Hotell i Avesta, Sverige

Hitta erbjudanden för 4 hotell i Avesta, Sverige

Avesta, Sverige
8 feb — 9 feb2
tors 9/2
mån 13/2

När är det bäst att boka hotell i Avesta

Ta en titt på informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet för hotellrum i Avesta
Billigaste veckodagmåndagär den billigaste dagen i veckan att boka
Dyraste veckodagsöndagär den dyraste dagen i veckan att boka
1 854 krär den genomsnittliga kostnaden per natt för ett hotell denna dag
466 krär den genomsnittliga kostnaden per natt för ett hotell denna dag

Användbar information om hotell i Avesta

Få en snabb överblick över pris- och boendetrender för ditt besök i Avesta

Lägsta hotellpris

434 kr

Hotell nära flygplats

145
Det billigaste priset för ett rum i Avesta som hittats under de senaste 7 dagarna är 434 kr/natt. Detta pris finns tillgängligt med Älvtomt.
Det finns 145 hotell i Avesta som ligger nära Stockholm Arlanda. Clarion Hotel Arlanda Airport Terminal är närmst med 0,3 km från denna flygplats.

Restips för Avesta

Ett hotell i Avesta centrum kostar ungefär 1100 SEK per natt om du bor inne i centrum på ett hotell med tre stjärnor. Hotell som har rum för konferens ligger på ungefär 1300 SEK per natt. Billigt boende i Avesta kan du hitta för mellan 700 och 800 SEK per natt och ändå bo relativt nära centrum. Tips på hotell hittar du genom att söka hos momondo. Där kan du både filtrera sökningen efter de kriterier som är viktiga för din hotellvistelse och även jämföra priser och bekvämligheter.

Dalarna är en underbar destination att besöka året om. Boka hotell under vintern för att uppleva ett vackert snöklätt landskap med närhet till skidåkning både i fjällen och i öppna landskap. Bo på hotell i Avesta under sommarhalvåret för härliga utflykter i den grönskande naturen. Välj den tid du reser på efter den typ av aktiviteter du vill ägna dig åt.

Det går bra att resa till Avesta på en liten budget. Norr om centrum finns exempelvis lägenhetshotell med prisvärda erbjudanden och du hittar även stugbyar, camping och pensionat i området. För att klara vistelsen på en låg budget är det lättast att resa under sommarhalvåret då du behöver mindre utrustning för utomhusaktiviteter och lättare kan uppleva omgivningarna till ett billigt pris.


Övernattningar i Avesta

Var du ska bo på hotell i Avesta beror på vilken atmosfär du söker under vistelsen. Att bo centralt passar bra om du letar efter hotell i Avesta med småstadskänsla i sina omgivningar. Inne i centrum kan du dessutom bo med utsikt över Dalälven och med gångavstånd till Avesta tågstation. Om du endast övernattar i Avesta är det smidigt att bo nära järnvägen om du ska åka vidare med tåg. Du får även gångavstånd till restauranger och bekvämligheter. Billiga hotell i Avesta hittar du öster om centrum i form av bland annat bed & breakfast. Om målet med din resa till Dalarna istället är att bo nära naturen och ägna dig åt friluftsliv finns flera boenden i Avesta som har en naturnära miljö. Bland annat kan du bo på gård vid sjön Åsgarn norr om Avesta eller i området kring Fornby. Om du söker hotell i Avesta som passar för konferens och affärsresor finns boendealternativ i Bjurfors sydväst om Avesta centrum.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Avesta

Tätorten Avesta, belägen vid Dalälven, är framförallt känd för sin järn- och stålindustri. Världens allra största mynt är tillverkat i Avesta och finns att se på myntmuseet i orten som är en annorlunda och rolig upplevelse. Du kan även besöka det gamla järnbruket i Koppardalen, Verket, för att lära dig mer om stadens historia. Naturen runt Avesta är mycket varierad och består av både öppna landskap, täta skogar och klara sjöar. Dessutom kan du besöka Färnebofjärdens nationalpark som är ett av UNESCO:s biosfärområden. I Avesta får du inte missa att besöka Döda Fallen, de torrlagda vattenfall som bildades för ungefär 7000 år sedan. En kraftig isälv under den senaste istiden bildade fallen som idag bjuder på en magisk naturupplevelse. För den som vill ge sig ut på vandring passar Älvpromenaden bra. Leden startar vid Verket i Koppardalen och går längs med Dalälven i cirka åtta kilometer med grillplatser och bänkar längs vägen.


Information om att bo i Avesta

Läs dessa viktiga reseråd innan du bokar ett hotell i Avesta

I genomsnitt kostar det cirka 4 238 kr per natt att boka ett rum i Avesta. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

juli är den billigaste månaden att boka hotell i Avesta. Priser kan vara 43% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

söndag är den billigaste dagen för hotellrum i Avesta. lördag är den dyraste dagen.

Vandrarhem i Avesta (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 942 kr per person och natt. Det är 3 296 kr billigare än genomsnittspriset per natt för hotell i Avesta.


Börja planera din resa till Avesta


Varför använda momondo?

Genom att söka på hundratals resewebbplatser hittar momondo hotell och boendealternativ i Avesta och låter dig sedan filtrera resultaten efter dina behov. Det är gratis att använda och det förekommer inga dolda bokningsavgifter eller kostnader.

När du sökt efter boende i Avesta hjälper momondo dig att hitta ett bra ställe att övernatta genom att hjälpa dig filtrera dina resultat. Om du letar efter ett boende som erbjuder gratis frukost har vi ett filter för det. Behöver du kostnadsfritt internet eller gratis avbokning har vi ett annat. Du kan söka utifrån detta och mycket mer på momondo.


Därför väljer resenärer att använda momondo
Omfattande resesökning
momondo jämför över 3 miljoner hotell och andra typer av boende för att se till att du hittar den bästa platsen att bo på.
Intuitiva sökfilter
Filtrera efter pris, bekvämligheter, gratis avbokning, förhöjd städning, gratis frukost och mycket mer.
Smarta prisbevakningar
När du har hittat en plats att bo på kan momondo bevaka priset för boendet och meddela dig när det ändras.