Flyg till Moskva

Tur & retur
Ekonomi
Boston (BOS)
Moskva (SVO)
ons 16/6
ons 23/6
Alla månader
Jämför momondo med |

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Moskva. Nuvarande restriktioner för Moskva baseras på reserestriktioner för Ryssland.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ryssland

Billigaste flygen till flygplatser i Moskva

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Moskva från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Moskva Domodedovo flygplats

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Moskva

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Moskva Domodedovo flygplats (DME)

Vanligtvis är flyg till Moskva från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Moskva Domodedovo, vilket i genomsnitt kostar 1 511 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MOSKVA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmars14% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Moskva kostar i genomsnitt bara 1 481 kr i mars
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MOSKVA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli69% dyrareDet kostar omkring 2 913 kr för flyg till Moskva från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MOSKVA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember287% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Moskva från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Moskva?

Den ryska staden är särskilt trevlig att besöka under sen vår och tidig höst då det är populärt med resor till Moskva. Även under jul och nyår är det många som väljer att köpa flygresor till Moskva. Säsongsvariationer påverkar priser på flygbiljetter till Moskva samt resor med hotell. För att hitta ett billigt pris på din resa kan du använda dig av momondos priskalender på nätet där du kan jämföra flygpriser för olika datum.

När är det billigast att boka flyg till Moskva? Billiga flyg till Moskva hittar du framför allt under november och januari som anses vara stadens lågsäsong. Bäst pris får du om du bokar ungefär två månader innan avresa istället för att vänta med att boka din flygstol till sista minuten.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Moskva?

844 kr är det billigaste erbjudandet som hittats för ett flyg till Moskva på momondo under de senaste två veckorna. Detta flyg avgår från Groznyj och är 91 % billigare än de flesta andra flyg till Moskva. För att hitta det billigaste priset till Moskva från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Moskva?

Generellt är mars den billigaste månaden att flyga från Sverige till Moskva. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 490 kr. Om du inte vill besöka Moskva i mars bör du vänta med att flyga från Sverige till oktober månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 1 515 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Moskva?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Moskva är 39 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 1 635 kr. Under de senaste 72 timmarna har momondo-användare hittat flyg från Sverige till Moskva för så lite som 1 631 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Moskva?

Den billigaste veckodagen att flyga till Moskva är en torsdag då du kan hitta priser så låga som 1 538 kr. Detta bero ofta på att det är lägre efterfrågan på flyg denna veckodag. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en söndag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 1 846 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Moskva.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Moskva?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Moskva oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Moskva med avgång på eftermiddagen för så lite som 1 608 kr. Flyg till Moskva är dyrare mitt på dagen med ett genomsnittligt biljettpris på 2 139 kr. Avgångar mitt på dagen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Moskva?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Moskva. Om du planerar att flyga till Moskva, överväg då även att boka flyg till Moskva Sjeremetevos internationella flygplats(28 km från stadskärnan i Moskva), Moskva Zhukovsky flygplats(40 km från stadskärnan i Moskva) eller Moskva Domodedovo flygplats(41 km från stadskärnan i Moskva).

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Moskva?

Den billigaste flygplatsen i närheten av Moskva är generellt Moskva Domodedovo flygplats med ett genomsnittspris på 2 393 kr/person. Dessa priser varierar beroende på var resenärerna kommer ifrån. Resenärer som vill spara pengar kan ta en titt på momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Moskva?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Ryssland resor till Moskva. Inreserestriktioner

