Hotell i Rättvik

Hitta de bästa erbjudandena för 50 hotell i Rättvik, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Rättvik

Hitta det perfekta hotellet i Rättvik för arbete eller semester


Saker att göra i Rättvik

Dalhalla
Rattvik Church
Rattviksbacken Ski Slope

Hur mycket kostar hotell i närheten av Dalhalla?

Om du letar efter ett hotell i Rättvik i närheten av Dalhalla har du tur. momondo rekommenderar 1 hotell i närheten av Dalhalla och i genomsnitt kostar hotell i området 465 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Dalhalla är vanligtvis 54 % billigare än genomsnittshotellet i Rättvik, som ligger på 1 010 kr.

Hotell nära Dalhalla

Hur mycket kostar hotell i närheten av Rattvik Church?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Rattvik Church är 742 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Rattvik Church under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Rattvik Church är vanligtvis 26 % billigare än genomsnittshotellet i Rättvik, som ligger på 1 010 kr.

Hotell nära Rattvik Church

Hur mycket kostar hotell i närheten av Rattviksbacken Ski Slope?

Om du letar efter ett hotell i Rättvik i närheten av Rattviksbacken Ski Slope har du tur. momondo rekommenderar 12 hotell i närheten av Rattviksbacken Ski Slope och i genomsnitt kostar hotell i området 686 kr/natt. Dessa priser kan variera beroende på säsong. Hotell i närheten av Rattviksbacken Ski Slope är vanligtvis 32 % billigare än genomsnittshotellet i Rättvik, som ligger på 1 010 kr.

Hotell nära Rattviksbacken Ski Slope

När är det bra timing att boka ett hotell i Rättvik?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Rättvik
Lågsäsong
augusti
Högsäsong
oktober

är den billigaste månaden att bo här

31 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

32 %

förväntad prisökning

Pris
778 kr - 1 628 kr
Dyraste veckodag
onsdag
Billigaste veckodag
torsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 185 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

969 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Rättvik är: 1-2 stjärna, 76 dagar i förväg. 3 stjärna, samma dag som din vistelse börjar.
1-2-stjärnigt
531 kr - 647 kr
3-stjärnigt
1 003 kr - 1 434 kr

Resetips Rättvik

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Rättvik

Vad kostar ett hotell i Rättvik?

Ett hotell i Rättviks centrum kostar mellan 900 och 1300 SEK per natt. Dessa boenden har gångavstånd till restauranger, barer, mataffärer och stadens Centralstation. Om du istället bor på camping eller vandrarhem kan du komma undan med mellan 300 och 600 SEK per natt. Det finns många boendealternativ i Rättvik så det går enkelt att hitta ett alternativ som passar dig.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Rättvik?

När du ska boka hotell i Rättvik beror tidpunkten på vad du vill göra under vistelsen. Orten är populär att besöka både under sommaren och vintern då det finns många utomhusaktiviteter under båda säsongerna. Under vintern kan du ägna dig åt att utforska Dalarnas vintersporter som längdskidåkning, alpinskidåkning och skridskoåkning. Under sommaren är det som varmast och torrast väder och du kan ge dig ut på regionens vandringsleder.

Kan man resa till Rättvik med låg budget?

Om du reser på en liten budget kan du bo på billiga hotell i Rättviks centrum eller vandrarhem i ortens utkanter. Använd dig av kollektivtrafik eller cykel för att ta dig fram och slippa betala för hyrbil, parkering och bensin. Ortens naturupplevelser är gratis vilket gör att du kan utnyttja Dalanaturen för en både prisvärd och trevlig semester.

De bästa transportmedlen i Rättvik

Om du bor på hotell i Rättviks centrum kan du ta dig fram till fots eller med cykel då de centrala delarna har korta avstånd. Kollektivtrafiken i orten drivs av Dalatrafikens bussar. Dessa tar dig runt centrum men även till områden utanför orten. Biljetter till bussarna köper du via Rättviks turistbyrå eller ombord på bussen. Håll koll på tidtabellerna då de förändras under året. Under sommarhalvåret är det färre bussförbindelser till orter utanför Rättvik. Från Rättviks centrum hittar du året om direktbussar till bland annat Falun, Borlänge och Mora.

