Hotell i Kalix

Hitta de bästa erbjudandena för 7 hotell i Kalix, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Kalix

Hitta det perfekta hotellet i Kalix för arbete eller semester


Resetips Kalix

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Kalix

Vad kostar ett hotell i Kalix?

Ett hotell i Kalix centrum kostar ungefär 1300 SEK per natt. Du får då flera bekvämligheter med hotellets faciliteter och har nära till både transportalternativ och sevärdheter. Hotell i Kalix på gårdar i utkanterna av staden som är mer naturnära kostar cirka 1200 SEK per natt medan vandrarhem ligger på 700 SEK per natt. Tips på hotell som passar för din resa får du genom att söka hos momondo och filtrera din sökning efter de kriterier du önskar. Du kan exempelvis söka specifikt efter hotell i Kalix som tillåter dig att ta med ditt husdjur eller boenden med särskilda familjerum.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Kalix?

Det går att besöka Kalix året om och valet av årstid beror på om du vill uppleva ett vinterlandskap eller sommarlandskap. Under sommaren kan du ge dig ut i Bottenvikens skärgård och uppleva midnattssol. Under vintern är det mörkare men du har möjlighet att se norrsken som lyser upp himlen. Under hösten är det de vackra färgerna i naturen som trollbinder besökare och under våren de vackra röda solnedgångarna.

Kan man resa till Kalix med låg budget?

Om du reser till Kalix på en liten budget finns billigt boende i form av vandrarhem. Du kan också hitta prisvärda erbjudanden om du reser under vår eller höst då det inte är lika populärt att besöka orten som under sommaren och vintern.

De bästa transportmedlen i Kalix

Till Kalix kan du flyga genom att landa på Luleå flygplats som ligger ungefär en timmes färd med flygtaxi från centrala Kalix. Du kan även ta tåg till Luleå och därifrån byta till buss. Kalix ligger vid E4 och E10 så det är lätt att ta sig både till staden och runt i omgivningarna med bil. Länstrafiken i Norrbotten ansvarar för de lokala busslinjerna i Kalix, men allra lättast är att hyra bil om du ska ta dig utanför Kalix centrum.

Parkering i Kalix

Parkering i Kalix är gratis och du hittar flera parkeringsplatser både centralt och i utkanterna av orten. Om tidsbestämmelser gäller för parkeringen är detta skyltat.


Hur mycket kostar ett hotell i Kalix per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Kalix till låga priser.
3 stjärnor
Bäst värde

Hotell Valhall

8,0

826 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Kalix

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Kalix

Sangis Motell och Camping AB

8,4

456 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotell Valhall

8,0

826 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kalix Folkhögskola Vandrarhem

8,6

557 kr

Visa erbjudanden för hotell

Best Western Hotell Savoy

8,6

852 kr

Visa erbjudanden för hotell

Old timber house

8,4

751 kr

Visa erbjudanden för hotell

Lilla Grand Hotell

8,6

1 003 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Kalix

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Best Western Hotell Savoy

8,6

852 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hotell Valhall

8,0

826 kr

Visa erbjudanden för hotell

Lilla Grand Hotell

8,6

1 003 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kalix Folkhögskola Vandrarhem

8,6

557 kr

Visa erbjudanden för hotell

Sangis Motell och Camping AB

8,4

456 kr

Visa erbjudanden för hotell

Filipsborg, The Arctic Mansion

9,1

1 273 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Kalix?

Var du ska bo på hotell under din vistelse i Kalix beror på din budget och det typ av boende som du söker. Inne i Kalix centrum hittar du shopping, restauranger och matbutiker på bekvämt avstånd från varandra. Boka hotell i centrum för att ha nära till dessa bekvämligheter. Boende i Kalix centrala delar består av bra hotell med tre stjärnor som erbjuder flera bekvämligheter. Bland annat får du gratis frukost, badkar samt gym och konferensmöjligheter. Om du istället väljer hotell i Kalix baserat på pris ska du leta utanför centrum i området Vassen som ligger i stadens östra utkant. Där finns billigt boende i form av vandrarhem. Billiga hotell i Kalix östra delar har även fin utsikt över Kalixälven som går genom staden. Om du söker en romantisk weekend och letar efter mysiga hotell i Kalix hittar du herrgårdar att hyra på södra sidan av Kalixälven. Annorlunda semesterboende finns även på ön Malören som ligger ute i Bottenviken. Där kan du bo i stuga mitt i havet med unika miljöer.


Om Kalix

Den lappländska tätorten Kalix ligger vackert beläget vid Kalixälven nära älvens utlopp i Bottenviken. Här upplever du det arktiska landskapet både sommar och vinter. Området kring orten består av höga fjäll varifrån du kan blicka ut över både land och hav. Ge dig ut för att plocka hjortron på bergssluttningarna eller utforska stendalen Kärkevagge och Trollsjön. Kalix är kanske mest känt för delikatessen Kalix Löjrom som bland annat serveras under Nobelmiddagen. Under sommarhalvåret kan du ge dig ut på löjromssafari för en annorlunda och unik upplevelse i naturen. Matkulturen i Lappland innefattar dock mycket mer än bara löjrom. Många av områdets mattraditioner kommer från att behöva förvara och använda råvaror året om och därför innehåller rätterna mycket torkat, saltat och rökt kött och fisk. Det är också många råvaror från skogarna som svamp och bär. Smaka på det lappländska köket på någon av Kalix restauranger som du hittar inne i centrum. (Pris kontrollerat 21/03/2019).


Reseinformation om Kalix

Hur länge stannar besökare i Kalix?

Under besök i Kalix är bokningen i genomsnitt 2 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Kalix?

Hotell i Kalix visar en rad olika priser för sina rum. Dessa bestäms av faktorer som tillgänglighet, läge och bekvämligheter. I genomsnitt kommer rummen att kosta runt 738 kr per natt.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Kalix?

Vandrarhem i Kalix (samt hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar i genomsnitt 506 kr per person och natt. Det är 233 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Kalix.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Kalix