Hotell: Orsa

Hitta de bästa erbjudandena för 30 hotell i Orsa, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Orsa

Hitta det perfekta hotellet i Orsa för arbete eller semester


Saker att göra i Orsa

Hamra National Park

Vad är genomsnittspriset för ett hotell i närheten av Hamra National Park?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Hamra National Park är 373 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo hotel nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Hamra National Park under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Hamra National Park är vanligtvis 63 % billigare än genomsnittshotellet i Orsa, som ligger på 1 032 kr.

Hotell nära Hamra National Park

Resetips Orsa

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Orsa

Vad kostar ett hotell i Orsa?

Hotell i Orsa varierar i pris beroende på vilka bekvämligheter som erbjuds. I centrum hittar du billiga hotell i Orsa med konferenslokaler för ungefär 600 SEK per natt. En plats på camping kostar drygt 400 SEK per natt. Om du bor på finare hotell med frukost, badkar och utsikt över sjön kan du räkna med drygt 1000 SEK per natt. Hos momondo kan du specifikt söka efter boende i Orsa för den prislapp du kan tänka dig.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Orsa?

Orsa ska du allra helst besöka under sommaren eller mitt under vintern. Boka hotell mellan juni och augusti för att se orten när den är som allra livligast under sommarens högsäsong. Under denna period finns det många aktiviteter som anordnas, bland annat konserter och guidningar av olika slag. Att bo på hotell under denna period är dock som allra dyrast. Du kan även med fördel åka till Orsa under vintern då du kan åka skidor i fjällen.

Kan man resa till Orsa med låg budget?

Det går bra att resa till Orsa på en liten budget. Bäst är då att bo centralt men att välja ett billigt boendealternativ. På så vis behöver du inte hyra bil utan kan ta dig omkring till fots eller med cykel. Särskilt under sommaren finns många aktiviteter som är gratis och du kan ge dig ut på vandringar eller cykelturer. Under vintern är det svårare att klara sig på en liten budget då många vinteraktiviteter är dyrare.

De bästa transportmedlen i Orsa

Dalatrafiken sköter all kollektivtrafik i Orsa, men då stadskärnan är mycket liten kan du för det mesta ta dig fram till fots eller med cykel. Under vintern finns gratisbussen Grönklitt express som tar dig till det lokala skidområdet.

Parkering i Orsa

I Orsa kan du parkera gratis. Olika platser har dock tidsbegränsningar som du behöver följa för att undvika böter. Det är alltid skyltat vid parkeringsplatserna så du ser vilken tidsbegränsning som gäller.


Hur mycket kostar ett hotell i Orsa per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Orsa till låga priser.

Vandrarhem och billiga hotell i Orsa

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Orsa

Kristinebergs Bed & Breakfast Mora

7,4

531 kr

Visa erbjudanden för hotell

Trunna Vandrarhem & Konferens

7,7

307 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hansjö Stugby

8,0

647 kr

Visa erbjudanden för hotell

Prinsgården B&B rum stugor

7,8

448 kr

Visa erbjudanden för hotell

Mora Parken

7,8

738 kr

Visa erbjudanden för hotell

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Orsa

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

Prinsgården B&B rum stugor

7,8

448 kr

Visa erbjudanden för hotell

Mora Parken

7,8

738 kr

Visa erbjudanden för hotell

Orsa Station Bed & Breakfast

9,4

887 kr

Visa erbjudanden för hotell

Mora Hotell & Spa

7,9

1 492 kr

Visa erbjudanden för hotell

Trunna Vandrarhem & Konferens

7,7

307 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kristinebergs Bed & Breakfast Mora

7,4

531 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man bo i Orsa?

I Orsa hittar du mängder av olika typer av boenden. Om du ska resa på en naturnära semester kan du bland annat bo på något av områdets campingplatser. Camping finns både nära centrum, vid stranden mot Orsasjön, samt inåt landet. Att bo centralt är en fördel om du inte har bil under resan då du kan promenera från järnvägsstationen eller busstorget. Nära tågstationen hittar du både hotell i Orsas centrum, vandrarhem och bed & breakfast. Det finns flera bra hotell i Orsa med flera stjärnor. Annorlunda boenden i området är bland annat gårdar och stugor som du kan hyra ute på landsbygden. Detta passar om du söker en lantlig atmosfär med mysiga hotell eller värdshus. Tips på hotell hittar du via momondo där du kan fylla i vilka kriterier du önskar och få rekommendationer på boende i Orsa via sökmotorn. Du kan till och med söka efter en specifik atmosfär. Du kan till exempel hitta romantiska hotell för en lugn weekend eller barnvänligt boende med familjerum.


Om Orsa

Orsa ligger mitt i Dalarna och är en utmärkt destination för att uppleva dalakulturen. Vackert belägen vid Orsasjön ligger orten i ett naturskönt landskap som bjuder på utomhusaktiviteter året om. Naturen runt Orsa är unik då den har en mängd orkidéarter som växer vilt i skogarna. Du hittar även mosippor på de vackra ängarna i området. Ge dig ut på en cykeltur för att uppleva landskapet eller vandra upp på Orsas allra högsta berg Korpimäki. Under vintern lockas besökare från hela landet till Orsa för ortens vintersporter. Du kan då ge dig ut på långa skridskofärder över Orsasjön eller långfärdsskidåkning runt Morastrand. Om du är mer intresserad av alpin skidåkning tar du dig till skidanläggningen Orsa Grönklitt där det finns backar både för avancerade åkare och nybörjare. För barn anordnas även skidskola. En sevärdhet du inte ska missa i Orsa är Helvetesfallet och Storstupet. Floden Ämån har skurit sig ner i berggrunden och skapat en ravin där du får vackra vyer över vattenfallet. (Pris kontrollerat 13/03/2019).


Reseinformation om Orsa

Hur länge stannar besökare i Orsa?

I genomsnitt stannar besökare i Orsa totalt 2 nätter.

Hur mycket kostar ett hotell i Orsa?

Priset på ett hotellrum i Orsa kommer att variera beroende på efterfrågan, läge och betyg. I genomsnitt kostar ett rum runt 929 kr per natt.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Orsa?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) i Orsa kostar i genomsnitt 286 kr per person per natt. Det är 644 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Orsa.