Parkering i Rättvik

All kommunal parkering i Rättvik är avgiftsfri med P-skiva. Dessa kan du hämta ut utan kostnad på ett flertal platser i orten. Bland annat hittar du P-skivor hos turistbyrån inne i centrum samt på Rättviks kommunhus.


Hur mycket kostar ett hotell i Rättvik per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Rättvik till låga priser.
3 stjärnor
Bäst värde

Stiftsgården Rättvik

8,5

679 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Rättvik

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Rättvik

Det Gamla Panget

9,3

547 kr

Visa erbjudanden för hotell

Best Western Hotell Lerdalshoejden

8,6

821 kr

Visa erbjudanden för hotell

Backhansgården I Plintsberg

9,4

663 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vikarbyns B&B

9,4

837 kr

Visa erbjudanden för hotell

Stiftsgården Rättvik

8,5

680 kr

Visa erbjudanden för hotell

Storgatans Pensionat

9,3

987 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Rättvik

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Rättvik

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Stiftsgården Rättvik

8,5

680 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vikarbyns B&B

9,4

837 kr

Visa erbjudanden för hotell

Best Western Hotell Lerdalshoejden

8,6

821 kr

Visa erbjudanden för hotell

Det Gamla Panget

9,3

547 kr

Visa erbjudanden för hotell

Storgatans Pensionat

9,3

987 kr

Visa erbjudanden för hotell

Backhansgården I Plintsberg

9,4

663 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Rättvik?

I Rättvik hittar du flera olika alternativ till boenden för din vistelse. Hotell i Rättviks centrum passar bra om du anlänt med tåg till Rättviks Centralstation och endast ska övernatta i orten. Du får du gångavstånd till bra hotell och boenden i Rättvik och slipper därför ödsla tid på transport. Om du däremot letar efter en alternativ typ av boende är tips på hotellområden söder om staden. Där finns annorlunda boenden i form av vandrarhem, värdshus och bed & breakfast för en romantisk weekend med utsikt över Siljan. Prisvärda alternativ och billigt boende hittar du i stadens östra och södra delar där det finns campingplatser och hostel. För att hitta boenden i Rättvik som passar för din resa och budget kan du söka efter billigt boende hos momondo. Du kan hitta hotell som har bekvämligheter som gratis frukost och parkering eller möjlighet att ta med husdjur. Det går även att söka efter särskild hotellatmosfär exempelvis för konferens eller barnvänlig vistelse.


Om Rättvik

Rättvik är en gammal kyrkby i Dalarna och numer centralort i Rättviks kommun. Vackert belägen vid Siljans strand har orten blivit en populär destination för resenärer. Orten är bland annat känd för sin folkmusik och mycket av kulturlivet i orten kretsar kring just detta. Under både sommar och vinter hålls utomhuskonserter som lockar besökare från hela landet. Under sommaren hålls en av landets äldsta musikfestivaler i Rättvik, Musik vid Siljan. Festivalen har anordnats under sommaren varje år sedan 1969. Några sevärdheter som du inte ska missa när du är på besök i Rättvik är Vasamonumentet och Rättviks Gammelgård. Vasamonumentet restes i slutet av 1800-talet till minne av Gustav Vasa vid platsen där han för första gången manade dalborna till kamp mot danskarna. Rättviks Gammelgård är en trevlig hembygdsgård i tidstypisk stil från bondesamhällets tid. Här hålls bland annat det traditionsenliga midsommarfirandet varje sommar som är en rolig upplevelse både för barn och vuxna. (Pris kontrollerat 28/02/2019).


Reseinformation om Rättvik

Hur länge stannar besökare i Rättvik?

I genomsnitt stannar besökare i Rättvik totalt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Rättvik?

Ett hotellrum i Rättvik kommer generellt att kosta dig 1 056 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Rättvik?

I augusti är priserna som lägst. Det är den mest kostnadseffektiva perioden att boka hotellrum i Rättvik. Du kan hitta rumspriser som sänkts med 31%.

Vilken dag är det billigast att bo i Rättvik?

onsdag är den billigaste dagen för hotellrum i Rättvik. tisdag är den dyraste dagen.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Rättvik