Flyg till Vladivostok

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
sön 30/1
sön 6/2

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Vladivostok.
Visa nuvarande reserestriktioner för Ryssland

När är den bästa tiden att flyga till Vladivostok?

Hur lång tid tar det att flyga till Vladivostok?

Att flyga från Sverige till Vladivostok kan ta allt från 15 timmar upp till ett dygn. Allt beror på vilken flygning man väljer att boka. På momondo hittar du alltid bra flygerbjudanden till olika spännande destinationer. Vill du ta dig till Vladivostok på snabbaste sätt skall du flyga från Arlanda, denna resa tar dig cirka 15 timmar med två mellanlandningar.

Från vilka flygplatser kan du flyga direkt till Vladivostok?

I dagsläget finns det tyvärr inga flygbolag med flygningar direkt till Vladivostok från någon av våra svenska flygplatser. Det finns dock flera bolag som trafikerar rutten med flyg som gör en eller flera mellanlandningar på vägen mellan Sverige och Vladivostok International Airport. Den exakta längden och upplägget på dessa flighter ser olika ut beroende på vilket bolag man åker med, hur många mellanlandningar man gör samt hur långa de är. Man kan till exempel flyga från Arlanda med den snabbaste flygningen till Vladivostok i Ryssland på cirka 15 timmar med två mellanlandningar.

  • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Vladivostok?

    november är generellt den billigaste månaden att flyga till Vladivostok från Sverige med priser runt 5 085 kr. Om du inte vill besöka Vladivostok i november bör du vänta med att flyga från Sverige till oktober månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 5 141 kr.


Kan jag flyga till Vladivostok från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Vladivostok

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Vladivostok.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Vladivostok.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Vladivostok.

Dokument
Sjukförsäkringspolicy - Tillåtna resenärer måste uppvisa en medicinsk försäkring (VHI) som måste vara giltig i hela Ryssland och täcka eventuella fall av COVID-19-infektioner.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Vladivostok?

Returresa till Sverige från Vladivostok

Testkrav för COVID-19
Besökare från Vladivostok måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Vladivostok behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Vladivostok inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Vladivostok?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Vladivostok
  • Vilka bolag flyger till Vladivostok?

    Det kan även förekomma andra flygbolag som flyger till Vladivostok från Sverige, men det mest populära bland våra användare är Aeroflot. Detta flygbolag lär kunna erbjuda flyg till Vladivostok på en daglig basis om du flyger från en av de mest populära flygplatserna i Sverige.


Flygplatser nära Vladivostok

Nedan hittar du alla flygplatser i Vladivostok tillsammans med avståndet från stadens centrum

Hur tar man sig till centrum från Vladivostoks flygplats?

Det finns flera lika sätt att ta sig till Vladivostok centrum. Naturligtvis kan man välja att ta en transfer eller en taxi. Det finns flera olika privata transferföretag som utför denna service, ibland har även hotellen sin egen flygplatstransfer. Väljer man att ta en taxi bör man anlita någon av de etablerade taxibolagen för att undvika att bli lurad. Exempel på dessa är bland annat Yandex taxi och Prim taxi. Express Prymorya är namnet på det tåg som kör mellan flygplatsen och stadens centrum. Denna resa tar cirka en timme och tåget avgår flera gånger varje dag. Ungefär dubbelt så lång tid tar det att ta buss in till staden. Denna linje opereras av Vladivostok Airport Transportation och är ett mycket prisvärt alternativ för de resenärer som inte är under tidspress.


Visumkrav för att besöka Vladivostok

Vilka pass- och visumkrav gäller när man reser till Vladivostok?

Rysslands visumregler är föremål för ständig förändring, så som resenär gäller det att hålla sig uppdaterad om vad som gäller inför den egna resan. Som svensk medborgare måste du har ett pass som är giltigt i sex månader efter inresedatum i landet. Dessutom gäller det att man har ett giltigt visum som gäller för den typ av resa man företar sig, vare sig det är som turist eller av affärssyften. Utöver inresevisum behöver man även uppvisa biljetter för utresan ur landet. Stannar man i landet i mer än sju dagar måste man anmäla sig och registrera sitt visum hos lokala myndigheter. Detta är något som hotellen brukar vara behjälpliga med, men kolla för säkerhets skull så du inte utsätts för några obehagliga överraskningar och onödigt byråkratiskt krångel.


Börja planera din resa till Vladivostok


De bästa sakerna att se och göra i Vladivostok

Vad finns det att se och göra i Vladivostok?

När du besöker Vladivostok är en promenad längs Svetlanskaya Street ett måste. Det är den mest berömda gatan i staden och längs den hittar man flera intressanta sevärdheter och historiska byggnader. Dessutom finns här massor av butiker och affärer som alla är väl värda ett besök. Vill man shoppa eller bara ta del av en anrik byggnad och en fantastisk atmosfär bör man besöka Bolshoy GUM, det äldsta varuhuset i staden och hela regionen med en historia som sträcker sig tillbaka till 1893. I Vladivostok finns också världens längsta snedkabelbro. Bron förbinder delar av Vladivostok med Russky Island. Ett annat känt landmärke är stadens gamla fort. Här hittar du i dag ett museum som berättar historien om denna befästning som en gång var den starkaste kustbaserade inrättningen i världen av detta slag. Vill du lära dig mer om områdets historia och kultur är ett besök på Vladimir K. Arseniev Museum of Far East History ett måste. Det är döpt efter den kända upptäcktsresande Vladimir Arseniev som under många år bodde i Vladivostok.