Hotell i Öregrund

Hitta de bästa erbjudandena för 13 hotell i Öregrund, Sverige

Incheckning
Utcheckning
Jämför momondo med |
-
1
Incheckning
Utcheckning

Bästa hotell i Öregrund

Det finns många mysiga hotell i Öregrund, vad sägs om en övernattning på ett av dessa?


Öregrund resetips

Vi har dom bästa tipsen & resetips för Öregrund

Vad kostar ett hotell i Öregrund?

Billiga hotell i Öregrund kostar ungefär 700 SEK per natt. Ett hotell i Öregrunds centrum med två eller tre stjärnor kostar ungefär 1200 SEK per natt. Du kan hitta erbjudanden med tidig incheckning och gratis avbokning när du bokar hotell via nätet. När du söker på momondo kan du välja att filtrera sökningen efter din budget för att hitta hotell i Öregrund som passar din plånbok.

När är bästa tidpunkten att bo på hotell i Öregrund?

Öregrund är allra bäst att besöka under sommarmånaderna. När vädret är som varmast kan du göra härliga båtutflykter ut i skärgården och njuta av både natur, sol och bad. Under sommaren går båtar med täta avgångar ut till närliggande Gräsö och andra skärgårdsöar. Juli och augusti är både de varmaste och mest populära månaderna att besöka Öregrund.

Kan man resa till Öregrund med låg budget?

Det går att resa till Öregrund på en liten budget. Även inne i centrum hittar du billigt boende året om. Allra dyrast är det mitt under sommaren så försök att resa i maj och juni för att undvika de högsta priserna både på hotell och annorlunda boenden. För att spara pengar kan du bland annat välja att bo på boende med eget kök för att slippa äta ute under alla måltider.

De bästa transportmedlen i Öregrund

Öregrund är mycket litet och du tar dig snabbt fram till fots inne i centrum. För att ta dig till Gräso finns Gräsofärjan som trafikeras av Färjerederiet. Under sommaren avgår färjan varje halvtimme. Du behöver inte någon biljett för färjan då den är gratis. Bussar i området tar dig till närliggande orter, bland annat Östhammar. Dessa bussar trafikeras av UL. Biljetter köper du via mobilen eller ombord och kostar 32 SEK för en enkelresa.

Parkering i Öregrund

Du hittar flera parkeringsplatser i Öregrund. Vid hamnplan och Skatgränd kan du bland annat parkera gratis. Generellt är parkering gratis i Öregrund, men för husbilsparkering tas det ut en avgift. Husbilsparkering hittar du vid Hamnpiren i Öregrund.


Vart är det bra att bo i Öregrund?

I norra Roslagen hittar du den charmiga trästaden Öregrund som är del av Östhammars kommun. Bo på hotell i orten för en romantisk weekend eller härlig familjesemester nära skärgården. Hotell i Öregrunds centrum ger dig promenadavstånd till de gamla kvarteren samt till ortens hamn. Detta är passande under sommaren då det är trevligt att göra båtutflykter till skärgårdsöarna. Från Tullbacken i centrum eller hamnen får du utsikt över Gräsö. Här finns både mysiga hotell, billigt boende och hotell i Öregrund med tre stjärnor i betyg. Om du letar efter hotell i Öregrund med rum för konferens är det bättre att bo en bit inåt landet där det finns herrgårdar och gårdshotell för annorlunda konferensatmosfär. Tips på hotell får du genom att söka via momondo. Fyll i vilka kriterier du vill att ditt boende i Öregrund ska uppfylla, exempelvis gratis frukost, badkar och familjerum, och du får sedan sökresultat som följer dessa önskemål.


Läs mer om attraktioner, nöjen och sevärdheter i Öregrund

Öregrund har anor sedan slutet av 1400-talet och är en av de mest välbevarade trästäderna i Sverige. Staden blev snabbt en stor konkurrent till Stockholm när det kom till sjöfart tack vare läget vid havet. Här fanns även många järnbruk som skeppade ut malm från Öregrunds hamn till resten av världen. I Öregrund promenerar du längs med charmiga smågator för en pittoresk atmosfär. Du har även vacker utsikt över havet och den närliggande skärgården från Öregrunds hamn. Öregrund är den enda staden på Sveriges östkust där du kan se solen gå ner i havet. Inne i centrum finns många restauranger med uteserveringar samt barer och caféer. Särskilt under sommaren finns många härliga utomhusaktiviteter i området. Du kan bland annat ge dig ut på fisketurer i Roslagen. Missa inte heller att ta färjan över till Gräsö och Gräsö gård naturreservat. Här finns både vandringsleder och naturbad samt Gräsö kyrka och närliggande Ryssaltaret. (Pris kontrollerat 18/03/2019).


Reseinformation om Öregrund

Hur länge stannar besökare i Öregrund?

Under besök i Öregrund är bokningen i genomsnitt 1 natt.

Hur mycket kostar ett hotell i Öregrund?

Priset på ett hotell i Öregrund beror på olika faktorer, som betyg, läge och efterfrågan. Generellt sett är genomsnittskostnaden för ett hotellrum cirka 1 253 kr per natt.

Hur mycket kostar ett vandrarhem i Öregrund?

Ett vandrarhem (eller hotell med 2 stjärnor eller mindre) kostar cirka 1 089 kr i Öregrund per natt. Att boka ett vandrarhem kan spara dig cirka 164 kr, jämfört med genomsnittspriset för hotell i Öregrund.