Flyg Karibien Jamaica Kingston

Flyg till Kingston

Tur & retur
Ekonomi
San Francisco (SFO)
Kingston (KIN)
fre 18/9
fre 25/9
Alla månader
Jämför momondo med |

Billigaste flygen till flygplatser i Kingston

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Kingston från din närmsta stad eller flygplats
För tillfället finns det ingen information för den valda rutten, välj en ny avgångsflygplats

När är den bästa tiden att resa till Kingston?

Den bästa tiden att boka flyg till Kingston är mellan november-april månad och den största högsäsongen är mellan december-april månad. Temperaturerna ligger på cirka 27 °C och det är den mest behagliga tiden att resa till Kingston. Tänk på att boka i god tid om du vill hitta billiga flygbiljetter till Kingston då det är dyrare att åka under högsäsongen.

När är det billigast att boka flyg till Kingston?

Om du ska boka flyg till Kingston under högsäsongen är det billigast att boka närmare våren, mellan februari-april månad. Du kan välja en längre restid på cirka 18-19 t och boka billiga flyg till Kingston för ungefär 9500 SEK per person, tur och retur. Väljer du istället att flyga en kortare sträcka på cirka 15-16 t betalar du ungefär 11 000 SEK per person för en flygstol.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Kingston?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Kingston för 1 381 kr/person, vilket är 92 % billigare än för genomsnittsflyget till Kingston. För att hitta de billigaste priserna till Kingston från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Kingston?

mars är generellt den billigaste månaden att flyga till Kingston från Sverige med priser runt 6 185 kr. Om du inte har möjlighet att besöka Kingston under mars, är det även billigt att resa från Sverige i september. De flesta momondo-användare hittar resor under denna månad för omkring 6 238 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Kingston?

Sannolikheten att du hittar billiga flyg till Kingston från Sverige är större om du bokar 50 dagar innan ditt avresedatum. Generellt sett kan du förvänta dig att hitta flyg till Kingston för ungefär 7 751 kr om du gör din sökning 50 dagar innan.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Kingston?

Generellt är den billigaste veckodagen att flyga till Kingston från Sverige en måndag. momondo-användare har hittat biljetter för måndagsavgångar för så lite som 6 559 kr. Detta pris kan dock variera beroende på flygbolag, säsonger och högtider. Om dina resplaner är flexibla gör du bäst i att undvika avgångar en lördag eftersom biljettpriserna då i genomsnitt ligger runt 9 501 kr. Dessa priser kan dock ändras så se till att ställa in prisuppdateringar för flyg till Kingston.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Kingston?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Kingston oftast är de som avgår på eftermiddagen. Våra användare har hittat flyg till Kingston med avgång på eftermiddagen för så lite som 6 941 kr. Om du har flexibla resplaner bör du undvika att flyga på morgonen då priserna genomsnittligen ligger på 8 338 kr. Flyg till Kingston från Sverige på morgonen är generellt dyrare då det ofta är smidigare för resenärer att resa vid denna tid.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Kingston?

De som flyger till Kingston kan potentiellt hitta bättre priser för Ocho Rios Boscobel flygplats(48 km från stadskärnan i Kingston) eller Montego Bay Sangster Intl flygplats(131 km från stadskärnan i Kingston) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Kingston?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Kingston Kingston Norman Manley flygplats med ett genomsnittspris på 6 833 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka flygbolag flyger till Kingston?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Kingston

Du reser bäst till Kingston med Norwegian samt Delta Airlines från Stockholm och med British Airways från Göteborg. Dessa flygbolag erbjuder bra flygbiljetter till Kingston med kortare sträckor samt billigare priser. Det går inga direktflyg från Sverige och du mellanlandar oftast en gång. Resan till Kingston tar ungefär 15-16 t från både Göteborg och Stockholm om du väljer den snabbaste sträckan.


Hur tar man sig från flygplatsen i Kingston till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Kingston plus avståndet till centrum

Kingstons flygplats, Norman Manley International Airport, ligger cirka 19 km från centrum och det snabbaste sättet att ta dig in till stan är med taxi eller buss. Måndag-fredag kan du ta expressbussen, buss nummer 98, eller ta den vanliga bussen, nummer 96, som går måndag-söndag. Bussen är det billigaste alternativet och kostar cirka 200 JMD (cirka 14,5 SEK) per person och tar ungefär 30 min. Om du åker med taxi kostar en resa ungefär 630 JMD (cirka 46 SEK) och Airport Taxi kostar cirka 2000 JMD (cirka 145 SEK) som är det snabbaste alternativet. Det finns även möjlighet att hyra bil på flygplatsen via bland annat Hertz och Avis.


Hur tar man sig runt i Kingston?

Du kan ta dig runt i Kingston med buss, minibuss, taxi eller hyrbil. Det bästa alternativet är med buss varav många bussar även kör utanför staden och de flesta har luftkonditionering. En bussresa inom Kingston kostar cirka 100 JMD (cirka 7 SEK) för en enkelbiljett. Knutsford Express kör till många platser runt omkring ön om du vill upptäcka mer av Jamaica. Om du ska ta en taxi bör du ta en licenserad taxi, PP eller PPV, och om taxibilen inte har en taxameter bör du komma överens om ett fast pris i förväg. Exempel på taxibolag är Apollo Taxi samt Express. Du kan självklart välja att utforska Kingston och andra områden med bil men du bör tänka på att trafiken kan vara något aggressiv och du bör vara extra försiktig när du kör. Tänk även på att det kan vara svårt att hitta parkering, särskilt i centrum.


Kan man resa till Kingston utan pass eller visum?

Som svensk medborgare behöver du inget visum och kan stanna i Kingston upp till 90 dagar som turist. Du behöver ha med dig ett giltigt pass. Tänk även på att du behöver ha bevis på vaccinationer vid inresa då det finns tre vaccinationer som är ett krav för att få komma in i landet, dessa är röda hund, polio samt mässling.


Hitta hyrbil och hotell för din resa till Kingston


Tips och råd om Kingston

Att se i Kingston

Det finns ett par sevärdheter du bör besöka i Kingston. Devon House från 1881 är en världarvsplats och en av de viktigaste landmärken i staden. Vidare kan du besöka National Gallery of Jamaica som är det största och äldsta galleriet bland engelsktalande platser i Karibien, här hittar du bland annat konst från den tidiga perioden i Jamaica. Blue Mountains är också värt ett besök och även Limecay dit du kan ta färjan. Om du ska besöka Limecay så tänk på att ta med dig mat och dryck då detta inte finns att köpa på plats.

Aktiviteter med barn

För dig som reser med barn kan du bland annat besöka Coco Jam samt Funland Jamaica som passar utmärkt för de små. Stranden är annars utmärkt att ta med barnen till.

Bör du köpa reseförsäkring?

Ja, du bör köpa en reseförsäkring om du inte redan har detta.

Kan du dricka kranvattnet?

Det går jättebra att dricka kranvatten i Kingston och vattnet är av god kvalité som kommer från källor samt floden.

Var ska man shoppa?

För shopping kan du besöka Kingston Craft Market, Island Life Mall samt Jubilee Market som ligger på Orange Street. (Priser kontrollerade 10/06/2019)


Hitta billiga flyg till andra städer i Jamaica

Jamaica har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Karibien Jamaica Kingston
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass