Flyg Karibien Jamaica Montego Bay

Flyg till Montego Bay

Tur & retur
Ekonomi
Wichita (ICT)
Montego Bay (MBJ)
tis 20/4
tis 27/4
Alla månader
Jämför momondo med |
Varning om resebegränsningar

Utbrottet av COVID-19 (coronaviruset) kan påverka resor till Montego Bay. Nuvarande restriktioner för Montego Bay baseras på reserestriktioner för Jamaica.

Visa nuvarande reserestriktioner för Jamaica

Billigaste flygen till flygplatser i Montego Bay

Hitta de billigaste flygen till dessa flygplatser i Montego Bay från din närmsta stad eller flygplats
Stockholm Arlanda flygplats
Montego Bay

BILLIGASTE RUTTEN FRÅN Stockholm TILL Montego Bay

Stockholm Arlanda flygplats (ARN) till Montego Bay (MBJ)

Vanligtvis är flyg till Montego Bay från Stockholm billigare än att flyga från Stockholm Arlanda till Montego Bay Sangster Intl, vilket i genomsnitt kostar 7 263 kr

DEN BILLIGASTE MÅNADEN ATT FLYGA FRÅN MONTEGO BAY TILL STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSapril19% billigareAtt flyga från Stockholm Arlanda flygplats till Montego Bay kostar i genomsnitt bara 5 868 kr i april
DEN DYRASTE MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTEGO BAY FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSjuni19% dyrareDet kostar omkring 8 608 kr för flyg till Montego Bay från Stockholm Arlanda flygplats i juni
DEN MEST POPULÄRA MÅNADEN ATT FLYGA TILL MONTEGO BAY FRÅN STOCKHOLM ARLANDA FLYGPLATSdecember446% fler användare besökteFler momondo-användare sökte efter flyg till Montego Bay från Stockholm Arlanda flygplats i december än någon annan månad

När är den bästa tiden att resa till Montego Bay?

Flyg till Montego Bay mellan december och mars då det är som behagligast klimat i staden. Under dessa månader är det något svalare på Jamaica med temperaturer på mellan 25-30 °C. Detta är stadens högsäsong och många väljer att boka flygresor under jul- och nyårsledigheterna i december. Lågsäsongen infaller under hösten då klimatet är fuktigare än under resten av året och temperaturerna ligger på runt 30 °C vilket gör att färre besökare väljer att boka flyg under höstens månader.

När är det billigast att boka flyg till Montego Bay?

Billiga flyg till Montego Bay finns framförallt under hösten som är Montego Bays lågsäsong och under hösten bokas färre flygstolar till landet. Billiga flygbiljetter till Montego Bay kan även bokas under sommaren. Högsäsongen under vintermånaderna för med sig allra högst priser på flygbiljetter till Montego Bay och priserna är även något högre under våren.

Vilket är det absolut billigaste flyget till Montego Bay?

Under de senaste två veckorna har användare bokat erbjudanden till Montego Bay för 1 362 kr/person, vilket är 91 % billigare än för genomsnittsflyget till Montego Bay. För att hitta de billigaste priserna till Montego Bay från din plats kan du använda momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.

Vilken är den billigaste månaden att flyga till Montego Bay?

Om du inte har möjlighet att flyga till Montego Bay i mars är september ditt näst bästa alternativ. Flygpriserna från Sverige till Montego Bay under september ligger i genomsnitt på 6 458 kr.

Hur långt i förväg bör jag boka mitt flyg till Montego Bay?

Generellt upplever de flesta resenärer att det är billigast att boka flyg till Montego Bay ungefär 60 dagar innan avgång då biljettpriserna ligger på runt 7 470 kr.

Vilken är den billigaste dagen för flygavgångar till Montego Bay?

