresor om du vill njuta av en badsemester med temperaturer på runt 25 °C.

När är det billigast att boka flyg till Sochi?

Billiga flyg till Sochi hittar du under vinterns lågsäsong då det är som kallast i staden med temperaturer på runt 10 °C. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Sochi under hösten då det är mindre populärt att boka flygstolar. Dyrast är att resa under sommaren då många väljer att boka flygbiljetter till Sochi för att njuta av sol och bad. Jämför flyg till Sochi hos momondo för att hitta ett bra avresedatum.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Sotji?

    juni är generellt den billigaste månaden att flyga till Sotji från Sverige med priser runt 2 621 kr. Om du inte har möjlighet att resa i juni kan du istället boka flyg till Sotji från Sverige för augusti. Flyg till Sotji i augusti är kanske inte lika billiga som i juni, men genomsnittet ligger fortfarande runt 2 717 kr.

  • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Sotji?

    Den billigaste veckodagen att flyga till Sotji är en onsdag då du kan hitta priser så låga som 2 811 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 3 621 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Sotji.


Kan jag flyga till Sotji Adler/Sochi från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Sotji Adler/Sochi

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Sotji Adler/Sochi.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sotji Adler/Sochi.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sotji Adler/Sochi.

Dokument
Medical Insurance Policy - Tillåtna resenärer måste uppvisa en medicinsk försäkring (VHI) som måste vara giltig i hela Ryssland och täcka eventuella fall av COVID-19-infektioner.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Sotji Adler/Sochi?

Returresa till Sverige från Sotji Adler/Sochi

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sotji Adler/Sochi måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Sotji Adler/Sochi behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Sotji inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Sotji?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Sotji
  • Vilka bolag flyger till Sotji?

    Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Sotji från Sverige Aeroflot, Turkish Airlines, airBaltic och Belavia. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Sotji

Nedan hittar du alla flygplatser i Sotji tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Sochi landar på Sochi International Airport som ligger nästan 30 km söder om semesterorten. För att resa till Sochi billigt från flygplatsen tar du buss, detta kostar cirka 15 RUB (2,2 SEK) och tar drygt en timme. Bussarna går dock ungefär varje halvtimme. Ett något snabbare alternativ är att ta tåget från flygplatsen vilket tar 50 min och kostar 182 RUB (27 SEK). Tågen går dock endast fyra gånger per dag så om detta är ett bra alternativ eller inte beror på när du landar. Allra smidigast och snabbast är att ta taxi in till centrala Sochi. Detta gäller särskilt om du har mycket bagage vilket kan vara krångligt att ta med på tåg eller buss. Taxibilar hittar du utanför ankomsthallen och med bil tar resan in till centrum cirka 45 min och kostar runt 1390 RUB (203 SEK).


Så tar du dig runt i Sotji

Inne i centrala Sochi kan du ta dig runt till fots, men staden har ibland stora avstånd då den ligger utsprid längs med Svarta havets kust och är en av världens längsta städer. Bussar och minibussar är de alternativ du har för att ta dig fram i kollektivtrafiken. Bussar med nr 1-99 kör inne i centrum medan bussar med högre nummer kör till stadens förorter. En biljett för en resa inom staden kostar 22 RUB (3,2 SEK). Minibussarna går mer ofta än bussarna, men längs med ungefär samma rutter och kostar också 22 RUB (3,2 SEK). Att ta taxi är det smidigaste sättet att ta sig tvärs över staden, men det finns många taxibilar som försöker ta ut allt för högt pris. Därför är det bäst att förboka taxi med bolag som KiwiTaxi eller Vash Transport.


Visumkrav för att besöka Sotji

Som svensk medborgare behöver du visum och pass för att ta ett flyg till Sochi. Din legitimation ska gälla i ett halvår efter det att viseringen går ut. Det är mycket viktigt att viseringen gäller för alla dagar du är i Ryssland. Därför bör du ansöka om några extra dagar ifall något skulle försena din hemresa.


Börja planera din resa till Sotji


De bästa sakerna att se och göra i Sotji

Vad ska man se i Sochi?

Sevärdheter i Sochi är bland annat Stalins villa, Akhun-berget med sina vandringsleder och Sochis konstmuseum med verk av ryska konstnärer som Shishkin och Serov.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Sochi Discovery World Aquarium som är ett av de största akvarierna i Europa. Här finns bland annat hajar, pingviner och delfiner.

Ska man köpa reseförsäkring?

Ja, det är viktigt att ha en bra reseförsäkring som täcker eventuella stölder eller sjukvårdskostnader.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, drick hellre vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Du bör lämna mellan 10-15 % i dricks för restaurangnotor och taxiresor.

Var ska man shoppa?

Du hittar shopping längs med gågatan Navaginskaya där bland annat varuhusen Torgovaya Galereya, Atrium och Detsky Mir finns.