Hitta billig biluthyrning i Amman

Vill du hyra en bil billigt i Amman? Sök och jämför priser här

ons 18/9
12:00
tors 19/9
12:00
Jämför momondo med |

Erbjudanden på hyrbilar i Amman

Kolla in några av de bästa priserna för att hyra bil i Amman som hittats av användare på momondo
Focus
eller liknande Kompakt
4 1 4-5
219 SEK
28 nov. - 5 dec.
Amman
Queen Alia Internat. Airport
219 SEK
28 nov. - 5 dec.
Escape
eller liknande Medelstor
5 2 4-5
469 SEK
22 okt. - 31 okt.
Amman
Queen Alia Internat. Airport
469 SEK
22 okt. - 31 okt.

Bästa biluthyrning i Amman

Bra priser som hittades på momondo de senaste 24 timmarna
Ekonomi-bil i Amman arenarentacar
Ekonomi
2 Vuxna, 2 Väskor
Kompakt-bil i Amman arenarentacar
Kompakt
4 Vuxna, 2 Väskor
Medelstor-bil i Amman arenarentacar
Medelstor
5 Vuxna, 3 Väskor
Standard-bil i Amman thrifty
Standard
5 Vuxna, 3 Väskor
Stor bil-bil i Amman omaish
Stor bil
5 Vuxna, 2 Väskor
SUV-bil i Amman autonation
Suv
5 Vuxna, 3 Väskor

Bästa företagen för biluthyrning i Amman

Vill du veta vart du kan hitta billig biluthyrning? Det här är de bästa leverantörerna
gorentals Mest populära Go Rentals Go Rentals erbjuder de billigaste priserna på 2 platser i staden
avis Flest platser Avis Avis erbjuder dig högkvalitativa och lyxiga bilmodeller som du kan hämta på en av deras 8 platser

Leverantörer av hyrbilar i Amman

Alla större biluthyrningsfirmor i Amman
$self.agencySymbol
Alamo
Suveränt - 8,7 (44 078 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
keddy by Europcar
Suveränt - 8,2 (98 omdömen)
4 platser
$self.agencySymbol
National
Suveränt - 8,2 (3 830 omdömen)
1 plats
$self.agencySymbol
Right Cars
Bra - 7,9 (7 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Enterprise
Bra - 7,6 (1 omdöme)
4 platser
$self.agencySymbol
Europcar
Bra - 7,6 (355 omdömen)
3 platser
$self.agencySymbol
Budget
Bra - 7,4 (4 185 omdömen)
2 platser
$self.agencySymbol
Dollar
Bra - 7,3 (6 375 omdömen)
6 platser

Flygplatser med biluthyrning i Amman

Hitta en hyrbil på denna flygplats
HYRBILAR I
Amman Queen Alia Intl flygplats
AMM

Hyrbil i Amman

Hur gammal ska man vara för att hyra bil i Amman?

För att vara inom åldersgränsen för att hyra bil i Amman ska du ha fyllt 21 år, men denna ålder kan variera mellan uthyrare samt vilken typ av bil du vill hyra. Är du under 25 tillkommer ofta en extra avgift och maxåldern är på de flesta ställen 75 år.

Viktigt att veta om trafikregler i Amman

I Amman är det högertrafik som gäller och det är nolltolerans för alkohol. Det finns inga vägavgifter i Amman. Generellt råder 50 km/h på körning i tätort och 80 km/h på övriga vägar, men kontrollera alltid regler och skyltar. Dessa är i regel på både arabiska och engelska, och bruna skyltar är särskilt designade för turister. Halvljus rekommenderas vid dålig sikt och vid behov.

Parkering

När det gäller parkeringsmöjligheter i Amman kan det vara klurigt att hitta en ledig plats i downtown. Det kan istället löna sig att parkera lite utanför centrum och promenera in eller ta en taxi. Var uppmärksam på skyltningen om du parkerar på gatan. Vanligtvis går det bra att parkera under dagen med undantag från rusningstider och tidig morgon. Du kan även hitta parkeringshus och öppna parkeringar inne i staden vilket oftast är lite dyrare. Shapsough Parking är ett av dem och ligger nära många affärer i downtown och kostar 1,5 JOD (20,5 SEK) för en timme.

Utflyktsmål i och omkring Amman

Om du har hyrbil i Amman har du möjlighet att köra till den mytomspunna staden Petra i de södra delarna. Nästan alla turister som besöker landet tar sig hit och det är inte svårt att förstå varför. Den antika klippstaden med över 2 500 år på nacken är med på UNESCO:s världsarvlista och ett måste att se i Jordanien. Anländ i gryningen och se hur solen långsamt klättrar över den ikoniska ravinklyftan Siq innan du själv promenerar den 1 200 meter långa vägen fram till staden. Besök den ikoniska skattkammaren, de romerska ruinerna och de magnifika klippgravarna. Härifrån kan du sedan bege dig ännu längre söder ut till Wadi Rum, den enorma röda öknen som är hem till Zalabiabeduinerna. Vyerna är skiftande och klippformationer i olika sandfärger reser sig mot himlen på väg till beduinbyn Rum. Här kan du vandra, prata med befolkningen och bege dig på ökenturer. Om du väljer att hyra bil i Amman kan du även bege dig till döda havet. Ta ett dopp vid världens lägsta punkt och förundras över hur lätt du flyter i vattnet innan du kopplar av i solen och äter en traditionell jordansk lunch.

Vilka försäkringar ska man ha?

När du bestämmer dig att hyra bil i Amman har de flesta hyrbilsföretagen sina egna lokala försäkringar som de erbjuder. Det är viktigt att du noga läser avtalet och tar reda på exakt vad som gäller. Om du använder ditt svenska kredit- eller bankkort för din bokning har vissa svenska banker självriskeliminering tillgängligt. Självriskelimineringen kan vara mödan värd då detta täcker självrisken för skador som kan tänkas uppkomma på hyrbilen. Vissa stora försäkringsbolag har också tilläggsalternativ vid biluthyrning, till exempel Länsförsäkringar för hyrbil utomlands.

Kan man använda sitt svenska körkort i Amman, eller ska man ha ett internationellt körkort?

Ska du köra i Amman och övriga Jordanien rekommenderas starkt att ha ett internationellt körkort även om ett svenskt körkort som innehafts mer än ett år kan accepteras.

Var i Amman kan man hämta och lämna sin hyrbil?

Väljer du att hyra bil på Ammans internationella flygplats Queen Alia tar du dig till terminal 1 där du kan hitta många stora biluthyrningsföretag, bland annat Avis, Budget, Hertz och Europcar. Du hittar även biluthyrning i Amman i centrum, vid King Abdullah Gardens där många stora firmor huserar, eller från ett av de stora hotellen, till exempel Intercontinental Hotel, Marriott och Kempski Hotel. Om du planerar att återlämna bilen på en annan plats än där du hyrde kan du applicera ett filter för detta när du söker på momondo. (Information kontrollerad: 17/05/2019).


Hyra bil i andra städer i Jordanien

Planera din resa till Amman