Enligt våra data är tisdag den billigaste veckodagen att flyga till Montego Bay från Sverige. Det lägsta biljettpriset som nyligen hittats för avgångar en tisdag var 6 043 kr. Tänk på att priserna kan variera beroende på rutt och om du flyger in- eller utrikes. Och andra sidan är onsdag den dyraste veckodagen att flyga från Sverige eftersom det är smidigt för både affärsresande och turister. Till följd av detta ligger biljettpriserna på omkring 9 126 kr.

Vilken är den billigaste tiden på dygnet för avgående flyg till Montego Bay?

Våra data visar att de billigaste flygen från Sverige till Montego Bay oftast är de som avgår mitt på dagen. Våra användare har hittat flyg till Montego Bay med avgång mitt på dagen för så lite som 6 406 kr. Flyg på kvällen är ofta dyrare med ett genomsnittspris på 11 167 kr.

Finns det en alternativ flygplats i närheten av Montego Bay?

De som flyger till Montego Bay kan potentiellt hitta bättre priser för Negril flygplats(47 km från stadskärnan i Montego Bay), Ocho Rios Boscobel flygplats(100 km från stadskärnan i Montego Bay) eller Kingston Norman Manley flygplats(134 km från stadskärnan i Montego Bay) beroende på månad och avgångsflygplats.

Finns det ett billigare alternativ för att flyga till Montego Bay?

Priserna varierar beroende på resenärernas avgångsplats, men generellt är den billigaste flygplatsen för att flyga till Montego Bay Kingston Norman Manley flygplats med ett genomsnittspris på 6 755 kr per person. Användare hittar ofta de bästa priserna med hjälp av momondos Flygplats-till-flygplats prisguide.


Vilka är de rådande reserestriktionerna för Montego Bay?

För närvarande inkluderar reserestriktioner för Jamaica resor till Montego Bay. Inreserestriktioner

Jamaica har öppnat sina gränser för internationella resenärer på nytt. Jamaica har förlängt reseförbudet för flyg från Storbritannien fram till åtminstone den 22 mars. Resenärer som bor på Jamaica i minst sex sammanhängande månader under ett kalenderår måste fylla i ett inresetillstånd före avresan. Resenärer som inte är bosatta på Jamaica måste före avresan uppvisa ett inresetillstånd som erhållits via https://www.visitjamaica.com.

Inträdeskrav

Invånare i USA, Brasilien, Dominikanska republiken, Mexiko och Panama måste uppvisa ett läkarintyg med ett negativt COVID-19 PCR eller antigentestresultat utfärdat inom tio dagar före avresan. Från och med den 4 mars till den 10 mars måste resenärer ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-antigen- eller PCR-testresultat utfärdat inom tio dagar före avresan. Från och med den 11 mars måste resenärer ha ett läkarintyg med ett negativt COVID-19-antigen- eller PCR-testresultat utfärdat inom 72 timmar före avresan. Barn under 12 år är undantagna från testkraven. Från och med den 4 mars måste passagerare som reser i affärssyfte ta ett COVID-19 RT-PCR-test vid ankomst på egen bekostnad.