Ryssland har begränsat inresa för alla resenärer som inte är ryska medborgare, fast bosatta, bosatta med uppehållstillstånd, flygbesättningsmedlemmar, diplomater, medlemmar i internationella organisationer med säte i Ryssland och resenärer vars besök gäller en direkt släktings död. Från och med den 22 december till den 12 januari har Ryssland avbrutit flygningar till och från Storbritannien under en vecka. Den ryska regeringen tillåter utlänningar att komma in för medicinsk behandling eller för att ta hand om släktingar i Ryssland. Resenärer med en nära familjemedlem som är rysk medborgare får resa in i landet, men måste tillhandahålla styrkande dokumentation för sitt förhållande. Resenärer får passera ryska flygplatser så länge de inte kommer in i landet. Medborgare och invånare i Storbritannien, Vitryssland, Kuba, Egypten, Etiopien, Grekland, Japan, Kazakstan, Kirgizistan (som inte reser med flyg från SU1883 och SU1895), Maldiverna, Serbien, Seychellerna, Singapore, Sydkorea, Schweiz, Tanzania, Turkiet, Förenade Arabemiraten, som anländer direkt från deras land och inte via en tredje part, har rätt att resa in tillåtet att resa in i Ryssland, förutsatt att de har giltig visering, kan visa sitt medborgarskap eller vistelse och uppfylla andra inresekrav.

Inträdeskrav

Utländska resenärer måste ha ett medicinskt intyg med ett PCR-resultat med negativt Coronavirus (COVID-19) utfärdat inom 72 timmar före ankomst. Läkarintyget måste utfärdas på ryska eller engelska. En attesterad översättning till ryska accepteras.

Karantänskrav

Resenärer som reser in i Ryssland för permanent arbete, inklusive innehavare av högkvalificerade specialistvisum (HQS), måste vara isolerade i 14 dagar vid ankomsten. Alla andra ankomster behöver inte isoleras om de anländer med en reguljär flygning, förutsatt att de kan uppvisa ett negativt testresultat. Resenärer som inte tillhandahåller ovanstående dokumentation kommer att bli skyldiga att göra ett PCR-test för COVID-19 på egen bekostnad inom tre dagar efter ankomsten till Ryssland. Om resande utvecklar några symtom på COVID-19 och/eller testar positivt för COVID-19, måste de emellertid isolera sig själva tills de har återhämtat sig och testas negativt för COVID-19 på ett PCR-test. Resenärer som anländer från Storbritannien måste självisolera sig i 14 dagar.

Om du redan planerar att resa till Moskva inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Moskva

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Moskva
Finnair
5 juli
ARN09:00Stockholm Arlanda
5t 20m
1 stopp
SVO14:20Moskva Sjeremetevos internationella
24 juli
SVO13:20Moskva Sjeremetevos internationella
4t 10m
1 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
2 072 kr
Hitta liknande
Finnair
8 juli
ARN04:30Stockholm Arlanda
5t 40m
1 stopp
SVO10:10Moskva Sjeremetevos internationella
24 juli
SVO13:20Moskva Sjeremetevos internationella
4t 10m
1 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
1 981 kr
Hitta liknande
Finnair
29 juli
ARN04:30Stockholm Arlanda
5t 40m
1 stopp
SVO10:10Moskva Sjeremetevos internationella
11 aug.
SVO08:55Moskva Sjeremetevos internationella
8t 35m
1 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
2 147 kr
Hitta liknande
Finnair
29 juli
ARN04:30Stockholm Arlanda
5t 40m
1 stopp
SVO10:10Moskva Sjeremetevos internationella
12 aug.
SVO06:40Moskva Sjeremetevos internationella
10t 50m
1 stopp
ARN17:30Stockholm Arlanda
1 872 kr
Hitta liknande
Finnair
5 juli
ARN09:00Stockholm Arlanda
5t 20m
1 stopp
SVO14:20Moskva Sjeremetevos internationella
25 juli
SVO16:10Moskva Sjeremetevos internationella
12t 35m
1 stopp
ARN04:45Stockholm Arlanda
2 064 kr
Hitta liknande
Finnair
5 juli
ARN09:00Stockholm Arlanda
5t 20m
1 stopp
SVO14:20Moskva Sjeremetevos internationella
19 juli
SVO16:10Moskva Sjeremetevos internationella
12t 35m
1 stopp
ARN04:45Stockholm Arlanda
2 164 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Moskva

Om du letar efter enkelbiljetter till Moskva, visa några av våra erbjudanden nedan.
Aeroflot
22 juli
ARN08:40Stockholm Arlanda
2t 10m
SVO10:50Moskva Sjeremetevos internationella
1 498 kr
Hitta liknande
Finnair
19 juli
ARN04:30Stockholm Arlanda
5t 40m
1 stopp
SVO10:10Moskva Sjeremetevos internationella
1 182 kr
Hitta liknande
Finnair
22 juli
ARN04:30Stockholm Arlanda
5t 40m
1 stopp
SVO10:10Moskva Sjeremetevos internationella
1 390 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Moskva?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Moskva

