Flyg till Montevideo

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 1/11
mån 8/11

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Montevideo.
Visa nuvarande reserestriktioner för Uruguay

Billigaste flygen till flygplatser i Montevideo

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Montevideo från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Montevideo

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Montevideo

Stockholm (STO) till Montevideo (MVD)

Vanligtvis är flyg till Montevideo från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm till Montevideo Carrasco, vilket i genomsnitt kostar 8 797 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MONTEVIDEO TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli24% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Montevideo kostar i genomsnitt bara 6 826 kr i juli
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTEVIDEO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember37% dyrareDet kostar omkring 12 369 kr för flyg till Montevideo från Stockholm Arlanda flygplats i december
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTEVIDEO FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember732% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Montevideo från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Montevideo?

Flyg till Montevideo mellan februari och maj eller mellan oktober och december för att njuta av härligt väder under din semester. Montevideos somrar är kalla med temperaturer ner mot 5 °C medan vintrarna är mycket varma och har mellan 25–30 °C. Under våren och hösten kan du räkna med temperaturer på 20-25 °C. Mest populärt är det att boka flyg under vintern då det är som varmast samt under sommaren då många har ledigt och det därför säljs många flygstolar.

När är det billigast att boka flyg till Montevideo?

Billiga flyg till Montevideo kan du hitta under våren då det är något mer regnigt men fortfarande fint väder. Du kan även hitta billiga flygbiljetter till Montevideo under september månad då det är relativt svalt i staden och få flygresor köps. Allra dyrast är flygbiljetter till Montevideo under november och januari då det är populärt att resa.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Montevideo?

  Användare som bokade resor till Montevideo från Buenos Aires hittade flyg som var 90 % billigare än det genomsnittliga priset för flyg till Montevideo. För att hitta det billigaste priset till Montevideo från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Montevideo?

  Den billigaste månaden att flyga till Montevideo från Sverige är juli. Flygpriserna som tenderar att ligga kring 6 550 kr, är ofta lägre under denna tid eftersom det är lågsäsong. Om du inte vill besöka Montevideo i juli bör du vänta med att flyga från Sverige till augusti månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 8 151 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Montevideo?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Montevideo är 20 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 8 797 kr. Kom ihåg att du fortfarande kan hitta billiga biljetter till Montevideo även utanför denna tidsram. Faktum är att momondo-användare nyligen hittat flyg från Sverige till Montevideo för 7 532 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Montevideo?

  Enligt våra data är måndag den billigaste veckodagen att flyga till Montevideo från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en måndag var 8 149 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Den dyraste veckodagen att flyga till Montevideo är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 10 468 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Montevideo?

  Våra senaste data visar att den bästa tiden på dygnet att flyga till Montevideo är på eftermiddagen. Flyg från Sverige till Montevideo kan då kosta så lite som 8 865 kr. Det är mer efterfrågan på flyg på kvällen till Montevideo, vilket gör att priserna ofta blir dyrare med ett genomsnitt på 10 237 kr per biljett.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Montevideo?

  Det är möjligt att hitta andra, och alternativt billigare destinationsflygplatser i närheten av Montevideo. Om du planerar att flyga till Montevideo, överväg då även att boka flyg till Punta del Este flygplats(100 km från stadskärnan i Montevideo).

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Montevideo?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Montevideo Punta del Este flygplats med ett genomsnittspris på 13 100 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Montevideo Carrasco från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Montevideo Carrasco

De flesta besökare från Sverige får inte komma in Montevideo Carrasco.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Montevideo Carrasco.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Montevideo Carrasco.

Dokument
Hälsodeklarationsformulär - Resenärer måste fylla i sitt hälsodeklarationsformulär 48 timmar innan de går ombord på sitt flyg.

Uruguayaner och innehavare av uppehållstillstånd kan skicka detta formulär via mobilappen eller onlineformulär. Alla andra resenärer måste först ansöka om inresetillstånd och när de har godkänts får de en länk till formuläret för hälsodeklaration.Entry Authorization Form - Resenärer måste ansöka om inresetillstånd innan de reser till Uruguay. Uruguays medborgare och innehavare av uppehållstillstånd är undantagna från detta krav.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Montevideo Carrasco?

Returresa till Sverige från Montevideo Carrasco

Testkrav för COVID-19
Besökare från Montevideo Carrasco måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Montevideo Carrasco behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Montevideo inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Hitta billiga flygbiljetter till Montevideo

