Hotell i Alingsås

Hitta de bästa erbjudandena för 20 hotell i Alingsås, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Alingsås

Hitta det perfekta hotellet i Alingsås för arbete eller semester


När är det bra timing att boka ett hotell i Alingsås?

Kolla in informationen nedan för att hitta det bästa erbjudandet på ett hotellrum i Alingsås
Lågsäsong
oktober
Högsäsong
november

är den billigaste månaden att bo här

38 %

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

33 %

förväntad prisökning

Pris
647 kr - 1 539 kr

Resetips Alingsås

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Alingsås

Vad kostar ett hotell i Alingsås?

Ett hotell i Alingsås centrala delar kostar ungefär 1000 SEK per natt. Det finns även billigt boende i orten för drygt 700 SEK per natt. Tänk på att om ditt boende i Alingsås inkluderar gratis frukost, internet och parkering är priset förmodligen högre. När du söker efter att boka hotell via momondo kan du filtrera sökningen efter de bekvämligheter du önskar, men detta kan göra att dina sökresultat får ett högre pris.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Alingsås?

Den bästa tiden att bo på hotell i Alingsås är under sommaren då det är som mest besökare i orten. Under hela sommarhalvåret kan du utnyttja närheten till de olika vattendragen som alla har trevliga badplatser som passar för vuxna såväl som för barn. För att hitta prisvärda hotell är det dock bäst att resa innan eller efter sommarens högsäsong.

Kan man resa till Alingsås med låg budget?

Det går bra att resa till Alingsås på en liten budget, särskilt som orten har prisvärda boendealternativ. Det finns också mycket att göra i Alingsås som är gratis. Utnyttja närheten till vattendragen och naturen för en friluftssemester med cykelutflykter, gratis badplatser och vandringar i skogarna.

De bästa transportmedlen i Alingsås

Det är lätt att ta sig till Alingsås och runt om i kommunen. Bland annat finns pendeltåg till Göteborg samt tåg till Skövde och Stockholm som alla avgår från Alingsås Centralstation. Västtrafik ansvarar för dessa tåg och även bussar i området. För att ta dig runt om i de centrala delarna av Alingsås finns lokalbussar, men stadskärnan är tillräckligt liten för att du ska kunna promenera runt. Området är också mycket cykelvänligt.

Parkering i Alingsås

Det finns ungefär 2500 parkeringsplatser i Alingsås stadskärna varav 800 är avgiftsfria via kommunen. Det finns också avgiftsbelagd parkering i centrum via Estrada och dessa parkeringsplatser kostar ungefär 40 SEK per dygn. När det kommer till gatuparkering i orten kan du inne i centrum ställa bilen i max 24 timmar. På många platser är det dock kortare tidsangivelse som gäller och detta är då skyltat vid parkeringsplatsen.


Hur mycket kostar ett hotell i Alingsås per natt?

Använd informationen nedan för att hitta hotellrum med hög standard i Alingsås till låga priser.

Var ska man bo i Alingsås?

Alingsås ligger vackert beläget mellan sjöarna Mjörn och Gerdsken mellan vilka åarna Lillån och Säveån går. Åarna går genom Alingsås centrum vilket gör att du kan bo på hotell med vacker utsikt över vattendragen. Med hotell i Alingsås centrum bor du nära Alingsås Centralstation vilket gör området perfekt för en övernattning i staden. Inne i centrum finns restauranger med trevliga uteserveringar och flera shoppingstråk. Boka hotell i ortens nordvästra område Nolhaga om du vill bo både nära centrum men ändå naturnära. Här finns både Nolhaga park där du hittar Nolhaga djurpark, men även lugnare områden nära Säveåns utlopp i Mjörn. Billiga hotell i Alingsås finns söder om stadens Centralstation nära sjön Gerdsken. Om du hellre bor utanför centrum och söker hotell med bubbelpool och konferensrum ska du leta söder om Alingsås runt orterna Tollered, Nääs och Kvarnkärr. Tips på hotell för olika typer av resor hittar du via momondo.


Om Alingsås

Alingsås ligger vackert beläget mellan flera vattendrag mitt i Västra Götaland. Alingsås är en av de äldsta städerna i området och du kan lära dig mer om stadsbilden på en guidad stadsvandring inne i stadens centrala delar. Centrum har en mycket romantisk atmosfär med mysiga innergårdar och smågator. Alingsås är dessutom känt för sina kaféer och kallas ofta för kaféstaden. Särskilt under sommaren är det trevligt att fika på uteserveringarna som är öppna för säsongen och som ligger i pittoreska områden. Om du har bil ska du dessutom ge dig ut på Retrovägen som slingrar sig förbi kulturarv från framförallt 50-, 60- och 70-talet. Missa inte att stanna till vid Anten-Gräfsnäs Museijärnväg. Järnvägen går genom natursköna områden fram till Gräfsnäs Slottsruin som är ett populärt besöksmål. Slottet härstammar från 1500-talet och har efter flera bränder fallit i ruin. Slottsruinen omgärdas av en vacker slottspark och under sommarhalvåret hittar du kaféer och evenemang i parken. (Pris kontrollerat 12/30/2019).


Reseinformation om Alingsås

Hur länge stannar besökare i Alingsås?

Under besök i Alingsås är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Alingsås?

Ett hotellrum i Alingsås kommer generellt att kosta dig 965 kr per natt. Den här siffran är ett genomsnittspris och priserna kommer variera beroende på faciliteter, läge och rumstillgänglighet på det hotell du önskar bo på.

När är den bästa tidpunkten att boka ett hotell i Alingsås?

Den billigaste månaden att boka hotell i Alingsås är oktober. Kostnaden för ditt rum kan bli upp till 329 kr% billigare än under högsäsong.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Alingsås?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) i Alingsås kostar i genomsnitt 692 kr per person per natt. Det är 273 kr billigare än genomsnittspriset för hotell i Alingsås.