Hotell i Varberg

Hitta de bästa erbjudandena för 43 hotell i Varberg, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotellen i Varberg

Hitta det perfekta hotellet i Varberg för arbete eller semester


Saker att göra i Varberg

Grimeton Transmitter
Varberg Castle
Kallbadhuset

Hur mycket kostar hotell i närheten av Grimeton Transmitter?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Grimeton Transmitter är 1 036 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 2 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Grimeton Transmitter under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Grimeton Transmitter är vanligtvis 5 % billigare än genomsnittshotellet i Varberg, som ligger på 1 102 kr.

Hotell nära Grimeton Transmitter

Hur mycket kostar hotell i närheten av Varberg Castle?

Genomsnittspriset för hotell i närheten av Varberg Castle är 834 kr per natt. Utav dessa hotell rekommenderar användare på momondo 12 hotell nedan för dem som vill bo i området. Eftersom det är mer populärt att besöka Varberg Castle under vissa tider på året än andra kan priserna därför variera beroende på när du planerar att resa. Hotell i närheten av Varberg Castle är vanligtvis 24 % billigare än genomsnittshotellet i Varberg, som ligger på 1 102 kr.

Hotell nära Varberg Castle

Hur mycket kostar hotell i närheten av Kallbadhuset?

Om du planerar att bo på något av momondos rekommenderade hotell i området kring Varberg närmst Kallbadhuset kan du vänta dig priser på 834 kr/natt. Detta pris fluktuerar beroende på årstid. Generellt är ett pris på 834 kr/natt ett bra erbjudande för momondo-användare som bor i närheten av Kallbadhuset. Hotell i närheten av Kallbadhuset är vanligtvis 24 % billigare än genomsnittshotellet i Varberg, som ligger på 1 102 kr.

Hotell nära Kallbadhuset

När är det bra timing att boka ett hotell i Varberg?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Varberg
Lågsäsong
november
Högsäsong
september

är den billigaste månaden att bo här

6 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

7 %

förväntad prisökning

Pris
1 092 kr - 1 232 kr
Dyraste veckodag
lördag
Billigaste veckodag
onsdag

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 011 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

snittpris de senaste 2 veckorna

Genomsnittspris (helgnatt)

1 491 kr

snittpris de senaste 2 veckorna

Billigaste tiden att boka på
Den billigaste tiden att boka hotell i Varberg är: 1-2 stjärna, 20 dagar i förväg. 3 stjärna, 69 dagar i förväg. 4-5 stjärna, 86 dagar i förväg.
1-2-stjärnigt
647 kr - 962 kr
3-stjärnigt
1 011 kr - 1 210 kr
4-5-stjärnigt
1 351 kr - 1 426 kr

Bra att veta

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Varberg

Hur hittar man billiga hotell i Varberg?

Hos momondo kan du jämföra priser online på hotell i Varberg för att fynda ett boende till en billig peng. På nätet kan du filtrera din sökning efter faktorer som stjärnbetyg, områden och hotellfaciliteter, men tänk på att högre kriterier ofta filtrerar bort billigare alternativ. Hotell med spa eller med gym är till exempel dyrare. Ett genomsnittligt pris på ett trestjärnigt hotell i Varberg ligger på ungefär 1 500 kronor per hotellnatt.

Varberg på liten budget?

Även om Varberg är känd som exklusiv kurort finns det flera budgettips för att spara pengar under din vistelse. Först och främst bör du boka resan med god framförhållning, istället för att vänta till sista minuten. Hyr en cykel för att ta dig runt istället för att använda dig av bil eller kollektivtrafik – cykel är dessutom ett mycket trevligt färdmedel. Istället för att boka in dig på någon av stadens spaanläggningar kan du bege dig till Varbergs vackra stränder – helt gratis!

Hur tar man sig runt i Varberg?

Varbergs kollektivtrafik består av bussar som trafikeras av Hallandstrafiken. Bussarna tar dig runt om i hela regionen, men också mellan olika stadsdelar och områden i Varberg. Biljetterna köper du i biljettautomater belägna på stationerna, via mobilen, eller från någon av återförsäljarna. Från Varberg kan du även ta färjan över till Danmarks Grenå vilket är en trevlig utflykt.

Kan man boka hotell i Varberg utan kreditkort?

Oftast behöver du lämna ett kredit- eller kontokort vid bokningstillfället. Om du använder ett kontokort istället för ett kreditkort kan hotellet reservera en deposition på ditt kort. Om du inte vill använda något betalkort bör du kontakta hotellet och fråga om du istället kan lämna en kontant deposition vid incheckningstillfället.

Hur gammal måste man vara för att checka in på hotell i Varberg?

Du behöver vara minst 18 år gammal för att checka in på hotell i Varberg utan målsman.

Deposition på hotell?

Om du inte vill uppge ett kredit- eller kontokort vid bokning eller incheckning kan vissa hotell acceptera en kontant deposition.

Parkering i Varberg

I Varberg kan du parkera gratis på de kommunala parkeringarna. Du behöver bara hämta ut en p-skiva, vilket du gör vid turistinformationen eller i flera av ortens affärer. Du får som längst parkera bilen i 24 timmar. Det finns flera centralt belägna parkeringshus i orten och på stadens hemsida hittar du en karta som visar var de olika pareringsalternativen finns.


