Flyg till Chisinau

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Chisinau.
Visa nuvarande reserestriktioner för Moldova

Billigaste flygen till flygplatser i Chisinau

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Chisinau från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Chisinau

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Chisinau

Stockholm (STO) till Chisinau (KIV)

Vanligtvis är flyg till Chisinau från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Chisinau, vilket i genomsnitt kostar 1 933 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN CHISINAU TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSnovember23% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Chisinau kostar i genomsnitt bara 1 526 kr i november
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHISINAU FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSaugusti37% dyrareDet kostar omkring 2 728 kr för flyg till Chisinau från Stockholm Arlanda flygplats i augusti
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL CHISINAU FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSseptember589% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Chisinau från Stockholm Arlanda flygplats i september än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Chisinau?

Flyg till Chisinau mellan april och oktober för att få ett så härligt klimat som möjligt när du är i Moldavien. Temperaturerna ligger på mellan 15-20 °C i april och maj samt i oktober medan sommarmånaderna har temperaturer upp emot 30 °C. Allra mest populärt är det att boka flyg i augusti då flest flygresor köps till Chisinau. Även december är en mycket populär månad att boka flygresor under då många reser under ledigheter. Januari är den månad då minst resenärer väljer att boka flygstolar.

När är det billigast att boka flyg till Chisinau?

Billiga flyg till Chisinau hittar du i januari samt under resten av den tidiga våren. Tack vare lågsäsongen och de lägre temperaturerna går det då att hitta billiga flygbiljetter till Chisinau. Under sommaren stiger priset på flygbiljetter till Chisinau i takt med att fler och fler resenärer tar sig till staden. Även december är en dyr månad för flyg till Chisinau. Jämför olika datum hos momondo för att hitta en bra tid under året för att resa till Chisinau.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Chisinau?

  november är generellt den billigaste månaden att flyga till Chisinau från Sverige med priser runt 1 581 kr. Om du inte har möjlighet att resa till Chisinau i november är det också billigt att flyga i mars. För den här månaden kan du hitta prser på momondo runt 1 600 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Chisinau?

  Vi rekommenderar att du köper din flygbiljett från Sverige till Chisinau 33 dagar innan ditt avresedatum eftersom det är då som momondo-användare tenderar att hitta bäst flygpriser. Våra användare har hittat flyg till Chisinau för i genomsnitt 1 933 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Chisinau även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Chisinau för 1 082 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Chisinau?

  Enligt våra data är torsdag den billigaste veckodagen att flyga till Chisinau från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en torsdag var 1 848 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. För en avgång en onsdag, veckans dyraste resdag, kan du vänta dig flygpriser kring 2 385 kr från Sverige till Chisinau.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Chisinau?

  Den billigaste tiden på dygnet att resa till Chisinau är på eftermiddagen då man kan köpa flyg för så lite som 1 542 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på morgonen till Chisinau, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 2 578 kr per biljett.


Kan jag flyga till Chisinau från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Chisinau

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Chisinau.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Chisinau.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Chisinau.

Dokument
Hälsopass för offentlig verksamhet - Resenärer måste ha ett av följande dokument för att delta i shower, konserter, festivaler, teater, bio, konserthus, nattklubbar, dansevenemangn och event på andra arenor och aktiviteter i Moldavien:

-Ett negativt COVID-19 PCR-test eller ett antigentest

-Ett COVID-19-vaccincertifikat

-Ett återställningscertifikat från COVID-19 under de senaste sex månaderna

-Ett COVID-19-antikroppscertifikat, giltigt i 90 dagar från det att resultatet erhålls.Epidemiological Card For Unvaccinated Travelers - Travelers are required to complete the epidemiological card a maximum of 72 hours before arrival in Moldova if falling in one of the following categories such as travelers who do not hold a COVID-19 vaccination certificate, travelers who do not hold a negative COVID-19 RT-PCR test result valid for 72 hours or a negative COVID-19 rapid antigen test valid for 48 hours, travelers who do not hold a recovery certificate in the case of travelers who have undergone COVID-19 between days 15-180 (6 months) and travelers who do not hold a confirmatory certificate of the presence of COVID-19 antibodies valid for 90 days from the date of the investigation.

Travelers must comply with the self-quarantine regime for 14 days. Travelers can take a COVID-19 PCR or rapid antigen test on day 7 of quarantine and end quarantine if the test result is negative.
Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Chisinau?

