Flyg till Vaitape

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 31/1
mån 7/2

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Vaitape.
Visa nuvarande reserestriktioner för Franska Polynesien

Billigaste flygen till flygplatser i Vaitape

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Vaitape från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Vaitape

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Vaitape

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Vaitape (BOB)

Vanligtvis är flyg till Vaitape från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Vaitape Motu-Mute, vilket i genomsnitt kostar 20 696 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN VAITAPE TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSmaj23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Vaitape kostar i genomsnitt bara 15 883 kr i maj
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL VAITAPE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli27% dyrareDet kostar omkring 26 190 kr för flyg till Vaitape från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL VAITAPE FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember400% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Vaitape från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Vaitape?

Hur lång tid tar det att flyga till Bora-Bora?

För att resa till Bora-Bora kommer du behöva två eller tre resdagar beroende på vilken rutt du väljer. Du kommer behöva runt 27 timmar i luften när du reser dit och sedan avgör väntetiden vid mellanlandningen hur lång tid själva resan faktiskt tar, men du kan räkna med 30-50 timmars restid. Rutter som tar mellan 30-35 timmar har ofta väldigt korta mellanlandningstider om du vill undvika stressen att hitta rätt terminal och liknande på flygplatsen. Turerna som tar runt 50 timmar har ofta någon längre mellanlandning där du hinner ta in på ett hotell och sova innan du ska vidare på din resa. Till exempel finns det rutter som erbjuder runt tjugo timmars mellanlandning i Paris. Om du inte reser från Stockholm eller Göteborg kan du behöva flyga till någon av dessa städer. Detta lägger till ytterligare någon eller några timmar på din totala resetid.

Varifrån kan du flyga direkt till Bora-Bora?

Det går för tillfället inga direktflyg till Bora-Bora från Sverige. Om du åker från Stockholm eller Göteborg kan du räkna med tre mellanlandningar. Det finns även rutter med två mellanlandningar men de med tre är vanligare. Många av rutterna tar dig till någon stad i Europa som till exempel Paris, Amsterdam eller Helsingfors. Det vanligaste är att rutterna mellanlandar i Paris på Charles de Gaulle flygplats. Därifrån flyger du sedan till Los Angeles eller Toronto. Från Nordamerika flyger du sedan till Papeete Faaa. Papeete är Franska Polynesiens största ö och huvudstad och från Papeete flyger du sedan till Bora-Bora och dess största stad Vaitape och flygplatsen Motu-Mute. Om du inte flyger från Göteborg eller Stockholm behöver du räkna in en mellanlandning i någon av de städerna också.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Vaitape?

    april är generellt den billigaste månaden att flyga till Vaitape från Sverige med priser runt 18 777 kr. Om du inte vill besöka Vaitape i april bör du vänta med att flyga från Sverige till mars månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 18 953 kr.

  • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Vaitape?

    Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Vaitape från Sverige en tisdag. momondo-användare har hittat biljetter för tisdagsavgångar för så lite som 20 860 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Undvik att boka avgångar för en lördag eftersom priserna då vanligtvis är högre. Enligt våra data ligger genomsnittspriset för en biljett till Vaitape för flygningar en lördag på 23 211 kr.

  • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Vaitape?

    Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Vaitape är mitt på dagen. Flyg från Sverige till Vaitape kan då kosta så lite som 20 594 kr. Flyg till Vaitape är dyrare på morgonen med ett genomsnittligt biljettpris på 21 542 kr. Avgångar på morgonen är mest efterfrågade vilket gör att dessa biljetter kan vara dyrare.


Kan jag flyga till Vaitape Motu-Mute från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Vaitape Motu-Mute

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Vaitape Motu-Mute.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 24 timmar innan avgången till Vaitape Motu-Mute.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Vaitape Motu-Mute.

