Flyg till Bujumbura

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
ons 26/1
ons 2/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Bujumbura.
Visa nuvarande reserestriktioner för Burundi

Billigaste flygen till flygplatser i Bujumbura

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Bujumbura från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Bujumbura

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Bujumbura

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Bujumbura (BJM)

Vanligtvis är flyg till Bujumbura från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Bujumbura, vilket i genomsnitt kostar 6 156 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN BUJUMBURA TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Bujumbura kostar i genomsnitt bara 4 686 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL BUJUMBURA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember38% dyrareDet kostar omkring 8 522 kr för flyg till Bujumbura från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL BUJUMBURA FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember771% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Bujumbura från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Bujumbura?

Flyg till Bujumbura mellan maj och juli för att få så bra väder som möjligt under din vistelse i Burundi. Mellan maj och juni ligger temperaturerna på 24-28 °C vilket gör klimatet behagligt. Mellan maj och juni infaller även den torra perioden i Burundi vilket gör att många väljer att boka flyg under dessa månader. Högsäsongen infaller dock mellan december och februari då det är som varmast med temperaturer på 25-30 °C. Under denna period är det många flygresor som bokas trots att det är regnigare än under resten av året.

När är det billigast att boka flyg till Bujumbura?

Billiga flyg till Bujumbura hittar du under våren, särskilt mellan mars och maj, då staden har sin lågsäsong. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Bujumbura under hösten då det är färre resenärer som bokar flygstolar. Dyrast är att resa mellan december och februari då flygbiljetter till Bujumbura stiger i pris i takt med att fler resenärer bokar flyg. Hos momondo kan du jämföra priser på flyg till Bujumbura för att se vilket avresedatum som har bäst erbjudanden.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Bujumbura?

  Om du inte har möjlighet att flyga till Bujumbura i januari är juni ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Bujumbura under juni ligger i genomsnitt på 5 115 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Bujumbura?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Bujumbura 44 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Bujumbura för i genomsnitt 6 607 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Bujumbura?

  Enligt våra data är onsdag den billigaste veckodagen att flyga till Bujumbura från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en onsdag var 7 026 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Bujumbura är måndag, med genomsnittliga biljettpriser runt 7 759 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Bujumbura?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Bujumbura är mitt på dagen då man kan köpa flyg för så lite som 4 684 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Bujumbura på kvällen då priserna ligger på omkring 7 624 kr.


Kan jag flyga till Bujumbura från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Bujumbura

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Bujumbura.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Bujumbura.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Bujumbura.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Bujumbura?

Returresa till Sverige från Bujumbura

Testkrav för COVID-19
Besökare från Bujumbura måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Bujumbura behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Bujumbura inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Bujumbura?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Bujumbura
 • Vilka bolag flyger till Bujumbura?

  Ethiopian Air, Kenya Airways, Air France och KLM är de mest populära flygbolagen som rutinmässigt flyger från Sverige till Bujumbura enligt våra uppgifter. Du borde kunna hitta erbjudanden till Bujumbura med dessa flygbolag och andra flygbolag som flyger från Sverige.


Flygplatser nära Bujumbura

Nedan hittar du alla flygplatser i Bujumbura tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Bujumbura landar på Bujumbura International Airport som ligger drygt 7 km nordväst om stadens centrum. För att resa till Bujumbura billigt från flygplatsen kan du ta minibussarna som stannar utanför flygplatsen. Dessa kostar 600 BIF (3 SEK) men kan vara krångliga om du har mycket bagage då det inte är särskilt mycket plats på bussarna. Ett smidigare alternativ är att ta en taxi vilket kostar 30 000 BIF (153 SEK). Du kan även välja att ta en delad taxi vilket är något billigare och kostar 15 000 BIF (77 SEK). Med bil tar resan in till centrala Bujumbura ungefär 12 min.


Så tar du dig runt i Bujumbura

För att ta dig runt i Bujumbura är det minibussarna som gäller. Dessa kostar 300 BIF (1,5 SEK) för samtliga destinationer inom centrum och du betalar detta direkt till chauffören. Minibussarna i Bujumbura kan vinkas in direkt från gatan längs med bussarnas rutt och du kan även hoppa av varsomhelst under vägen. Taxibilar är ett smidigt sätt att ta sig fram centralt och det är alltid taxibilar på gatorna som lätt kan vinkas in. Dessa kostar ungefär 2000 BIF (10 SEK) för resor inom centrum. Ett billigare alternativ till taxi är tuk-tuks som tar max två personer. Dessa är dock inte tillåtna att köra i stadens centrum men kan vara ett bra alternativ i stadens utkanter och tar ungefär hälften av vad en taxiresa kostar.


Visumkrav för att besöka Bujumbura

Som svensk medborgare behöver du ett visum för att resa till Burundi. Eftersom Burundi inte har något konsulat eller någon ambassad i Sverige går det bra att ansöka om visering när du anländer till flygplatsen i landet. Turistvisumet är giltigt i 30 dagar och för att tillåtas inresa i landet behöver du också ha ett giltigt pass.


Börja planera din resa till Bujumbura


De bästa sakerna att se och göra i Bujumbura

Vad ska man se i Bujumbura?

Sevärdheter i Bujumbura är bland annat Institut Francais du Burundi och Musée Vivant.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Ta med barnen till Saga Beach som har säkert och strömfritt vatten för bad. Även Musée Vivant, staden zoo, är populärt och har bland annat krokodiler, apor och ormar.

Ska man köpa reseförsäkring?

När du reser till Burundi ska du se till att ha en bra reseförsäkring som täcker eventuella sjukvårdskostnader och hemtransport.

Kan man dricka kranvattnet?

Nej, du bör istället köpa vatten på flaska.

Ska man lämna dricks?

Lämna cirka 10 % i dricks för service i Burundi.

Var ska man shoppa?

Shoppa souvenirer och hantverk på Burundis största marknad, Central Market.