Hitta billiga flyg till Moskva

1 vuxen
Ekonomi
0 väskor
Från?
Till?
tis. 26/9
tis. 3/10
Just nu visar vi inte sökresultat för denna plats.

Trender för flygresor till Moskva

Utforska inblicksdata för ditt flyg till Moskva och lägg upp den ultimata resplanen

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Moskva?

Hur lång tid tar det att flyga till Moskva?

Flygtiderna varierar beroende på vilken flygplats i Sverige du flyger från och vilken flygplats i Moskva du landar på. Om du till exempel flyger från Stockholm Arlanda till Moskva Domodedovo tar det i genomsnitt 25t 45m. Och andra sidan tar rutten Göteborg Landvetter till Moskva Domodedovo generellt omkring 44t 10m. Tänk på att det snabbaste alternativet alltid är ett direktflyg, så ta en titt på momondo för att se om det finns några lediga alternativ för din rutt.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Moskva?

Den bästa tiden att boka ett flyg till Moskva är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 2 789 kr.

Vanliga frågor om att flyga till Moskva

Den ryska staden är särskilt trevlig att besöka under sen vår och tidig höst då det är populärt med resor till Moskva. Även under jul och nyår är det många som väljer att köpa flygresor till Moskva. Säsongsvariationer påverkar priser på flygbiljetter till Moskva samt resor med hotell. För att hitta ett billigt pris på din resa kan du använda dig av momondos priskalender på nätet där du kan jämföra flygpriser för olika datum.

När är det billigast att boka flyg till Moskva? Billiga flyg till Moskva hittar du framför allt under november och januari som anses vara stadens lågsäsong. Bäst pris får du om du bokar ungefär två månader innan avresa istället för att vänta med att boka din flygstol till sista minuten.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Moskva?

Generellt är oktober den billigaste månaden att flyga från Sverige till Moskva. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 1 810 kr. Om du inte vill besöka Moskva i oktober bör du vänta med att flyga från Sverige till november månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 2 067 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Moskva?

Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Moskva. Om du planerar att flyga till Moskva, överväg då även att boka flyg till Moskva Sjeremetevos flygplats(28 km från stadskärnan i Moskva), Moskva Zhukovsky flygplats(40 km från stadskärnan i Moskva) eller Moskva Domodedovo flygplats(41 km från stadskärnan i Moskva).

När uppdaterade momondo senast priserna för flyg till Moskva?

Priserna för flyg till Moskva uppdaterades senast idag.

Hur gammal måste man vara för att flyga till Moskva?

Den lägsta åldern för att få flyga ensam är fem år, men flygbolag som erbjuder tjänster för ensamkommande barn (UNMR) har sina egna åldersgränser, inklusive regler för flygets längd, tidpunkter och mellanlandningar. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar med det enskilda flygbolaget som du bokar med för att resa till Moskva.

Vilket dokument eller ID-handling behöver jag för att flyga till Moskva?

De nödvändiga rese- och hälsodokumenten för din Moskva-resa kan variera beroende på dina reseplaner och individuella omständigheter. Generellt sett bör du ha med dig olika dokument, t.ex. ett nationellt ID-kort eller körkort och ett pass som är giltigt i sex månader efter ditt planerade ankomstdatum. Vi rekommenderar att du söker råd hos ditt flygbolag eller en betrodd tredje part, t.ex. IATA.


Så tar du dig till centrala Moskva från flygplatsen

Billiga flyg till Moskva landar på någon av stadens tre internationella flygplatser. Sheremetyevo är Rysslands största flygplats med ungefär 31 miljoner passagerare per år. Domodedovo är den näst största och Vnukovo Airport är en mindre flygplats som trafikeras av flera lågprisbolag.


