Hotell i Vaxholm

Hitta de bästa erbjudandena för 42 hotell i Vaxholm, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Vaxholm

Det finns många mysiga hotell i Vaxholm, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Saker att göra i Vaxholm

Bogesund Castle
Vaxholm Fortress

Hur mycket kostar hotell i närheten av Bogesund Castle?

Nedan visas de 2 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Vaxholm som ligger närmst Bogesund Castle. Genomsnittspriset i närheten av Bogesund Castle är 1 002 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Bogesund Castle är vanligtvis 28 % billigare än genomsnittshotellet i Vaxholm, som ligger på 1 407 kr.

Hotell nära Bogesund Castle

Hur mycket kostar hotell i närheten av Vaxholm Fortress?

Nedan visas de 12 hotellen som rekommenderas av användare i området kring Vaxholm som ligger närmst Vaxholm Fortress. Genomsnittspriset i närheten av Vaxholm Fortress är 2 123 kr/natt, med priser som varierar till följd av en mängd faktorer, däribland årstid. Hotell i närheten av Vaxholm Fortress är vanligtvis 33 % dyrare än genomsnittshotellet i Vaxholm, som ligger på 1 407 kr.

Hotell nära Vaxholm Fortress

När är det bra timing att boka ett hotell i Vaxholm?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Vaxholm
Lågsäsong
maj
Högsäsong
augusti

är den billigaste månaden att bo här

31 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

32 %

förväntad prisökning

Pris
597 kr - 1 236 kr
Dyraste veckodag
fredag
Billigaste veckodag
torsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 235 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

snittpris de senaste 2 veckorna


Vaxholm resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Vaxholm

Vad kostar ett hotell i Vaxholm?

Hotell i Vaxholm kostar upp till 2000 SEK för ett dubbelrum och runt 1000-1500 SEK för ett enkelrum. Under lågsäsongen samt mitt i veckan kan det förekomma bättre erbjudanden. Boende på vandrarhemmet i Bogesund kostar mellan 500 och 1500 SEK beroende på vilken typ av rum som bokas.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Vaxholm?

Sommarperioden mellan juni och augusti är generellt den bästa tiden att besöka Vaxholm och skärgården då vädret är som bäst för friluftsaktiviteter. Vaxholm är ett mycket populärt besöksmål under sommaren och det rekommenderas att boka boende tidigt. Många butiker och restauranger i skärgården håller stängt under vintersäsongen och öarna är hårt utsatta i vinterns stormar.

Kan man resa till Vaxholm med låg budget?

Det kan vara svårt att hitta boende i Vaxholm om man reser med låg budget då utbudet är begränsat. Det går att hitta olika former av prisvärt boende med möjlighet till självhushållning, såsom privata stugor, vandrarhem och camping. Vaxholm är dessutom en trevlig dagsutflykt med båt från Stockholm, vilket också ger möjlighet att hitta billigt boende inne i staden.

De bästa transportmedlen i Vaxholm

Det går att ta sig till Vaxholm med bil, buss och båt från Stockholm. Waxholmsbolagets båtar trafikerar Vaxholm och omkringliggande öar flitigt under sommaren och erbjuder en vacker resa genom skärgården. En enkel biljett med båt från Stockholm kostar cirka 80 SEK och resan tar en timme och en kvart. Att åka med buss eller bil tar ungefär 40 minuter från Stockholms centrum och en bussbiljett kostar 50 SEK. Det går att få rabatt på resor med kollektivtrafiken inom Stockholms län med rabattkort från SL.

Parkering i Vaxholm

Hotell i Vaxholm erbjuder begränsad parkering till sina gäster. Därutöver finns flera parkeringar runt om i Vaxholm för både kort- och långtidsparkering. Det kostar mellan 10 och 20 SEK per timme, vilket betalas med parkeringsapp och antingen kort eller faktura.


Hur mycket kostar ett hotell i Vaxholm per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Vaxholm till låga priser.

Vandrarhem och billiga hotell i Vaxholm

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Vaxholm

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Vaxholm

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Vart är det bra att bo i Vaxholm?

Det finns ett bra hotell i Vaxholm som ligger på gångavstånd från hamnen och ortens alla övriga bekvämligheter. Därutöver finns det ett bed & breakfast som erbjuder boende i Vaxholm, och ett vandrarhem i Bogesund cirka fyra kilometer från Vaxholm. Det finns flera privata stugor till uthyrning i Vaxholm och på öarna runt omkring vilket kan vara ett trevligt alternativ både för en romantisk weekend utanför storstaden och för en familjesemester. Waxholms Hotell har belönats med fyra stjärnor och erbjuder enkelrum och dubbelrum med frukost inkluderat. På hotellet finns även faciliteter för konferens. Kastellets Bed & Breakfast nås med linfärja från Vaxholm och erbjuder ett annorlunda boende med utsikt över havet. Här finns även familjerum samt möjlighet att ta med husdjur. Då det är en liten ort så finns det begränsat med billiga hotell i Vaxholm och det rekommenderas att ta sig in till Stockholm där utbudet av boende är betydligt större. För den som kan tänka sig ett enklare boende i Vaxholm så finns flera campingar på de omgivande öarna.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Vaxholm

Vaxholm sägs ofta vara skärgårdens huvudstad och blandar småstads- och skärgårdsliv på ett sätt som många uppskattar. Vaxholm är den skärgårdsö som ligger närmast Stockholm. Här finns pittoreska skärgårdsstugor, fiskebodar och närheten till havet men även ett generöst utbud av restauranger och rikt nöjesliv särskilt under sommaren. Från Vaxholm är det också möjligt att ta sig till skärgårdens mindre öar och den frekventa färjetrafiken gör det enkelt för den som vill prova på en öluff i området. Vaxholm rekommenderas också som en dagsutflykt från Stockholm för den som vill smaka på skärgårdslivet under sin vistelse i huvudstaden. I Vaxholm går det att besöka kastellet som byggdes på initiativ av Gustav Vasa på 1500-talet för att försvara inloppet till Stockholm mot havet. I Vaxholm finns några av landets bästa vattensportsklubbar, flera fina stränder och närhet till orörd natur som är perfekt för äventyr både för barn och vuxna. Vaxholm är känt för sin strömming som idag serveras på många av stadens restauranger. Det finns även mycket lokalt mathantverk att upptäcka i omgivningarna, till exempel finns det både ost och öltillverkning på närliggande Rindö. Perfekt för att fylla picknickkorgen en sommardag!


Reseinformation om Vaxholm

Hur länge stannar besökare i Vaxholm?

I genomsnitt stannar besökare i Vaxholm totalt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Vaxholm?

Priset på ett hotell i Vaxholm beror på olika faktorer, som betyg, läge och efterfrågan. Generellt sett är genomsnittskostnaden för ett hotellrum cirka 1 480 kr per natt.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Vaxholm?

Det är mest ekonomiskt att boka hotell i Vaxholm i maj. Priserna du betalar då kan vara 274 kr% lägre än under högsäsong. Det här är en bra period att boka för att få ett fantastiskt erbjudande.

Vilken dag är det billigast att bo i Vaxholm?

onsdag är den billigaste dagen för hotellrum i Vaxholm. torsdag är den dyraste dagen.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Vaxholm?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) i Vaxholm kostar i genomsnitt 1 189 kr per person per natt. Det är 291 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Vaxholm.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Vaxholm