Hotell i Mariestad

Hitta de bästa erbjudandena för 23 hotell i Mariestad, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Mariestad

Hitta det perfekta hotellet i Mariestad för arbete eller semester


Saker att göra i Mariestad

Mariestad Cathedral

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Mariestad Cathedral?

Hotell i närheten av Mariestad Cathedral är vanligtvis 11 % dyrare än genomsnittshotellet i Mariestad, som ligger på 1 090 kr.

Hotell nära Mariestad Cathedral

När är det bra timing att boka ett hotell i Mariestad?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Mariestad
Dyraste veckodag
fredag
Billigaste veckodag
torsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 528 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

snittpris de senaste 2 veckorna


Resetips Mariestad

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Mariestad

Vad kostar ett hotell i Mariestad?

Ett hotell i Mariestads centrum kostar mellan 1200 och 1600 SEK per natt beroende på om du bokar hotell med många bekvämligheter eller boenden med enklare rum. Prisvärda vandrarhem ligger på cirka 600 SEK per natt. När du söker efter boenden kan du välja att sortera resultaten på de billigaste alternativen för att hitta ett billigt pris.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Mariestad?

Mariestad är bäst att besöka under juli och augusti då restaurangernas uteserveringar är öppna och den lilla staden är full av liv. Under sommaren kan du njuta av läget vid Vänerns strand med badplatser som är passande även för barn. För att få hotellpriserna så låga som möjligt ska du däremot undvika sommarens högsäsong och istället sikta på vinterhalvårets lågsäsong.

Kan man resa till Mariestad med låg budget?

Det går bra att resa till Mariestad med en liten budget då staden erbjuder billigt boende i form av vandrarhem och lägenhetshotell. Med en lägenhet sparar du dessutom pengar genom att själv kunna laga måltider istället för att äta ute.

De bästa transportmedlen i Mariestad

Mariestad har en mycket liten stadskärna vilket gör att du lätt tar dig omkring inne i centrum. Där finns även stadens Centralstation från vilken du enkelt kan ta dig till och från staden med SJ:s tåg. Om du ska ta dig omkring i omgivningarna kring Vänern eller upptäcka landskapet inåt landet kan det vara en god idé att hyra bil. Kollektivtrafiken i området består annars av bussar som drivs av Västtrafik. Via Västtrafiks app kan du se tidtabeller och planera din resa.

Parkering i Mariestad

I Mariestad hittar du avgiftsfri parkering nära centrum. Bland annat kan du ställa bilen utan någon kostnad vid Stadsparken och Östra Järnvägsgatan. Mitt inne i centrum tas det ut en avgift på cirka 10 SEK för att parkera. Detta betalas antingen via parkeringsautomater eller via parkeringsappen Parkster. Om du har en elbil kan du ladda denna vid Gamla Torget eller Östra Järnvägsgatan.


Hur mycket kostar ett hotell i Mariestad per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Mariestad till låga priser.
3 stjärnor
Hotel Wictoria
Bäst värde

Hotel Wictoria

8,4

1 015 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Mariestad

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Mariestad
Hotel Wictoria

Hotel Wictoria

8,4

1 016 kr

Visa erbjudanden för hotell
Stadshotellet Mariestad

Stadshotellet Mariestad

7,8

1 268 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Mariestad

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Hotel Wictoria

Hotel Wictoria

8,4

1 016 kr

Visa erbjudanden för hotell
Stadshotellet Mariestad

Stadshotellet Mariestad

7,8

1 268 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Mariestad?

Mariestad ligger vackert beläget vid Vänerns strand och för att dra nytta av detta läge ska du bo på hotell med utsikt över sjön. Hotell i Mariestad med sjöutsikt ligger norr om Mariestads Centralstation och nära Karlsholme och Folkets Park. Här hittar du hotell i Mariestads centrum med tre stjärnor som erbjuder gratis frukost och rum med badkar. Även billiga hotell i Mariestad ligger inne i centrum med vacker utsikt. Bland annat kan du boka hotell eller vandrarhem till prisvärt och billigt pris. Inne i centrum hittar du butiker och restauranger, många längs med huvudgatan Esplanaden. Det finns även annorlunda boende i Mariestads centrum som lägenhetshotell där du kan bo med eget kök. Om du söker en romantisk vistelse som är mer privat och naturnära ska du bo vid närliggande Käckestad där du hittar mysiga hotell och bed & breakfast alternativ. Leta hotell i Mariestad hos momondo för att specifikt söka efter boenden som passar dina önskemål.


Om Mariestad

Mariestad, även kallad Vänerns pärla, är en charmig småstad som lockar besökare från hela Europa. Här hittar du både kultur, avkoppling och naturliv. För att uppleva omgivningarna behöver du inte nödvändigtvis ge dig ut på någon längre strapats. Mitt i staden kan du gå på promenad över de fyra broar som binder samman staden på båda sidorna av floden Tidan och ner till Vänerns strand. I Mariestad hittar du även konststigen Tidan, ett promenadstråk där konstinstallationer ligger längs med vägen. Installationerna längs med konststigen är skapade både av konstnärer och barn och bjuder på ett färggrant supplement till småstadsupplevelsen även under vinterhalvårets gråare dagar. Under sommaren äger flera årliga evenemang rum som kan vara roliga att besöka. Stora Folkparksdansen som hålls på Karlsholme varje år är en upplevelse som hela staden engagerar sig i. Även Göta kanalsimmet är ett mycket välbesökt evenemang där deltagare i alla åldrar simmar i kanalen. (Pris kontrollerat 01/03/2019).


Reseinformation om Mariestad

Hur länge stannar besökare i Mariestad?

Den genomsnittliga längden på en vistelse i Mariestad är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Mariestad?

Priset på ett hotellrum i Mariestad kommer att variera beroende på efterfrågan, läge och betyg. I genomsnitt kostar ett rum runt 866 kr per natt.

Vilken dag är det billigast att bo i Mariestad?

onsdag hittar du oftast det lägsta priset för hotellrum i Mariestad. Det högsta priset tenderar att vara på torsdag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Mariestad?

I genomsnitt kostar ett vandrarhem i Mariestad kring 495 kr. Detta pris är per person, per natt och gäller för vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre. Det är 372 kr billigare än ett genomsnittligt hotell i Mariestad.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Mariestad