Populära flygresor till Moskva

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Moskva som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Moskva
Snabbaste flygtid8t 35m
Billigaste pris1 933 kr
Flyg från Göteborg till Moskva
Snabbaste flygtid23t 45m
Billigaste pris4 792 kr

Så tar du dig runt i Moskva

Moskvas kollektivtrafik består av buss och tunnelbanenät. Under rusningstrafik bör du undvika alla transportmedel över jord och helt förlita dig till metron, då staden är känd för sina trafikstockningar. På den lokala internetportalen Yandex kan du till och med se de aktuella trafikstockningarna live. Tunnelbanan är utmärkt och är både ett snabbt och smidigt sätt att ta sig fram i Moskva. Tunnelbanan är dessutom en sevärdhet i sig då den är mycket vacker.

Något som är annorlunda med Moskva är att du kan vinka in vilken bil som helst från gatan och erbjuda föraren pengar för att ge dig en lift. Det är en gammal tradition i staden och fungerar nästan alltid. Annars skaffar du enkelt en app till någon av de lokala taxibolagen för att kunna beställa en bil.


Visumkrav för att besöka Moskva

Som svensk medborgare behöver du ett visum för att resa till Moskva. Visumet ansöker du om hos det ryska centret för viseringsansökningar i Stockholm. Det finns flera olika typer av visum du kan ansöka om men om du åker under en kortare semesterresa räcker det med ett turistvisum. Ett turistvisum gäller för resor på max 30 dagar. Handläggningstiden kan vara upp till tio dagar så se till att lämna in din ansökan i tid. Det tillkommer en avgift på cirka 700 kronor. När du reser till Ryssland måste du ha med dig ditt pass som legitimation, och visumet klistras också i passet. Observera att ditt pass måste vara giltigt i sex månader från och med datumet då ditt visum går ut. Innan du reser ska du alltid kolla upp de senaste inresebestämmelserna hos de ryska myndigheterna då handläggningstider, pass- och visumregler alltid kan förändras.


Börja planera din resa till Moskva


De bästa sakerna att se och göra i Moskva

Intresserad av sevärdheter i Moskva?

En av stadens största sevärdheter är Moskvas Kreml och det röda torget, centrum för den ryska staten och den ortodoxa kyrkan. Missa inte heller ett besök till Lenins mausoleum, Gorkyparken och Bolshoiteatern.

Vad bör jag packa för min resa?

Du måste ha med dig ett intyg på en aktuell reseförsäkring.

Ska jag skaffa ett lokalt eller internationellt SIM-kort?

Skaffa ett lokalt SIM-kort för att slippa höga kostnader.

Kan jag dricka kranvattnet?

Det går men du rekommenderas att koka det eller köpa på flaska.

Ska jag dricksa i Moskva?

Nej, du behöver inte dricksa på restaurang.


Varför använda momondo?

Varför ska jag använda momondo för att hitta ett flygerbjudande till Moskva?

momondo jämför priser från hundratals flygbolag och byråer så att du kan hitta och boka det bästa erbjudandet för flyg till Moskva. Varje år väljer och använder miljontals resenärer momondo – så att du är i gott sällskap.

Kan jag hitta flyg till Moskva ​​med flexibla bokningspolicys på momondo?

momondo gör det möjligt för användare att endast se de flyg till Moskva ​​som erbjuder en flexibel bokningspolicy, samt att använda många andra användbara filter och funktioner.

Hur kan momondo hjälpa mig hitta flyg till Moskva?

momondo erbjuder användbara filter som hjälper dig att hitta rätt flyg. Välj mellan allt från specifika flygtider och flygplatser till vilken betalningsmetod du föredrar. Vi har många alternativ som hjälper dig att boka ditt perfekta flyg till Moskva.

Jag är inte riktigt redo att boka ett flyg till Moskva ​​just nu. Kan momondo meddela mig om priserna ändras?

Ja, momondo erbjuder prisbevakning för flyg till Moskva. Efter att ha gjort en sökning på den här sidan kommer du kunna se inställningsfunktionen för prisbevakning. Ange bara en giltig e-postadress så meddelar momondo dig så fort priserna förändras.


Ett enklare sätt att hantera din resa till Moskva

Vi gör det superenkelt att schemalägga, organisera och resa med vänner eller familj. Trips är gratis – och tillgängligt för dig att använda oavsett var du bokar.