Hur mycket kostar ett hotell i Varberg per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Varberg till låga priser.

Vandrarhem och billiga hotell i Varberg

Dessa hotell och vandrarhem är de billigaste boendena i Varberg

B&B Olsegården

8,9

224 kr

Visa erbjudanden för hotell

Pålavägen 12

9,6

423 kr

Visa erbjudanden för hotell

Varbergs Vandrarhem

7,7

332 kr

Visa erbjudanden för hotell

Kullasjö B&B

8,0

440 kr

Visa erbjudanden för hotell

Fastningens Vandrarhem

8,3

357 kr

Visa erbjudanden för hotell

Smedjan i Kärradal

7,9

448 kr

Visa erbjudanden för hotell
Hitta populära vandrarhem i Varberg

Hitta hotellen som ger dig bäst valuta för pengarna i Varberg

Dessa hotell har de bästa priserna för sina betyg

B&B Olsegården

8,9

224 kr

Visa erbjudanden för hotell

Pålavägen 12

9,6

423 kr

Visa erbjudanden för hotell

Fastningens Vandrarhem

8,3

357 kr

Visa erbjudanden för hotell

Okens Bed & Breakfast

9,0

1 086 kr

Visa erbjudanden för hotell

Torkel Jönsgård Bed & Breakfast

9,4

498 kr

Visa erbjudanden för hotell

Varbergs Vandrarhem

7,7

332 kr

Visa erbjudanden för hotell

Var ska man boka hotell i Varberg

Den historiska kurorten Varberg ligger i Halland på Sveriges västkust, mellan Göteborg och Halmstad. Staden är känd för sina spaanläggningar och bad dit besökare från hela landet vallfärdar. Inom vilket område du väljer att bo påverkar givetvis både priser och närhet till stadens sevärdheter.

Inne i ortens centrum, vid kusten, bor du bekvämt nära centralen. I centrum har du promenadavstånd till det mesta och här kan du verkligen få en avkopplande semester med allt vad kurorten har att erbjuda. Bland annat bor du nära Societetsparken som anlades under 1800-talet då orten blev känd som populär kurort. I parken planterades många lummiga träd för att skydda de förnäma gästerna från solen – en solbränna var inte på modet vid sekelskiftet! I centrum bor du även nära Varbergs fästning som är en av områdets populäraste sevärdheter.

Om du kan tänka dig att bo en bit från de centrala delarna, men samtidigt ha tillgång till centrum, kan Apelvikshöjd eller Mariedal, söder om centrala Varberg, vara att rekommendera. Här hittar du boende till bra pris och du omges dessutom av ett stort grönområde. Med cykel kan du relativt snabbt ta dig ner till de centrala kvarteren.


Om Varberg

Det är inte konstigt att Varberg blev en populär kurort under 1800-talet. Längs med kusten sträcker sig nämligen 60 kilometer av vackra vita sandstränder, den vita kustremsan gör att orten är ett populärt semesterresmål än i dag. Här kan du verkligen koppla av med sol och bad. Besök någon av områdets härliga restauranger där utsökta fisk- och skaldjursrätter, direkt från Kattegatt, dukas upp.

Varbergs fästning är inte bara ett landmärke men också en av stadens mest populära sevärdheter. Fästningen ligger vackert vid havet och härifrån har du ljuvliga vyer av både staden och vattnet. Inne i fästningen hittar du även Hallands kulturhistoriska museum där du kan titta in efter en guidad tur av borgen.

En promenad längs den två och en halv kilometer långa strandpromenaden är naturligtvis ett måste. Längs promenadstråket hittar du restauranger och barer – men framför allt flera inbjudande stränder. Här finns barnvänliga och långgrunda sandstränder, nakenbad och klipphällar. Alldeles intill Varberg Fästning hittar du det kända Kallbadhuset där du kan bada bastu med utsikt över havet.

För en trevlig utflykt är världsarvet i Grimeton att rekommendera. Sevärdheten består av en radiostation från 20-talet och här finns ett teknikcentrum som är underhållande för vuxna såväl som barn. Inne på centret lär du dig om radiovågor och hur man kommunicerade innan internet och mobiltelefon.


Reseinformation om Varberg

Hur länge stannar besökare i Varberg?

Det vanligaste valet bland våra användare för besök i Varberg är 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Varberg?

I genomsnitt kostar det cirka 644 kr per natt att boka ett rum i Varberg. Priserna varierar beroende på faktorer som betyg, årstid och hotellets läge.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Varberg?

Den billigaste månaden att boka hotell i Varberg är november. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 7% billigare än under högsäsong.

Vilken dag är det billigast att bo i Varberg?

För närvarande är tisdag den billigaste dagen att bo på hotell i Varberg. fredag är den dyraste.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Varberg?

Vandrarhem och hotell med 2 stjärnor eller mindre i Varberg kostar cirka 638 kr för en sängplats per person. Det är cirka 6 kr lägre än genomsnittskostnaden för ett hotell i Varberg.

Vika sevärdheter är populära under mars månad med tanke på vädret i Varberg?

Om du är på jakt efter ett hotell i Varberg i mars är det viktigt att veta att genomsnittstemperaturen är 0 °C och att det finns en liten chans att det ska snöa då den förväntade nederbörden endast är 20 mm.


momondos favorithotell

Ta reda på mer om hotellen som användare föredrar i Varberg