Ukraine International Airlines, Brussels Airlines och Rossiya Airlines har billiga flyg till Moskva. Tänk på att om du bokar med ett lågprisbolag kan det tillkomma kostnader för bland annat handbagage, incheckat bagage och sittplats, avgifter som vanligtvis ingår i flygpriset. Andra populära flygbolag som trafikerar rutten från Sverige till Moskva är Aeroflot Russian Airlines, Air Baltic och Singapore Airlines. Hos momondo kan du jämföra olika flygrutter online och filtrera din sökning efter direktflygningar eller antal mellanlandningar du är villig att göra.

Vem flyger direkt till Moskva? Aeroflot Russian Airlines har en direktflygning mellan Stockholms Arlanda flygplats och Moskva.

Hur många timmar tar det att flyga till Moskva? En direktresa från Stockholm till Moskva tar ungefär två timmar.


Hur tar man sig från flygplatsen i Moskva till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Moskva plus avståndet till centrum

Billiga flyg till Moskva landar på någon av stadens tre internationella flygplatser. Sheremetyevo är Rysslands största flygplats med ungefär 31 miljoner passagerare per år. Domodedovo är den näst största och Vnukovo Airport är en mindre flygplats som trafikeras av flera lågprisbolag.


Populära flygresor till Moskva

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Moskva som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Moskva
Snabbaste flygtid
2t 10m
Billigast pris
1 790 kr
Flyg från Halmstad till Moskva
Snabbaste flygtid
26t 25m
Billigast pris
3 629 kr
Flyg från Jönköping till Moskva
Snabbaste flygtid
6t 45m
Billigast pris
6 126 kr

Hur tar man sig runt i Moskva?

Moskvas kollektivtrafik består av buss och tunnelbanenät. Under rusningstrafik bör du undvika alla transportmedel över jord och helt förlita dig till metron, då staden är känd för sina trafikstockningar. På den lokala internetportalen Yandex kan du till och med se de aktuella trafikstockningarna live. Tunnelbanan är utmärkt och är både ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram i Moskva. Tunnelbanan är dessutom en sevärdhet i sig då den är mycket vacker.

Något som är annorlunda med Moskva är att du kan vinka in vilken bil som helst från gatan och erbjuda föraren pengar för att ge dig en lift. Det är en gammal tradition i staden och fungerar nästan alltid. Annars skaffar du enkelt en app till någon av de lokala taxibolagen för att kunna beställa en bil.


Kan man flyga till Moskva utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du ett visum för att resa till Moskva. Visumet ansöker du om hos det ryska centret för viseringsansökningar i Stockholm. Det finns flera olika typer av visum du kan ansöka om men om du åker under en kortare semesterresa räcker det med ett turistvisum. Ett turistvisum gäller för resor på max 30 dagar. Handläggningstiden kan vara upp till tio dagar så se till att lämna in din ansökan i tid. Det tillkommer en avgift på cirka 700 kronor. När du reser till Ryssland måste du ha med dig ditt pass som legitimation, och visumet klistras också i passet. Observera att ditt pass måste vara giltigt i sex månader från och med datumet då ditt visum går ut. Innan du reser ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos de ryska myndigheterna då handläggningstider, pass- och visumregler alltid kan förändras.


Tips och råd om Moskva

Intresserad av sevärdheter i Moskva?

En av stadens största sevärdheter är Moskvas Kreml och det röda torget, centrum för den ryska staten och den ortodoxa kyrkan. Missa inte heller ett besök till Lenins mausoleum, Gorkyparken och Bolshoiteatern.

Vad bör jag packa för min resa?

Du måste ha med dig ett intyg på en aktuell reseförsäkring.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går men du rekommenderas att koka det eller köpa på flaska.

Ska jag dricksa i Moskva?

Nej, du behöver inte dricksa på restaurang.


 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass