Hotell i Skövde

Hitta de bästa erbjudandena för 16 hotell i Skövde, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Skövde

Hitta det perfekta hotellet i Skövde för arbete eller semester


Saker att göra i Skövde

Arena Skövde
Hertig Johan's Square

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Arena Skövde?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Skövde närmst Arena Skövde kan du vänta dig priser på 712 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 712 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Arena Skövde. Hotell i närheten av Arena Skövde är vanligtvis 24 % billigare än genomsnittshotellet i Skövde, som ligger på 940 kr.

Hotell nära Arena Skövde

Finns det tillgängliga hotell i närheten av Hertig Johan's Square?

Användare på momondo har rekommenderat 7 hotell för andra användare som vill bo i närheten av Hertig Johan's Square. Hotell i detta område har ett genomsnittspris på 825 kr per natt. Dessa priser kan komma att ändras beroende på en rad faktorer, bland annat årstid. Hotell i närheten av Hertig Johan's Square är vanligtvis 12 % billigare än genomsnittshotellet i Skövde, som ligger på 940 kr.

Hotell nära Hertig Johan's Square

När är det bra timing att boka ett hotell i Skövde?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Skövde
Lågsäsong
november
Högsäsong
januari

är den billigaste månaden att bo här

58 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

32 %

förväntad prisökning

Pris
423 kr - 1 466 kr
Dyraste veckodag
måndag
Billigaste veckodag
onsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

929 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

894 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Skövde är: 3 stjärna, samma dag som din vistelse börjar.
3-stjärnigt
886 kr - 1 094 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Skövde

Hur hittar man billiga hotell i Skövde?

Genom att använda dig av momondos sökfunktion online kan du jämföra priser på olika hotell i Skövde och hitta ett boendealternativ till bra pris. I sökfunktionen på nätet kan du också filtrera sökningen efter diverse faktorer som hotellfaciliteter, områden och stjärnbetyg. Tänk på att om du specifikt väljer att söka efter hotell med spa eller träningsutrymmen är priserna ofta högre. En genomsnittlig hotellnatt på ett trestjärnigt hotell i Skövde kostar ungefär 1 300 kronor.

Skövde på liten budget?

För att hålla kostnaderna nere under resan är ett tips att boka ditt boende ett par månader i förväg, detta då priserna tenderar stiga om du väntar till sista minuten. Du sparar också mycket pengar på att förlita dig till stadens goda cykelförbindelser istället för att hyra bil och betala för bensin samt parkering.

Hur tar man sig runt i Skövde?

Staden främjar cyklande och det finns därför mycket bra cykelvägar som är lätta att ta sig fram på. På stadens turistinformation kan du hämta ut en karta över cykelvägarna i omgivningarna och du kan även hitta kartan online. För kollektivtrafiken är resecentrum i mitten av staden knutpunkten för lokaltrafiken. Härifrån kan du ta tåg till andra orter eller lokalbussar för Skövdes olika områden. De lokala bussarna trafikeras av Västtrafik.

Kan man boka hotell i Skövde utan kreditkort?

När du bokar ett hotell i Skövde behöver du vid bokningstillfället uppge ett kreditkort. Du kan även lämna ett kontokort, men då reserverar hotellet ofta en summa på kortet som betalningsgaranti under din vistelse. Om du varken vill uppge konto- eller kreditkort får du kontakta hotellet och fråga om du istället tillåts lämna en kontant deposition vid incheckningstillfället.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Skövde?

För att själv checka in på hotell i Skövde behöver du vara myndig, det vill säga 18 år gammal.

Deposition på hotell?

Om du uppgett kredit- eller kontokort vid boknings- eller incheckningstillfället behöver du inte lämna någon deposition. Om du inte vill uppge betalkort går det ibland bra att lämna en kontant deposition.

Parkering i Skövde

Skövde kommun ser helst att besökare lämnar bilen hemma för att istället ta sig fram med kollektivtrafik eller cykel. Om du ända tar bilen hittar du en parkeringskarta på stadens hemsida som visar kommunala parkeringsplatser och parkeringshus. Du betalar enkelt via automat eller SMS.


Hur mycket kostar ett hotell i Skövde per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Skövde till låga priser.
3 stjärnor
Knistad Hotell & Konferens
#1 Mest populära

Knistad Hotell & Konferens

8,2

1 120 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hallebergs B&B
Bäst värde

Hallebergs B&B

8,6

851 kr

Visa erbjudanden för hotell

De bästa priserna hittade av momondo-användare de senaste 24 timmarna.

