Flyg till Kingston

Tur & retur
1 vuxen
Ekonomi
Från?
Till?
mån 24/1
mån 31/1

Tillgängliga erbjudanden från över 900 resesidor.

Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor från Sverige till Kingston.
Visa nuvarande reserestriktioner för Jamaica

Billigaste flygen till flygplatser i Kingston

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kingston från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Kingston

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Kingston

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Montego Bay (MBJ)

Vanligtvis är flyg till Kingston från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Montego Bay Sangster Intl, vilket i genomsnitt kostar 7 816 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN KINGSTON TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSfebruari29% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Kingston kostar i genomsnitt bara 6 396 kr i februari
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL KINGSTON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuli111% dyrareDet kostar omkring 18 935 kr för flyg till Kingston från Stockholm Arlanda flygplats i juli
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL KINGSTON FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember441% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Kingston från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att flyga till Kingston?

Den bästa tiden att boka flyg till Kingston är mellan november-april månad och den största högsäsongen är mellan december-april månad. Temperaturerna ligger på cirka 27 °C och det är den mest behagliga tiden att resa till Kingston. Tänk på att boka i god tid om du vill hitta billiga flygbiljetter till Kingston då det är dyrare att åka under högsäsongen.

När är det billigast att boka flyg till Kingston?

Om du ska boka flyg till Kingston under högsäsongen är det billigast att boka närmare våren, mellan februari-april månad. Du kan välja en längre restid på cirka 18-19 t och boka billiga flyg till Kingston för ungefär 9500 SEK per person, tur och retur. Väljer du istället att flyga en kortare sträcka på cirka 15-16 t betalar du ungefär 11 000 SEK per person för en flygstol.

 • Vilket är det absolut billigaste flyget till Kingston?

  Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Kingston för 3 768 kr/person, vilket är 56 % billigare än för genomsnittsflyget till Kingston. För att hitta de billigaste priserna till Kingston från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

 • Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kingston?

  Generellt är september den billigaste månaden att flyga från Sverige till Kingston. Eftersom det är lågsäsong under denna månad kan du vänta dig flygpriser kring 6 442 kr. Om du inte vill besöka Kingston i september bör du vänta med att flyga från Sverige till januari månad då flygpriserna är låga med ett genomsnittspris på 7 567 kr.

 • Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kingston?

  Den bästa tiden att boka ett flyg till Kingston är 60 dagar innan avgång då biljettpriserna tenderar att i genomsnitt ligga runt 8 681 kr.

 • Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kingston?

  Den billigaste veckodagen att resa från Sverige till Kingston är en måndag. Resenärer som väljer att resa till Kingston på en måndag kan ofta hitta biljetter för så lite som 6 773 kr. Den dyraste veckodagen att flyga till Kingston är lördag, med genomsnittliga biljettpriser runt 9 859 kr.

 • Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kingston?

  Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Kingston oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Kingston med avgång på eftermiddagen för så lite som 6 585 kr. Och andra sidan är den dyraste tiden på dygnet att flyga till Kingston på morgonen då priserna ligger på omkring 8 262 kr.

 • Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kingston?

  De som flyger till Kingston kan potentiellt hitta bättre priser för Ocho Rios Boscobel flygplats(48 km från stadskärnan i Kingston) eller Montego Bay Sangster Intl flygplats(131 km från stadskärnan i Kingston) beroende på månad och avgångsflygplats.

 • Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kingston?

  Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kingston Kingston Norman Manley flygplats med ett genomsnittspris på 8 543 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Kan jag flyga till Kingston Norman Manley från Sverige i nuläget?

Informationen baseras på reserestriktioner från Sverige till Kingston Norman Manley

De flesta besökare från Sverige måste kunna uppvisa ett negativt COVID-19 testresultat och/eller sitta i karantän vid ankomst till Kingston Norman Manley.

Testkrav för COVID-19
Besökare från Sverige måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT) eller Antigen (snabbtest)-test taget inom 72 timmar innan avgången till Kingston Norman Manley.

Karantänskrav
Besökare från Sverige behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Kingston Norman Manley.

Dokument
Formulär för resetillstånd - Fill out the form 7 days before departure to Jamaica.


Kan jag flyga tillbaka till Sverige från Kingston Norman Manley?