Karantänskrav

Resenärer ska genomgå en hälsoundersökning och kan få sitta i karantän i 14 dagar. Inresande från Storbritannien ska fullfölja 48 timmars statlig karantän och ta PCR-test. Resenärer som testar negativt kommer att förses med ett armband för övervakning och släppas ut för att slutföra 14 dagars karantän hemma. Vid positivt provsvar kommer resenärer att isoleras på en statlig anläggning tills de är friska. Resenärer kan hämtas från karantänanläggningen när karantänen är över. Alla inresande till Jamaica omfattas av följande karantänkrav: Kategori 1: Jamaicanska medborgare och icke-medborgare som vanligtvis är bosatta på Jamaica ska testas om de bedöms som högriskresenärer och måste sitta i karantän hemma i 14 dagar från och med dagen för inresa till Jamaica. Kategori 2: Resenärer som besöker Jamaica som turister och bor på godkända boenden i det särskilda området (resilient corridor) på Jamaica kan testas på flygplatsen eller en särskild anläggning och invänta provsar på sitt hotellrum. Vid negativt provsvar får resenären stanna på hotellet/resorten inom det särskilda området enligt åtgärden ”Bo i det särskilda området". Mer information om det särskilda området finns på webbplatsen Visit Jamaica. Kategori 3: Affärsresenärer som inte är bosatta på Jamaica - Alla resenärer bosatta i USA, Brasilien, Dominikanska republiken, Mexiko och Panama som reser till Jamaica i affärer måste ladda upp ett RT-PCR-test för att få inresetillstånd. Testet ska utföras tidigast 10 dagar före det planerade resedatumet. Affärsresenärer kommer också att testas vid ankomsten till flygplatsen på Jamaica. De får invänta sitt provsvar på hotellet/den adress de ska bo på i enlighet med åtgärden "Karantän för affärsresenärer". Om testet är negativt kan affärsresenärerna avbryta karantänen och istället fullfölja 14 dagars karantän från dagen för inresan till Jamaica eller under hela vistelsen om den är kortare än 14 dagar i enlighet med åtgärden "Stanna på den avsedda adressen för affärsresenärer". Kategori 4: Resenärer som inte är bosatta på Jamaica och som besöker landet i annat syfte,, inklusive turister som inte bor i det särskilda området (reslient corridor), kan behöva testas på flygplatsen eller en annan inrättning om hälsomyndigheterna bedömer att de är högriskresenärer. De kommer sedan att få invänta provsvar i karantän på sitt hotell/sin avsedda adress. Vare sig dessa resenärer behöver testas eller inte måste de fullfölja 14 dagars karantän på sitt boende från och med dagen för inresan till Jamaica. Vid negativt provsvar måste dessa resenärer fullfölja 14 dagars karantän på sitt boende från och med dagen för inresan till Jamaica. Resenärer som testas positivt för COVID- 19 kommer att isoleras antingen på sitt boende eller på en statlig anläggning enligt hälsomyndigheternas anvisningar.

Om du planerarar att resa till Montego Bay inom en snar framtid rekommenderas det att du håller dig uppdaterad gällande rådande restriktioner och följer lämpliga säkerhetsåtgärder när du vistas på offentliga platser.


Hitta billiga flygbiljetter till Montego Bay Sangster Intl

Spana in några av de bästa priserna som momondo-användare nyligen hittat för flygplatser i Sverige till Montego Bay Sangster Intl
Flera flygbolag
22 maj
02:15Stockholm Arlanda
20t 45m
1 stopp
23:00Montego Bay Sangster Intl
26 juni
17:40Montego Bay Sangster Intl
18t 25m
1 stopp
12:05Stockholm Arlanda
10 901 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 maj
04:50Stockholm Arlanda
33t 05m
2 stopp
13:55Montego Bay Sangster Intl
26 juni
10:50Montego Bay Sangster Intl
17t 25m
2 stopp
04:15Stockholm Arlanda
8 186 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 maj
02:15Stockholm Arlanda
20t 45m
1 stopp
23:00Montego Bay Sangster Intl
26 juni
09:15Montego Bay Sangster Intl
43t 05m
2 stopp
04:20Stockholm Arlanda
12 309 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 maj
14:50Stockholm Arlanda
47t 50m
3 stopp
14:40Montego Bay Sangster Intl
26 juni
12:03Montego Bay Sangster Intl
23t 37m
3 stopp
11:40Stockholm Arlanda
9 307 kr
Hitta liknande
Flera flygbolag
22 maj
07:25Stockholm Arlanda
53t 25m
3 stopp
12:50Montego Bay Sangster Intl
26 juni
07:54Montego Bay Sangster Intl
43t 56m
2 stopp
03:50Stockholm Arlanda
14 324 kr
Hitta liknande

Vilka flygbolag flyger till Montego Bay?

Här kan du se ett urval av de mest populära och billigaste flygbolagen för flyg till Montego Bay

Flyg till Montego Bay mellanlandar längs vägen och det går inte några direktflyg från Sverige. Du hittar bland annat Montego Bay-flyg med United Airlines, British Airways och American Airlines. Du kan bland annat mellanlanda i Amsterdam eller göra stopp i New York och Washington DC. Som snabbast kan du klara restiden på drygt 17 timmar. Hos momondo kan du jämföra olika rutter och flygbolag för att hitta en bra flygbiljett.