Vandrarhem och billiga hotell i Skövde

Dessa hotell och vandrarhem erbjuder ofta billiga vistelser i Skövde
Marielund Gård

Marielund Gård

8,2

322 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hallebergs B&B

Hallebergs B&B

8,6

851 kr

Visa erbjudanden för hotell
Knistad Hotell & Konferens

Knistad Hotell & Konferens

8,2

1 120 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Skövde

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Skövde

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg
Marielund Gård

Marielund Gård

8,2

322 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hallebergs B&B

Hallebergs B&B

8,6

851 kr

Visa erbjudanden för hotell
Knistad Hotell & Konferens

Knistad Hotell & Konferens

8,2

1 120 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Skövde

Vilket område du väljer att bo inom beror på vad du planerar hitta på under din vistelse i staden. I Skövdes centrum bor du nära centralen och har då gångavstånd till de flesta bekvämligheter. Här hittar du Turistbyrån där du kan hämta ut en karta över staden och dess sevärdheter. Inne i centrum bor du bland annat nära Sankta Helena Kyrka och Skövdes kulturcenter. Precis söder om Boulognerskogen hittar du den populära attraktionen Balthazaar Science Center. Här kan barnen prova på roliga vetenskapliga experiment i de interaktiva utställningarna.

I stadsdelen Norrmalm, som ligger mycket centralt, har du gångavstånd till centrum men bor i ett trevligt bostadsområde som passar bra för barnfamiljer. I den norra delen av stadsdelen hittar du många butiker och affärer liksom det stora köpcentrumet Elins Esplanad som huserar ett trettiotal butiker.

Om du vill ha en avkopplande vistelse bör du kika på boenden utanför centrum där du dessutom kan hitta billigare priser på hotell i Skövde. I området Källegården, söder om centrum, bor du nära Ryttmästarbostället som är en av stadens främsta sevärdheter. Här kan du, tack vare guidade visningar av husen som är uppbyggda efter en 1600-talets ritningar, lära dig mer om hur folket levde för 400 år sedan.


Om Skövde

Skövde ligger vid foten av berget Billingen som är ett av Västergötlands största fritidsområden. Här kan du njuta både av aktiv tid i naturen med vandring, skidåkning och cykling, men även avkopplande aktiviteter som svamp- och bärplockning. Berget erbjuder underhållande aktiviteter för hela familjen året om. Under vintern finns det flera skidspår för långfärdsåkning och även en slalombacke. Under de varmare månaderna är det motionsspår och mountainbikeåkning som gäller.

Staden bjuder även på flera kulturella sevärdheter. Börja med ett besök till Skövde Stadsmuseum som ligger i en gammal textilfabrik i stadsdelen Norrmalm. Här kan du lära dig mer om stadens historia och kulturarv med både permanenta och temporära utställningar. Gör även en visit till Konstmuseet i Skövde Kulturhus, som för övrigt är Sveriges första kulturhus. Husets arkitektur speglar tidsandan på 40-talet då tanken var att skapa ett kulturellt rum för alla medborgare.

Skövde är ett bra semestermål för barnfamiljer med flera familjevänliga aktiviteter. Ta med barnen till Balthazar Science Center där de själva får experimentera med vetenskap och använda sin kreativitet. Nära staden hittar du även Skandinaviens största vattenpark – Skara Sommarland. Här kan barnen åka vattenrutschbana och testa på adrenalinfyllda åkattraktioner. Inne i parkens område hittar du även restauranger, fik och en mängd kiosker.


Reseinformation om Skövde

Hur länge stannar besökare i Skövde?

Den genomsnittliga längden på en vistelse i Skövde är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Skövde?

I genomsnitt kostar det cirka 964 kr per natt att boka ett rum i Skövde. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Skövde?

Det är mest ekonomiskt att boka hotell i Skövde i november. Priserna du betalar då kan vara 58% lägre än under högsäsong. Det här är en bra period att boka för att få ett fantastiskt erbjudande.

Vilken dag är det billigast att bo i Skövde?

tisdag hittar du oftast det lägsta priset för hotellrum i Skövde. Det högsta priset tenderar att vara på söndag.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Skövde?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) i Skövde kostar i genomsnitt 590 kr per person per natt. Det är 374 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Skövde.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Skövde