Returresa till Sverige från Chisinau

Testkrav för COVID-19
Besökare från Chisinau måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Chisinau behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Chisinau inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Chisinau

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Chisinau
Flera flygbolag
26 feb.
ARN14:50Stockholm Arlanda
28t 35m
2 stopp
KIV19:25Chisinau
7 mars
KIV00:50Chisinau
27t 20m
2 stopp
ARN04:10Stockholm Arlanda
1 082 kr
Hitta liknande
LOT
25 feb.
ARN02:25Stockholm Arlanda
5t 10m
1 stopp
KIV07:35Chisinau
7 mars
KIV09:25Chisinau
20t 20m
1 stopp
ARN05:45Stockholm Arlanda
2 034 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 feb.
ARN14:50Stockholm Arlanda
28t 35m
2 stopp
KIV19:25Chisinau
7 mars
KIV13:55Chisinau
25t 50m
1 stopp
ARN15:45Stockholm Arlanda
1 128 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
26 feb.
ARN16:20Stockholm Arlanda
21t 25m
1 stopp
KIV13:45Chisinau
7 mars
KIV13:55Chisinau
25t 50m
1 stopp
ARN15:45Stockholm Arlanda
1 220 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 feb.
ARN05:15Stockholm Arlanda
31t 05m
2 stopp
KIV12:20Chisinau
7 mars
KIV13:55Chisinau
25t 50m
1 stopp
ARN15:45Stockholm Arlanda
1 368 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
25 feb.
ARN05:15Stockholm Arlanda
31t 05m
2 stopp
KIV12:20Chisinau
7 mars
KIV00:50Chisinau
27t 20m
2 stopp
ARN04:10Stockholm Arlanda
1 415 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Chisinau

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Chisinau, visa några av våra erbjudanden nedan av Austrian Airlines
Flera flygbolag
14 feb.
ARN01:45Stockholm Arlanda
34t 45m
2 stopp
KIV12:30Chisinau
Flera flygbolag
13 feb.
ARN04:45Stockholm Arlanda
31t 25m
2 stopp
KIV12:10Chisinau
Flera flygbolag
14 feb.
ARN14:25Stockholm Arlanda
16t 20m
1 stopp
KIV06:45Chisinau

Vilka bolag flyger till Chisinau?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Chisinau
 • Vilka bolag flyger till Chisinau?

  Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Chisinau från Sverige LOT, Ukraine International Airlines, Lufthansa och Austrian Airlines. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Chisinau

Nedan hittar du alla flygplatser i Chisinau tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Chisinau landar på Chisinau International Airport som ligger 11 km söder om stadens centrum. För att resa till Chisinau billigt från flygplatsen finns kollektivtrafik, och spårvagn nr 30 går från flygplatsen in till Chisinaus centralstation. En biljett med spårvagnen kostar bara 2 MDL (1 SEK) och du betalar för biljetten ombord. Allra snabbast är att ta bil in till centrum. Du hittar hyrbilar på flygplatsen och detta är ett bra alternativ även för att ta dig runt under din vistelse. Med bil tar resan in till centrum bara en kvart. Du hittar även taxibilar på flygplatsen vilket kostar ungefär 100 MDL (52 SEK).


Populära flygresor till Chisinau

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Chisinau som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Chisinau
Snabbast flygtid32t 45m
Billigaste pris1 489 kr

Så tar du dig runt i Chisinau

Det är mycket populärt att ta sig fram med cykel i Chisinau och du kan hyra cyklar via Velopoint. Var dock försiktig då det inte alltid är separata cykelvägar från biltrafiken. Kollektivtrafiken består av bussar och spårvagnar. Användbara linjer för besökare är bland annat spårvagn nr 30 och nr 9. Biljetter till kollektivtrafiken köper du ombord på bussen eller spårvagnen och dessa kostar 2 MDL (1 SEK). Om du vill ta taxi är det lättast att ladda ner appen Yandex taxi eller iTaxi för att beställa en bil. Om du tar en bil direkt från gatan ska du göra upp om priset innan du hoppar in i bilen då förarna annars kan ta ut alldeles för höga priser.


Visumkrav för att besöka Chisinau

För att resa till Moldavien behöver du inte något visum för att besöka landet i upp till tre månader. Som legitimation vid inresa i landet kan du antingen använda pass eller nationellt-id kort som visar ditt medborgarskap. Din legitimation ska vara giltigt i minst tre månader oavsett vilken typ av legitimation du visar upp.


Börja planera din resa till Chisinau


De bästa sakerna att se och göra i Chisinau

Vad ska man se i Chisinau?

Till stadens sevärdheter hör bland annat det nationella konstmuseet och Pushkin-museet.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Barnfamiljer brukar uppskatta ett besökt till det naturhistoriska och etnografiska museet som har roliga och barnvänliga utställningar.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en reseförsäkring som täcker sjukvårdskostnader och eventuell sjuktransport hem till Sverige. Innan du köper till en reseförsäkring ska du dock kolla om din hemförsäkring redan täcker vissa kostnader så att du inte köper något i onödan.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick inte kranvattnet i Moldavien. Istället bör du dricka vatten från obrutna plastflaskor.

Ska man lämna dricks?

Du bör lämna mellan 10 och 15 % i dricks på restaurangnotor.

Var ska man shoppa?

Inne i centrum hittar du de bästa shoppingmöjligheterna och köpcentren har bekvämt gångavstånd emellan sig. Bland annat Atrium, Grand Hall och Megapolish Mall är att rekommendera för att shoppa allt från kläder till elektronik.