Hur tar man sig från flygplatsen i Montego Bay till centrum?

Här hittar du alla flygplatser i Montego Bay plus avståndet till centrum

Flyg till Montego Bay landar på Sangster International Airport som ligger 7 km norr om stadens centrum. Många hotell erbjuder gratis upphämtning från flygplatsen så kolla upp detta innan du börjar leta efter ett sätt att ta dig in till city. För att resa till Montego Bay billigt från flygplatsen kan du ta en delad taxi eller minibuss in till city för 1300 JMD (90 SEK). Det snabbaste och smidigaste sättet att ta dig in till centrum är med taxi eller bil. Med bil tar färden ungefär 18 minuter från flygplatsen in till city och en resa med taxi från Sangster International Airport till Montego Bay kostar ungefär 6150 JMD (440 SEK).


Hur tar man sig runt i Montego Bay?

Det bästa sättet att ta sig runt Montego Bay är med så kallade Route Taxis. Dessa taxibilar har fasta rutter och kostnader för olika destinationer och resor och är det billigaste färdmedlet i staden. Dessa plockar upp flera passagerare längs vägen och kan vinkas in från gatan. De känns igen på sina röda registreringsnummer och på sidan av bilen står rutten utmärkt. Vanligtvis kostar en färd med dessa Route Taxis cirka 100 JMD (7 SEK). Om du hellre tar en vanlig taxi kan du enkelt hitta dessa längs med Gloucester Ave. Taxiresor tar ett minimipris på 1313 JMD (94 SEK) vilket gör dessa till ett dyrare färdmedel. Till Greenwood betalar du ungefär 3400 JMD (244 SEK) och 4600 JMD (330 SEK) till Rose Hall.


Kan man resa till Montego Bay utan pass eller visum?

Du kan vistas på Jamaica i upp till 90 dagar utan att ansöka om något visum. Du ska däremot ha ett giltigt pass på sex månader. Om du ska stanna längre i landet behöver du ett visum och detta ansöker du om via Jamaicas ambassad i London. Tänk på att du alltid ska kontrollera vilka inresebestämmelser som gäller då regler kan förändras när det kommer till visum och pass.


Tips och råd om Montego Bay

Vad ska man se i Montego Bay?

Populära besöksmål i Montego Bay är naturligtvis stränderna. Doctor’s Cave Beach och Bogue Lagoon är mycket populära. Andra sevärdheter är bland annat National Museum West och Indigenous Rastafarian Village.

Aktiviteter och upplevelser med barn

Simma med delfiner i Dolphin Cove eller gör en utflykt till nöjesparken Aquasol för roliga åkattraktioner i en vattenpark.

Ska man köpa reseförsäkring?

Det är viktigt att du har en bra reseförsäkring som täcker eventuella sjukvårdskostnader när du är på Jamaica.

Kan man dricka kranvattnet?

Säkrast är att köpa vatten på flaska istället för att dricka kranvattnet.

Ska man lämna dricks?

Lämna mellan 10-20 % i dricks för service och restaurangmåltider. Om en serviceavgift redan ingår i notan behöver du inte lämna ytterligare dricks.

Var ska man shoppa?

Du ska inte missa att shoppa bland affärerna i St James Place Shopping Plaza eller Fairview shopping Center där du hittar allt från kläder till heminredning.
(Priser kontrollerade 06/06/2019).Hitta billiga flyg till andra städer i Jamaica

Jamaica har många vackra städer, vad sägs om en resa till en av dem?
Flyg Karibien Jamaica Montego Bay
 • Tur & retur
 • Enkelresa
 • Flera städer
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
 • Flera
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass
Ekonomi
 • Ekonomi
 • Premium ekonomi
 • Business
 • Första klass