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Montevideo
Flera flygbolag
22 feb.
ARN10:30Stockholm Arlanda
24t 30m
2 stopp
MVD11:00Montevideo Carrasco
9 mars
MVD06:20Montevideo Carrasco
28t 20m
2 stopp
ARN10:40Stockholm Arlanda
7 532 kr
Hitta liknande
Iberia
23 feb.
ARN09:45Stockholm Arlanda
22t 05m
1 stopp
MVD07:50Montevideo Carrasco
11 mars
MVD09:20Montevideo Carrasco
21t 15m
2 stopp
ARN06:35Stockholm Arlanda
9 150 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
23 feb.
ARN11:20Stockholm Arlanda
23t 40m
2 stopp
MVD11:00Montevideo Carrasco
11 mars
MVD05:15Montevideo Carrasco
27t 55m
2 stopp
ARN09:10Stockholm Arlanda
7 773 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 feb.
ARN13:35Stockholm Arlanda
40t 14m
3 stopp
MVD05:49Montevideo Carrasco
9 mars
MVD07:50Montevideo Carrasco
40t 40m
2 stopp
ARN00:30Stockholm Arlanda
8 444 kr
Hitta liknande
Iberia
1 dec.
ARN09:45Stockholm Arlanda
22t 05m
1 stopp
MVD07:50Montevideo Carrasco
27 mars
MVD10:20Montevideo Carrasco
18t 55m
1 stopp
ARN05:15Stockholm Arlanda
10 656 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 feb.
ARN06:55Stockholm Arlanda
46t 54m
3 stopp
MVD05:49Montevideo Carrasco
8 mars
MVD20:37Montevideo Carrasco
41t 33m
3 stopp
ARN14:10Stockholm Arlanda
8 831 kr
Hitta liknande

Hitta de billigaste enkelbiljetterna till Montevideo

Om du letar efter enkelbiljetter från Sverige till Montevideo, visa några av våra erbjudanden nedan av American Airlines
American Airlines
ARNStockholm Arlanda
23t 40m
MVDMontevideo Carrasco

Vilka bolag flyger till Montevideo?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Montevideo
 • Vilka bolag flyger till Montevideo?

  Iberia är det flygbolag som flest momondo-användare i Sverige väljer för att boka flyg till Montevideo. KLM, American Airlines och British Airways är också populära val för att flyga till Montevideo från Sverige. De flesta större flygbolag flyger från Sverige till Montevideo med dagliga flygerbjudanden, även om dina alternativ kan variera beroende på vilken flygplats du flyger från.


Flygplatser nära Montevideo

Nedan hittar du alla flygplatser i Montevideo tillsammans med avståndet från stadens centrum

Flyg till Montevideo landar på Carrasco International Airport. Flygplatsen är belägen 18 km nordöst om Montevideos centrum. För att resa till Montevideo billigt från flygplatsen kan du ta buss men detta kräver dock att du inte har särskilt mycket bagage med dig. Busshållplatsen finns utanför terminalbyggnaden och kostar 100 UYU (26 SEK). Du kan även ta flygtaxi som tar fem passagerare åt gången. Detta kostar 400 UYU (106 SEK) per person men kan ta tid om de andra passagerarna ska släppas av innan dig. Snabbast är att ta taxi in till centrum. Det tar mellan 30-40 min beroende på trafiken och en taxiresa till centrum kostar ungefär 1450 UYU (386 SEK). Du kan även hyra bil på flygplatsen där många hyrbilsföretag har kontor.


Populära flygresor till Montevideo

De snabbaste rutterna och de billigaste flygen till Montevideo som hittats av användare
Flyg från Stockholm till Montevideo
Snabbast flygtid23t 40m
Billigaste pris7 773 kr

Så tar du dig runt i Montevideo

Kollektivtrafiken i Montevideo består av stadsbussar som körs av Cutcsa. För 36 UYU (9,6 SEK) kan du resa genom hela staden. En bra idé kan vara att hyra en bil under tiden du är i staden för att enkelt ta dig runt. De flesta hyrbilsföretagen i Montevideo finns representerade på Carrasco International Airport så det kan vara en god idé att hyra bil direkt när du landar. Taxibilarna i Montevideo känner du igen då de är gula och svarta och samtliga har taxameter vilket gör det enkelt att ta sig fram med taxi. Taxibilar kan vinkas in direkt från gatan och du ser om de är lediga om den röda skylten ”Libre” är upplyst vid vindrutan. Tänk på att priserna är runt 20 % högre under helger och nätter. Du betalar sällan mer än 200 UYU (53 SEK) för en taxiresa inne i staden.


Visumkrav för att besöka Montevideo

Som svensk medborgare behöver du inte något visum för resor till Uruguay som är kortare än 90 dagar. För längre resor får du vända dig till landets ambassad. När du reser ska du se till att ha med dig ditt svenska pass och din legitimation måste vara giltig i mer än ett halvår.


Börja planera din resa till Montevideo


De bästa sakerna att se och göra i Montevideo

Vad ska man se i Montevideo?

Besök Museo Nacional de Artes Visuales där landets största samling konst finns. Här kan du se verk av bland annat Torres Garcia, Figari och Blanes. Andra sevärdheter är Plaza Independencia, Museo del Gaucho och Teatro Solis.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Den stora parken Parque Batlle är mycket populär bland barnfamiljer med sina stora grönområden och fina lekparker.

Ska man köpa reseförsäkring?

Se till att ha en sjukförsäkring som täcker kostnader om du skulle bli sjuk under resan.

Kan man dricka kranvattnet?

Drick helst vatten på flaska eller koka först dricksvattnet.

Ska man lämna dricks?

Lämna 10 % i dricks för all service.

Var ska man shoppa?

Det bästa stället att shoppa på i Montevideo är marknaden Mercado del Puerto som ligger i den gamla hamnen. Här finns allt från hantverk och souvenirer till mat och musikuppträdanden.


Hitta billiga flyg till andra städer i Uruguay

Uruguay har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?