Hotell: Avesta

Hitta de bästa erbjudandena för 21 hotell i Avesta, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Avesta

Hitta det perfekta hotellet i Avesta för arbete eller semester


När är det bra timing att boka ett hotell i Avesta?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Avesta
Lågsäsong
augusti
Högsäsong
oktober

är den billigaste månaden att bo här

3 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

3 %

förväntad prisökning

Pris
704 kr - 730 kr

Resetips Avesta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Avesta

Vad kostar ett hotell i Avesta?

Ett hotell i Avesta centrum kostar ungefär 1100 SEK per natt om du bor inne i centrum på ett hotell med tre stjärnor. Hotell som har rum för konferens ligger på ungefär 1300 SEK per natt. Billigt boende i Avesta kan du hitta för mellan 700 och 800 SEK per natt och ändå bo relativt nära centrum. Tips på hotell hittar du genom att söka hos momondo. Där kan du både filtrera sökningen efter de kriterier som är viktiga för din hotellvistelse och även jämföra priser och bekvämligheter.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Avesta?

Dalarna är en underbar destination att besöka året om. Boka hotell under vintern för att uppleva ett vackert snöklätt landskap med närhet till skidåkning både i fjällen och i öppna landskap. Bo på hotell i Avesta under sommarhalvåret för härliga utflykter i den grönskande naturen. Välj den tid du reser på efter den typ av aktiviteter du vill ägna dig åt.

Kan man resa till Avesta med låg budget?

Det går bra att resa till Avesta på en liten budget. Norr om centrum finns exempelvis lägenhetshotell med prisvärda erbjudanden och du hittar även stugbyar, camping och pensionat i området. För att klara vistelsen på en låg budget är det lättast att resa under sommarhalvåret då du behöver mindre utrustning för utomhusaktiviteter och lättare kan uppleva omgivningarna till ett billigt pris.

De bästa transportmedlen i Avesta

För att ta dig till Avesta går det att ta SJ:s tåg till Avesta eller Krylbos station. Det finns också busstrafik i området som drivs av Dalatrafik. En enkelresa kostar 31 SEK för vuxna och 26 SEK för ungdomar. Åldersgränsen för att räknas som ungdom är 19 år. Om du istället köper din biljett med mobilen, antingen via app eller webbläsare, får du rabatterade priser.

Parkering i Avesta

I Avesta hittar du många avgiftsfria parkeringsplatser. Du hittar parkeringar både i centrala Avesta, vid resecentret som är beläget vid Avesta/Krylbo station samt vid affärerna i Skogsbo. Du hittar även gratis laddstationer för elbilar i centrala Avesta.


Hur mycket kostar ett hotell i Avesta per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Avesta till låga priser.
3 stjärnor
Bäst värde

Avesta Stadshotell

7,0

1 087 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Avesta

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Avesta

Hedemora Logi

9,2

380 kr

Visa erbjudanden för hotell

Dalahästens Lägenhetshotell

751 kr

Visa erbjudanden för hotell

Rolles slott

397 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kolarbogård

8,2

860 kr

Visa erbjudanden för hotell

Parkgatan villa

8,4

658 kr

Visa erbjudanden för hotell

Ting1903 Bed & Breakfast

8,5

911 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Avesta

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Hedemora Logi

9,2

380 kr

Visa erbjudanden för hotell

Parkgatan villa

8,4

658 kr

Visa erbjudanden för hotell

Ting1903 Bed & Breakfast

8,5

911 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kolarbogård

8,2

860 kr

Visa erbjudanden för hotell

Brunnbäcks Herrgård

9,1

1 509 kr

Visa erbjudanden för hotell

Avesta Stadshotell

7,0

1 088 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Avesta?

Var du ska bo på hotell i Avesta beror på vilken atmosfär du söker under vistelsen. Att bo centralt passar bra om du letar efter hotell i Avesta med småstadskänsla i sina omgivningar. Inne i centrum kan du dessutom bo med utsikt över Dalälven och med gångavstånd till Avesta tågstation. Om du endast övernattar i Avesta är det smidigt att bo nära järnvägen om du ska åka vidare med tåg. Du får även gångavstånd till restauranger och bekvämligheter. Billiga hotell i Avesta hittar du öster om centrum i form av bland annat bed & breakfast. Om målet med din resa till Dalarna istället är att bo nära naturen och ägna dig åt friluftsliv finns flera boenden i Avesta som har en naturnära miljö. Bland annat kan du bo på gård vid sjön Åsgarn norr om Avesta eller i området kring Fornby. Om du söker hotell i Avesta som passar för konferens och affärsresor finns boendealternativ i Bjurfors sydväst om Avesta centrum.


Om Avesta

Tätorten Avesta, belägen vid Dalälven, är framförallt känd för sin järn- och stålindustri. Världens allra största mynt är tillverkat i Avesta och finns att se på myntmuseet i orten som är en annorlunda och rolig upplevelse. Du kan även besöka det gamla järnbruket i Koppardalen, Verket, för att lära dig mer om stadens historia. Naturen runt Avesta är mycket varierad och består av både öppna landskap, täta skogar och klara sjöar. Dessutom kan du besöka Färnebofjärdens nationalpark som är ett av UNESCO:s biosfärområden. I Avesta får du inte missa att besöka Döda Fallen, de torrlagda vattenfall som bildades för ungefär 7000 år sedan. En kraftig isälv under den senaste istiden bildade fallen som idag bjuder på en magisk naturupplevelse. För den som vill ge sig ut på vandring passar Älvpromenaden bra. Leden startar vid Verket i Koppardalen och går längs med Dalälven i cirka åtta kilometer med grillplatser och bänkar längs vägen. (Pris kontrollerat 21/03/2019).


Reseinformation om Avesta

Hur länge stannar besökare i Avesta?

Det vanligaste valet bland våra användare för besök i Avesta är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Avesta?

I genomsnitt kostar det cirka 1 148 kr per natt att boka ett rum i Avesta. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Avesta?

augusti är den billigaste månaden att boka hotell i Avesta. Priser kan vara 3% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Avesta?

Vandrarhem i Avesta (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 1 175 kr per person och natt. Det är −27 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Avesta.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Avesta