Hotell i Älvkarleby

Hitta de bästa erbjudandena för 11 hotell i Älvkarleby, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Älvkarleby

Det finns många mysiga hotell i Älvkarleby, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Älvkarleby resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Älvkarleby

Vad kostar ett hotell i Älvkarleby?

Hotell i Älvkarleby kostar från 1500 SEK per natt för ett dubbelrum med frukost inkluderat. Enkelrum kostar från 900 SEK per natt. Boende på vandrarhem kostar cirka 500 SEK per natt i dubbelrum med delat badrum. Stuga med plats för upp till fyra personer och eget kök kostar runt 750 SEK per natt under högsäsong. Tältplats och plats för husbil eller husvagn kostar 200-300 SEK. Under lågsäsongen kan det finnas bättre erbjudanden på boende i Älvkarleby.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Älvkarleby?

Den allra bästa tiden att bo på hotell i Älvkarleby är på sommaren då vädret är som bäst för utomhusaktiviteter. Det finns fina möjligheter till vandring och fiske i området samt möjlighet till bad på sandstränderna i Rullsand. Även hösten och våren kan bjuda på fina dagar med något färre besökare i området. Under regniga dagar finns det många aktiviteter att utforska i både Gävle och Uppsala dit man enkelt tar sig med antingen bil eller tåg.

Kan man resa till Älvkarleby med låg budget?

Det går att hitta billigt boende i Älvkarleby både i form av camping, stugor och vandrarhem. Särskilt boende med tillgång till kök kan hjälpa till att hålla budgeten nere. Den storslagna naturen i området erbjuder möjlighet till många friluftsaktiviteter helt gratis, särskilt för den som har egen utrustning. Älvkarleby är förhållandevis prisvärt trots sin närhet till huvudstadsområdet.

De bästa transportmedlen i Älvkarleby

Inom Älvkarleby ligger alla bekvämligheter på gångavstånd. Det är enkelt att ta sig till både Gävle och Uppsala med tåg. Tåg norrut till Gävle tar endast 15 minuter och kostar 70 SEK för en enkel biljett. Tåg söderut till Uppsala tar 55 minuter och kostar cirka 100 SEK för en enkel biljett. Tåget passerar även Arlanda flygplats och fortsätter mot Stockholm, som är en 90 minuters resa från Älvkarleby.

Parkering i Älvkarleby

Hotell i Älvkarleby erbjuder gratis parkering till sina gäster. Dessutom är det gratis att parkera inom Älvkarleby kommun och det finns gott om parkeringsplatser nära service och handel i centrum.


Hur mycket kostar ett hotell i Älvkarleby per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Älvkarleby till låga priser.
4 stjärnor eller mer
Clarion Hotel Winn
Bäst värde

Clarion Hotel Winn

8,1

1 064 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Älvkarleby

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Älvkarleby
Clarion Hotel Winn

Clarion Hotel Winn

8,1

1 065 kr

Visa erbjudanden för hotell
Älvkarleby Turist & Konferenshotell

Älvkarleby Turist & Konferenshotell

1 151 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Älvkarleby

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Clarion Hotel Winn

Clarion Hotel Winn

8,1

1 065 kr

Visa erbjudanden för hotell

Vart är det bra att bo i Älvkarleby?

Det finns ett fåtal hotell i Älvkarleby. Älvkarleö Herrgård är ett mysigt hotell i lantlig stil som är perfekt för en romantisk weekend bara en kort resa från Uppsala och Stockholm. Älvkarleby Turist- och Konferenshotell ligger vackert med utsikt över Dalälven. De erbjuder enkel-, dubbel- och familjerum med frukost inkluderat. Det finns även möjlighet att ta med husdjur. På anläggningen finns fina faciliteter för konferens och dessutom möjighet att prova på många olika aktiviteter. Även Älvkarleby Fiskecamping erbjuder möjlighet till konferens samt större fester. På campingen finns förutom plats för tält, husbil och husvagn även uthyrning av stugor med eget kök. Mitt i Älvkarlebyfallen ligger Café Furiren som både har ett mysigt café och erbjuder boende på vandrarhem. Det går att hyra enkel-, dubbel- och familjerum eller en hel villa med plats för upp till 30 personer. Då det är en liten ort är utbudet av billiga hotell i Älvkarleby begränsat. För den som är ute efter billigt boende kan det rekommenderas att ta sig in till Gävle eller Uppsala där utbudet är betydligt större.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Älvkarleby

Älvkarleby ligger i Uppland, mitt emellan Uppsala och Gävle, där den mäktiga Dalälven mynnar ut i havet. Området bjuder på mycket vacker natur i närheten till älven och sportfiske är en av de mest populära aktiviteterna. Vattnet runt Älvkarleby är rikt på bland annat lax, gös och öring. Flera olika företag anordnar guidade fisketurer samt uthyrning av utrustning. Upplandsleden sträcker sig genom kommunen och bjuder på fin vandring samt möjlighet att köra mountainbike. Det är också möjligt att uppleva Älvkarleby från hästryggen. Älvkarleby Turridning anordnar turer för hela familjen på allergivänliga basjkirhästar. Inom Billuddens naturreservat ligger Rullsand med sina kilometerlånga sandstränder. Här finns möjlighet till många sköna bad i vackra omgivningar under sommaren. Stränderna är långgrunda och passar familjer med barn. För den som vill prova några av områdets lokala specialiteter ligger Restaurang Kungsådran på Laxön, mitt i Älvkarlebyfallen. Här serveras bland annat lax som kommer direkt från det lokala rökeriet. (Pris kontrollerat 02/04/2019).


Reseinformation om Älvkarleby

Hur länge stannar besökare i Älvkarleby?

I genomsnitt stannar besökare i Älvkarleby totalt 2 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Älvkarleby?

Ett hotellrum i Älvkarleby kommer generellt att kosta dig 1 151 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.