Flyg till Siem Reap

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 23/1
sön 30/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Siem Reap.
Visa nuvarande reserestriktioner för Kambodja

När är den bästa tiden att flyga till Siem Reap?

Den bästa tiden att resa till Siem Reap är på vintern, som är högsäsong i staden, mellan december-februari. Flyg till Siem Reap är mest populära under denna period tack vare att det är den torra säsongen och därför den mest behagliga tiden att besöka staden. Temperaturerna kan vara något svalare under andra perioder men i december-februari är det cirka 25 °C vilket gör att flyg till Siem Reap bokas flitigt då. För att hitta billiga flygbiljetter till Siem Reap bör du boka flyg ett par månader i förväg.

När är det billigast att boka flyg till Siem Reap?

Januari är en av de bästa månaderna att boka billiga flyg till Siem Reap. En flygstol från Stockholm Arlanda kostar cirka 6000-7000 SEK per person tur och retur, och från Göteborg hittar du flygbiljetter till Siem Reap för cirka 7500 SEK per person. Om du väljer en längre restid på ungefär 15-16 h kan du resa för cirka 6000 SEK, vilket är väldigt billigt för flyg till Siem Reap. I december kostar flygresor cirka 9000-10 000 SEK från Stockholm och Göteborg.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Siem Reap?

    maj är generellt den billigaste månaden att flyga till Siem Reap från Sverige med priser runt 5 312 kr. Om du inte har möjlighet att flyga till Siem Reap i maj är september ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Siem Reap under september ligger i genomsnitt på 5 358 kr.

  • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Siem Reap?

    Den billigaste dagen att resa från Sverige till Siem Reap är en tisdag då man kan hitta priser så låga som 6 180 kr. Och andra sidan är torsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 7 020 kr.


Kan jag flyga till Siem Reap från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Siem Reap

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Siem Reap.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Siem Reap.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Siem Reap.

Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Siem Reap?

Returresa till Sverige från Siem Reap

Testkrav för COVID-19
Besökare från Siem Reap måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Siem Reap behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Siem Reap inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Siem Reap?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Siem Reap
  • Vilka bolag flyger till Siem Reap?

    Baserat på våra uppgifter är de mest populära flygbolagen som flyger till Siem Reap från Sverige Thai Airways, Singapore Airlines och China Eastern. Det kan även förekomma andra flygbolagserbjudanden beroende på var i Sverige du flyger från.


Flygplatser nära Siem Reap

Nedan hittar du alla flygplatser i Siem Reap tillsammans med avståndet från stadens centrum

Siem Reaps flygplats, Siem Reap International Airport, ligger cirka 8 km från centrum. Det snabbaste sättet du kan ta dig in till stan på är med taxi. USD är den vanligaste valutan att betala med för turister och en taxiresa kostar cirka 10 USD (cirka 96 SEK). Resan in till stan tar ungefär 20 min med taxi. Du kan ta en taxi direkt på flygplatsen eller boka i förväg via PassApp samt Grap apparna och det kan vara billigare att boka i förväg. Vidare kan du ta tuk-tuk eller motorcykeltaxi som är ett bra alternativ om du inte har mycket bagage eller är i Siem Reap som backpacker. Tuk-tuk kostar cirka 4- 9 USD (cirka 38-86 SEK) och med motorcykeltaxi kostar det cirka 2-9 USD (cirka 19-86 SEK), det är billigare om du hittar dessa vid slutet av parkeringen. Kom gärna överens om pris innan, resan in till stan tar cirka 20 min.


Så tar du dig runt i Siem Reap

Tuk-tuks är det billigaste och enklaste sättet att ta dig runt på i Siem Reap. Dessa tar oftast upp till tre personer åt gången och kostar cirka 1-5 USD (cirka 10-50 SEK) per person i stan. Fråga gärna ditt hotell om olika alternativ då de ofta har bra information om olika tuk-tuks i staden, annars finns de att hitta lite här och var runt omkring stan. Om du vill hyra en bil kan du också fråga ditt hotell om tips eller redan på flygplatsen. Det kostar cirka 35 USD (cirka 350 SEK) per dag. Det går även bra att promenera, särskilt när du besöker olika områden med tempel som exempelvis Angkor. Trafiken är relativt lätt och inte så hektisk vilket gör att du även kan cykla eller hyra en moped.


Visumkrav för att besöka Siem Reap

Du behöver både pass och visum när du reser till Siem Reap. Ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter utresa från landet. Visumet kostar cirka 37 USD (cirka 360 SEK) och är giltigt i tre månader efter godkänd ansökan. Du kan vistas i Siem Reap i 30 dagar med ett turistvisum.


Börja planera din resa till Siem Reap


De bästa sakerna att se och göra i Siem Reap

Att se i Siem Reap

Det första du bör göra är att besöka templen i Angkor. Kom gärna tidigt och förbered dig på en lång men händelserik dag. Andra sevärdheter som du bör besöka är bland annat Tonle Sap Lake och Bayon-templet. Du kan räkna med att få upptäcka några av de mest fantastiska platserna du någonsin sett under din resa till Siem Reap.

Bör du köpa reseförsäkring?

Du bör ha en bra reseförsäkring till Siem Reap. Kolla gärna med din hemförsäkring vad som ingår.

Kan du dricka kranvattnet?

Köp alltid vatten på flaska i Siem Reap och drick inte kranvattnet.


Hitta billiga flyg till andra städer i Kambodja

Kambodja har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?