Returresa till Sverige från Kingston Norman Manley

Testkrav för COVID-19
Besökare från Kingston Norman Manley måste uppvisa ett negativt RT-PCR (NAAT)-test taget inom 48 timmar innan avgången till Sverige.

Karantänskrav
Besökare från Kingston Norman Manley behöver inte sitta i karantän vid ankomst till Sverige.

Om du redan planerar att resa till Kingston inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.

Vilka bolag flyger till Kingston?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kingston
 • Vilka bolag flyger till Kingston?

  När det gäller flyg från Sverige till Kingston bokar de flesta av momondos användare med flygbolag som British Airways, Air Canada, Delta och Air France. Beroende på vilken flygplats du flyger från kan du ha andra flygbolag att välja mellan.


Flygplatser nära Kingston

Nedan hittar du alla flygplatser i Kingston tillsammans med avståndet från stadens centrum

Kingstons flygplats, Norman Manley International Airport, ligger cirka 19 km från centrum och det snabbaste sättet att ta dig in till stan är med taxi eller buss. Måndag-fredag kan du ta expressbussen, buss nummer 98, eller ta den vanliga bussen, nummer 96, som går måndag-söndag. Bussen är det billigaste alternativet och kostar cirka 200 JMD (cirka 14,5 SEK) per person och tar ungefär 30 min. Om du åker med taxi kostar en resa ungefär 630 JMD (cirka 46 SEK) och Airport Taxi kostar cirka 2000 JMD (cirka 145 SEK) som är det snabbaste alternativet. Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen via bland annat Hertz och Avis.


Så tar du dig runt i Kingston

Du kan ta dig runt i Kingston med buss, minibuss, taxi eller hyrbil. Det bästa alternativet är med buss varav många bussar även kör utanför staden och de flesta har luftkonditionering. En bussresa inom Kingston kostar cirka 100 JMD (cirka 7 SEK) för en enkelbiljett. Knutsford Express kör till många platser runt omkring ön om du vill upptäcka mer av Jamaica. Om du ska ta en taxi bör du ta en licenserad taxi, PP eller PPV, och om taxibilen inte har en taxameter bör du komma överens om ett fast pris i förväg. Exempel på taxibolag är Apollo Taxi samt Express. Du kan självklart välja att utforska Kingston och andra områden med bil men du bör tänka på att trafiken kan vara något aggressiv och du bör vara extra försiktig när du kör. Tänk även på att det kan vara svårt att hitta parkering, särskilt i centrum.


Visumkrav för att besöka Kingston

Som svensk medborgare behöver du inget visum och kan stanna i Kingston upp till 90 dagar som turist. Du behöver ha med dig ett giltigt pass. Tänk även på att du behöver ha bevis på vaccinationer vid inresa då det finns tre vaccinationer som är ett krav för att få komma in i landet, dessa är röda hund, polio samt mässling.


Börja planera din resa till Kingston


De bästa sakerna att se och göra i Kingston

Att se i Kingston

Det finns ett par sevärdheter du bör besöka i Kingston. Devon House från 1881 är en världarvsplats och en av de viktigaste landmärken i staden. Vidare kan du besöka National Gallery of Jamaica som är det största och äldsta galleriet bland engelsktalande platser i Karibien, här hittar du bland annat konst från den tidiga perioden i Jamaica. Blue Mountains är också värt ett besök och även Limecay dit du kan ta färjan. Om du ska besöka Limecay så tänk på att ta med dig mat och dryck då detta inte finns att köpa på plats.

Aktiviteter med barn

För dig som reser med barn kan du bland annat besöka Coco Jam samt Funland Jamaica som passar utmärkt för de små. Stranden är annars utmärkt att ta med barnen till.

Bör du köpa reseförsäkring?

Ja, du bör köpa en reseförsäkring om du inte redan har detta.

Kan du dricka kranvattnet?

Det går jättebra att dricka kranvatten i Kingston och vattnet är av god kvalité som kommer från källor samt floden.

Var ska man shoppa?

För shopping kan du besöka Kingston Craft Market, Island Life Mall samt Jubilee Market som ligger på Orange Street.


Hitta billiga flyg till andra städer i Jamaica

Jamaica har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?