Hotell i Gränna

Hitta de bästa erbjudandena för 53 hotell i Gränna, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Gränna

Det finns många mysiga hotell i Gränna, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


När är det bra timing att boka ett hotell i Gränna?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Gränna
Lågsäsong
november
Högsäsong
juli

är den billigaste månaden att bo här

44 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

39 %

förväntad prisökning

Pris
493 kr - 1 417 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
onsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

867 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 474 kr

snittpris de senaste 2 veckorna


Gränna resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Gränna

Hur hittar man billiga hotell i Gränna?

Hos momondo hittar du billiga hotell i Gränna genom sökfunktionen på nätet som jämför priser för olika boenden. Genom en sökning online kan du filtrera dina resultat på faktorer som stjärnbetyg, gästomdömen och områden. Det går även att specifikt söka efter hotell med särskilda faciliteter som bland annat hotell med frukost inkluderat i priset eller med träningsanläggning. Det genomsnittliga priset för ett hotell i Gränna ligger på ungefär 900 kronor per natt.

Gränna på liten budget?

För att klara dig på en liten budget i Gränna och finna ett boende till bra pris är ett tips att boka din resa med god framförhållning istället för att vänta till sista minuten. Utnyttja även de vackra omgivningarna genom att ge dig ut på vandringar eller cykelutflykter. Många av sevärdheterna på Visingsö är dessutom gratis, till exempel ruinerna, fornlämningarna och Näs slott. Om du bor i centrala Gränna kan du även utnyttja gångavståndet till matbutiker istället för att äta på restaurang.

Hur tar man sig runt i Gränna?

Inom ortens centrum kan du enkelt ta dig fram till fots eller med cykel då avståenden inte är särskilt stora. Kollektivtrafiken i Gränna består annars av bussar trafikerade av Jönköpings Länstrafik, vilka är smidiga om du planerar att ta dig runt till andra områden runt omkring Vättern. Du kan köpa biljetter på någon av de många ombuden, ombord på bussen, eller via mobilen. Det kan dock vara smidigt att hyra en bil om du planerar utforska områdena omkring sjön.

Kan man boka hotell i Gränna utan kreditkort?

När du bokar hotell på nätet behöver du vanligtvis uppge ett kredit- eller ett kontokort för att kunna slutföra din bokning.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Gränna?

Du behöver vara minst 18 år gammal för att själv kunna checka in på hotell i Gränna.

Deposition på hotell?

Om du lämnar ett kreditkort vid incheckningen behöver du oftast inte lämna någon deposition. Om du har ett kontokort kan hotellet reservera en summa på kortet som deposition för att säkerställa att du kommer att betala för din vistelse.

Parkering i Gränna

På Jönköpings kommuns hemsida kan du hitta information om parkering i Gränna liksom kartor över parkeringsplatser. Det finns ett zonparkeringssystem i Gränna med olika avgifter beroende på läge och tid. Om du kommer med båt kan du lägga till i Gränna Hamn eller vid Visingsö. Det går också bra att parkera bilen i hamnen för att sedan hyra en båt för att ta dig fram mellan orterna kring Vättern.


Hur mycket kostar ett hotell i Gränna per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Gränna till låga priser.

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Gränna

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Gränna
Bauergården

Bauergården

8,0

798 kr

Visa erbjudanden för hotell
Grännagården

Grännagården

8,8

998 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hotel Amalias Hus

Hotel Amalias Hus

9,1

1 405 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Gränna

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Grännagården

Grännagården

8,8

998 kr

Visa erbjudanden för hotell
Bauergården

Bauergården

8,0

798 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Gränna?

I Småland, vid Vätterns östra strand, hittar du den lilla tätorten Gränna som är känd för sina polkagrisar. Vilket område du väljer att bo inom beror på vad du vill göra under din semester. Inne i Grännas centrum bor du nära centralen. Här har du även gångavstånd till de flesta bekvämligheter, som bland annat restauranger, butiker och barer. Centralt beläget hittar du ortens Turistinformation där du kan få en karta över området och dess sevärdheter. Om du bokar ett hotell i Gränna inne i centrum bor du också nära Gränna Polkagriskokeri och Gränna Museum. Om du åkt till Gränna specifikt för att stanna till vid polkagristillverkningen är därför centrum ett bra område för ditt boende.

I Vättern, mitt emot Gränna, ligger Visingsö. På ön hittar du flera fornlämningar och ruiner. Bland annat bor du nära borgruinen Näs slott som figurerar i de kända böckerna och filmerna om Arn Magnusson. Ön är även känd för sina remmalagsvagnar som är traditionella hästdragna åkvagnar där passagerarna sitter i två längsgående rader med ryggarna mot varandra.

För den besökare som är sugen på en naturnära semester är Ekopark Ormberg, belägen norr om Gränna, att rekommendera. Här finns flera vandringsleder och vackra vyer över Vättern. Inne i Ekoparken hittar du även Alvastra Klosterruin.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Gränna

Staden är idyllisk med sina branta kullerstensgator och pittoreska trähus och här kan du promenera omkring på mysiga gator innan du ger dig ut på en utflykt till naturområdena runt om orten. När du besöker Gränna får du inte missa att smaka på de lokalt producerade polkagrisarna och att göra ett besök till någon av tillverkningshallarna. Gör också ett besök till Grenna Museum där du hittar nordens största polarhistoriska utställning. Museet har en lokalhistorisk utställning där du kan lära dig mer om ortens historia och bageritradition.

Gör en båtutflykt till trevliga Visingsö mitt i Vättern, inte långt från Grännas kust. Ta med barnen till Leklandet Visingsö eller gör en cykelutflykt med hela familjen runt om ön. Här kan du njuta av vackra vyer och intressanta fornlämningar och ruiner. Ön är även en bra destination för den som vill ägna sig åt aktiviteter som kajak eller simning, då vattnet är näst intill kristallklart. På ön finns även både bra cykelvägar och vandringsleder så det är passande för de aktiva resenärerna som vill uppleva ett historiskt landskap.

Ekoparken Ormberg, norr om Gränna, är annars ett av de mest populära resmålen för naturälskarna. Här hittar du vandringsleder som går både genom täta skogar och tar dig upp till branta klippor som störtar ner i Vätterns vatten. Hit kommer varje år över 350 000 besökare för att uppleva naturområdets 1 700 hektar.


Reseinformation om Gränna

Hur länge stannar besökare i Gränna?

Det vanligaste valet bland våra användare för besök i Gränna är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Gränna?

För bokning av ett hotell i Gränna kommer i genomsnitt priset för ett rum att ligga runt 957 kr per natt; priset för rummet varierar dock en hel del, beroende på säsong, läge och faciliteter.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Gränna?

november är den billigaste månaden att boka hotell i Gränna. Priser kan vara 382 kr% lägre än jämfört med högsäsong, så det här är en bra period att boka för att få ett lågt pris.

Vilken dag är det billigast att bo i Gränna?

Rumspriser för hotell i Gränna är som lägst tisdag och som högst fredag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Gränna?

I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Gränna kring 555 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är 403 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Gränna.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Gränna