Dokument
Reseregistreringsformulär - Resenärer inklusive medborgare och invånare som anländer med flyg måste registrera sig i Polynesian Electronic Travel Information System (ETIS) senast 6 dagar före resan och en bekräftelse måste visas upp vid incheckningen. Mindreåriga som reser med sina föräldrar kan inkluderas i deras ETIS -formulär. Resenärer som är 11 år och äldre som åtföljer en vaccinerad vuxen är undantagna från att deklarera en övergripande orsak.

Health Pass for Public Activity - Travelers are required to present a health pass in digital or printed form before checking in air and sea transportation between islands, visiting discotheques, nightclubs, cultural, artistic, and festive events, exhibitions.

The health pass consists of one of the following:

-Proof of vaccination;

-Proof of a COVID-19 negative test, taken no more than 24 hours before attending an activity;

-Proof of recovery or a certificate of a positive test (issued by a competent health authority), dated at least 11 days and less than 6 months ago.

Travelers with access to the EU Digital Certificate may use it as a health pass. French nationals including Polynesian residents can use the TousAntiCovid application.Health Insurance - Travelers are required to pay for health insurance when applying for their travel registration form.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Vaitape Motu-Mute?

Returresa till Sverige från Vaitape Motu-Mute

Testkrav för COVID-19
Besökare från Vaitape Motu-Mute måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Vaitape Motu-Mute behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Vaitape inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Flygplatser nära Vaitape

Nedan hittar du alla flygplatser i Vaitape tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar du dig till stadskärnan från Bora-Bora flygplats?

Bora-Boras flygplats ligger på en så kallad motu, en landremsa som omger huvudön. Därför kommer du behöva ta dig till huvudön med båt från flygplatsen. Många av hotellen på Bora-Bora erbjuder en skyttelservice från flygplatsen till hotellet som kan ligga både på huvudön men också på någon motu. Dubbelkolla där du bokat boende. Om hotellet inte erbjuder en skyttelbåt så har flygplatsen en egen som tar dig till själva ön Bora-Bora. Därifrån kan du åka vidare till din destination med båt eller med taxi beroende på vart du ska. Bora-Boras flygplats Motu-Mute erbjuder även parkering för privata plan om du har bokat innan.


Visumkrav för att besöka Vaitape

Behövs pass eller visum vid besök på Bora-Bora?

Bora-Bora är en del av Franska Polynesien och räknas som en del av Frankrike. Du behöver ha ett giltigt pass under resan och det rekommenderas att det är giltigt i minst sex månader efter ankomstdatum. Om du ska besöka Bora-Bora under bara någon eller några veckors tid behöver du inget visum. Det kan däremot vara bra att dubbelkolla vad som gäller i länderna där du mellanlandar. Glöm inte heller att kolla vilka vaccinationssprutor som rekommenderas av din vårdcentral när du ska resa.


Börja planera din resa till Vaitape


De bästa sakerna att se och göra i Vaitape

Vad kan du se och göra på Bora-Bora?

Bora-Bora är en exotisk ö som erbjuder miltals med sandstränder och blått vatten för sol och bad. Runt om på öarna finns det klubbar som hyr- och lär ut snorkling, vindsurfing, vattenscooter och andra vattensporter. Om du bokar en av flera olika dagstripper som erbjuds kan du få följa med ut för att se på valar eller solnedgången på ett litet kryssningsfartyg. Passa också på att ta en tur upp på Mount Otemanu, Bora-Boras högsta punkt som erbjuder unika miljöer och god utsikt över ön. Ett av de populäraste besöksmålen på ön är Bora Bora Lagoonarium. Det är ett ”naturligt” akvarium där delar av lagunen har gjorts om till akvarium. Där kan du se fiskar och djur som finns naturligt i området. Du kan följa med en av guiderna ut och snorkla på området så du kan komma nära mycket av djurlivet. Ön erbjuder även ett stort utbud av restauranger och barer där du kan koppla av efter en dag i solen och njuta av en bit fransk eller polynesisk mat.


Hitta billiga flyg till andra städer i Franska Polynesien

Franska Polynesien har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?